Pro Puijo - Puijon vanhojen metsien puolesta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Pro Puijo - Puijon vanhojen metsien puolesta.


Vieras

#1


Puijon metsällä on samanlainen merkitys kuin esim. Aulangon Puistolla Hämeenlinnassa tai vanhan puu-Rauman rakennuskannalla. Se edustaa paikallista kulttuuria.

Vieras

#2


Colffarit syökööt housunsa.
HESE

#3 UPEA HARVINAISUUS MAAILMASSA


Keskellä kaupunkia, lähellä kaikkia, erinomainen ja harvinainen esimerkki suomen upeasta luonnosta. Se on itsessään jo hyvä matkailu nähtävyys kuopiossa ja koko suomessa. Se tuhoamalla menetämme sen lopullisesti, ei kasva heti sataanvuoteen uutta ihan lähellä. Golf kenttiä voidaan rakentaa kyllä vaikka niuvan pelloille tai ihan mihin tahansa muualle, mutta ei puijolle. Puijon metsäalueet ovat jo sellaisenaan kuopiolaisten harrastealue, kuten luontoharrastajien ja kuntoilijoiden. Miksi golffareiden takia pitäisi tuhota ja lopettaa muiden harrastemahdollisuudet kaupunkialueella. Ei sinne saa enää rakentaa yhtään mitään, vaan se on suojeltava ja varjeltava sellaisenaan kaikelta mahdolliselta lisä tuholta.

Vieras

#4 Re: UPEA HARVINAISUUS MAAILMASSA


Puijo.Harvinaisuus ja historiallinen paikka. Jo satoja vuosia ovat ihmiset käyneet nauttimassa luonnosta Puijolla. Taiteilijat maalanneet, muusikot soittaneet. Nykyihmiset saavat luonnon rauhaa ja voimia hektiseen elämään.

 

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)
Vieras

#6


Puijo is a nature park that should be preserved, not something to be leased to private golf course developers. Such projects sound like something stupid we would do in America. There is plenty of land around Kuopio. Keep Puijo authentic!

Vieras

#7 Re:


#6: -  

 NII !

 

lappajussi

#8


#1: -  

Minkä kumman takia tämä adressi on pantu liikkeelle näin idioottimaisella ohjelmalla? Kun en heti suroastaan ehtinyt vahvistaa allekirjoitustani, ei se enää myöhemmin onnistunut, koska kun lopulta kauan etsittyäni löysin oman nimeni, eikä sen kohdalla mikään muu vastannut klikkaukseen kuin paikkakunta, jolloin ohjelma hyppäsi kuopiolaisiin allekirjoittaneisiin.

Jussi T. Lappalainen jussi.lappalainen@professori.fi

Kallaveden tyttö

#9 Re: Re: UPEA HARVINAISUUS MAAILMASSA


#4: - Re: UPEA HARVINAISUUS MAAILMASSA

Täysin samaa mieltä! Puijon vanha metsä ja Konttilan pihapiiri, upea luonto ympärillä, talvella hiihtoladut pellolla. Parasta rauhoittumista ja stressinpoistoa.

Radiomies Jussi Puijon juurelta

#10 Laajennus kaadetaan joukkovoimalla ja oikealla tiedolla


Hieno homma tämä adressi. Nyt tarvitaan joukkovoimaa, jotta golfin kaikkivoipaisuudesta höyrähtäneiden kuopiolaisten virkamiesten salassa valmistelema suunnitelma saadaan kaadettua. Kysymyksessä on suuremman luokan kusetus. Toteutuessaan golf-kentän laajennus kaatuu ennemmin tai myöhemmin kaupungin syliiin. Eikä se alueen tarvis jäisi siihen kuuluisaan yhteen prosenttiin. Ei menisi pitkään, kun alettaisiin vaatia teitä, uusia huolto- ja klubirakennuksia, maisemahotellia, kentän edelleen laajentamista jne. On myös huomioitava, että tavalliset Puijolla ulkoilevat, joita on päinvastaisista väitteistä huolimatta varsin paljon, kärsisivät fasismista nimeltä golf. Ylä-Antikkalan ja Konttilan seutu ovat Puijon ulkoilureittien tärkeitä "risteysalueita". Ymmärtääkseni golfin viheriöillä patikointi ilman green-cardeja tai kalliita jäsenmaksuja ei kuulu jokamiehen oikeuksiin.
rauhan puolesta

#11 Kuka saisi golfkentällä kävellä?


Paras jättää Puijo rauhaan ja välttää tulevat riidat mm. siitä, kuka saa golfkentällä kävellä ja kuka ei. Tämmöistä olisi aivan varmasti luvassa, jos golfkenttää laajennetaan: http://www.kaleva.fi/juttutupa/oma-elama/saako-golfkentalla-kavella-pelikauden-ulkopuolella/2170

Puijo kuulu kaikille. Rauhaa Puijolle. Luonnonrauhaa.
HESE

#12 Paronen golffareiden asialla


Kuopion kaupungin johtaja Petteri Paronen kannattaa golfkentän laajentamista puijon luonnonsuojelualueelle. Hän ilkeää vielä perustella asiaa autoilun ja sen päästöjen vähentämisellä, uskomatonta tyhmyyttä. Jo pelkästään puijonmäelle jyrkkään ylämäkeen kiihdyttäminen ja ajaminen mäessä ylös pääsemiseksi, auto kuluttaa enemmän polttoainetta ja päästelee enemmän, kuin ajaisi kasurilaan ja takaisin. Puijon mäellä kävijöiden määrä pelaajien takia lisääntyisi dramaattisesti, mikä lisäisi niitä polttoaine päästöjä samassa suhteessa, koska he eivät jättäisi autojaan varmasti esim. puijonmonttuun, niin kuin suurinosa muut alueella harrastavat tekevät. Golfkentän laajentaminen ja sen kokokentän tuleva jatkuva ylläpito koneellisesti (nurmen laikkaus päivittäin ja jätehuolto yms.) tuottavat päästöjä todella paljon. Eikä voida unohtaa golfkentän nurmen vaativia keinotekoisia voimakkaita lannoitteita ja rikkakasvi myrkkyjä, joita tarvitaan kentän kulutuksen takia paljon enemmän kuin kotinurmen hoitoon, koska rasitus kentällä on käviöiden suurenmäärän takia suurempi ja se pyritään pitämään pelattavassa kunnossa. Eikä pidä myöskään unohtaa, että mäkisessä maastossa ne myrkyt ja lannoitteet valuvat pintavaluna sinne luonnonsuojelualueelle mihin niitä ei todellakaan haluta. Jos Paronen olisi oikeasti huolestunut autojen päästöistä Kuopiossa, niin Kuopiossa olisi jo puututtu liikennevalojen synkronointiin niin, ettei jokaisissa valoissa täytyisi pysähtyä punaisiin ja kiihdyttää taas eteenpäin, vaan liikenne olisi sujuvaa. Golfkentälle tai jopa useammalle täyspitkälle kentälle olisi erinomaisesti tilaa heinjoen ampuma-alueen ja moottoriratojen läheisyydessä, mihin asutustakaan ei ole kaavoitettu ja maastokin olisi tarpeeksi vaihtelevaa riittävän monipuolisen kentän rakentamiselle ja vaikka hotellille, eikä matka ole pitkä. Mutta ETTE PILAA PUIJON LUONNONSUOJELU ALUETTA!

tosiasioiden tunnustaminen on kehityksen lähtökohta

#13 meidän kaikkien Puijo


Golfkentän kehitys pitäisi kääntää toisinpäin: nykyinen golfkenttä tulisi purkaa ja rakentaa alue takaisin luonnontilaan. Milloin ja kenen toimesta ko. kenttä aikoinaan rakennettiin?

Johtaja voi arvovallallaan puhua näkemyksiään ja sitä kautta vaikuttaa päättäjien ('alaistensa') mielipiteisiin. Johtaja on vahva mielipidevaikuttaja. Tendenssi on tavallisen kansalaisen helppo nähdä. Perustelut ontuvat. Ei todellakaan golffareiden autoilu Puijolle "säästä luontoa".

Kulissien taakse me emme näe, siellä saattaa tapahtua mitä tahansa. Hyvä veli -verkosto kenties toimii. Päättäjille voi tulla vauhtisokeus, golfsokeus.

Toivoisin, että kaupunkilaisten valitsemilla päättäjillä olisi selkärankaa kuunnella kuntalaisten mielipidettä: valtaosa kuopiolaisista vastustaa Puijon golfkenttää. Vastuullisen päättäjän tulee unohtaa itsensä ja "puolustaa" heitä, kuntalaisia, joita he edustavat. Ja ennen kaikkea: päättäjien tulee ottaa päätöksissään huomioon luonnonsuojelulliset arvot. Tänä päivänä erityisesti.

Puijo ei ole jonkin erikoisryhmän "omaisuutta". Puijo kuuluu meille kaikille: ihmisille, eläimille, kasveille. -Miltä tuntuisi, jos jokin katu varattaisiin jonkin erityisryhmän käyttöön. Muilla ei olisi sinne asiaa. Reviirialueen varaamista voi verrata siihen, mitä nyt Puijon suhteen ollaan tekemässä.

***
En tunne EU-lainsäädäntöä. Minne voi valittaa jos 'piiri pieni pyörii Kuopiossa' ja päättäjät käyttävät valtaansa siten, että he tekevät kansalaisten enemmistöä ja luontoa (mm. ilmastonmuutosta) loukkaavia päätöksiä?

Summa summarum: luonnonsuojelu on kaikkein tärkein argumentti koko keskustelussa. Onko niin, että Kuopiossa luonnonsuojelu sivuutetaan olkaa kohauttaen eikä tehdä kuten kuin Keski-Euroopassa, missä mm. luovutaan ydinenergiasta. Luonnon arvot ovat listän ykkösinä.

Puijosta ei saa tehdä "Talvivaaraa" eikä riitapesäkettä.

Ovatko päättäjät ottaneet yhteyttä esim. evoluutioekologian professoriin, ilmastontutkijaan ym. ja pyytäneet selvitystä, mitä ko. golfkenttä (tai sen laajennus metsän hakkuineen, myrkkyineen - ei "kaunis" golfkenttä "kauniina" pysy ilman myrkkyjä) luonnon monimuotoisuudelle ja ilmastonmuutokselle tekee?


lapsissa tulevaisuutemme

#14 mikä on arvomaailmamme, jos Puijoa varataan tietylle ryhmälle (golffaajille)


HESE

#15 MIELIVALTAINEN TUHO ETENEE


Toimillaan lisänimen "ympäristörikollinen ja bisnesmiesten lahjoma" Petteri Parosen esitys puijon luonnonsuojelualueen tuhoaminen golfin takia, hyväksyttiin kuopion kaupunginhallituksessa 9-2. Asia etenee näin seuraavaksi kaupungin valtuustoon, jossa siitä päätetään lopullisesti. Golf kentälle olisi kuopion etelä puolella matkuksen takana lähes rajattomasti suojelematonta tilaa, joka on myös asuntorakentamisen painosuunta nyt ja lähivuosina. Esimerkiksi saaristokaupungista ja petoselta olisi lyhyempi ajomatka heinjoelle kuin vallan-ja voitonmerkiksi tuhottavalle puijolle. Puijo ON luonnonsuojelualueena keskelle kaupunkia sijoittuvana poikkeuksellinen koko euroopassa ja merkityksellinen kuopiolaisille luonnon ihmeenä. Jos nämä ääliöt nyt päättävät tuhota aluetta golfinkaan takia, niin se ei jää siihen, vaan tuho jatkuisi kentällä vuosittain milloin minkäkin pienen laajennus tarpeen takia salassa ja ilman päätöksiä. Paronen perusteli kentän rakentamista puijolle nimenomaan autoilun ja sen päästöjen vähentämisenä. Mielestäni perustelu on vale ja sen takana on virkamiehen lahjonta.
satunnaisgolffari

#16 Re:


Puijolle ilman muuta vanhan kentän tilalle uusi hieno golfkenttä, vain 1% Puijosta, mutta käyttäjiä jo useampi prosentti! Enemmistö ei voi demokratiassa jyrätä vähemmistöGolffareita, me olemme kuitenkin rehellisiä veronmaksajia kaikki :) Nim. satunnaisgolfari

PS ja sinne mahtuu vielä golfkentänkin jälkeen ulkoilemaan/lenkkeileen/hiihtämään yms yms jopa ylämaankarja aitaus, kuin joku ns. taitelija olisi skotlannista sinne halukas tuomaan, siis helposti ja vaivattomasti KAIKKI pienestä kaupungistamme sinne mahtuu ja jopa ilman ruuhkaa, joten äläkää hyvät immeiset torjua vääjämätöntä kehitystä, siihen ei ole MITÄÄN syytä...Niin vähän meitä täällä on ja vielä porukka vähenee, jos kehityksen jarttuttajat pääsevät määräämän...Valittaminen on kallista meille kaikille, kuten kalahallivalitusjutussa näimme...silti kehitys vääjäämättä kehittyy...ei sorruta samaan valitus-sekoiluun Puijolla PLS :)

 


Vieras

#17 hiljaisuuden arvo


Hiljainen äänimaisema on arvo, josta ei kannata tinkiä. Mikäli Puijoa hakataan ja sinne tehdään aukkoja, melu kiirii moottoritieltä pitkin rinnettä ylös. Suojellaan myös hiljaisuutta. Kiitos.
KuoSi

#18 Puijon laskettelu toiminnankehittäminen


Kommentoin KuoSi Freestyle ry. puolesta:
Pro Puijo adressi -ehdotelma on erittäin varteen otettava toimintasuunnitelma Puijon kehittämistä ajatellen. Se sisältää erittäin hyviä ehdotelmia, kuten Puijon rinteiden avaamista yleisölle, freestyle parkin rakentaminen Antikkalaan, kerho- ja harrastetilojen sekä urheilukenttien tehostettua käyttöä. Kuitenkin jotta Antikkalaankin pystyisi tekemään freestyle parkin siten, että se ei estä tavallisten laskettelijoiden vapaata laskemista siellä, tulisi Antikkalaan saada toinen rinne. Tai vaihtoehtoisesti nykyistä turhan kapeaa rinnettä levennettyä.
Myöskin toimiva lumetusjärjestelmä olisi ehdoton, jotta harrastajat pääsisivät aloittamaan kauden ajoissa. Muussa tapauksessa kaikki laskijat tulevat jatkossakin hankkimaan kausikorttinsa Kasurilaan, josta löytyy tehokas lumetusjärjestelmä.

Vaijerijunarata Puijonlaelle on mielestämme kuitenkin aika turha ja kallis investointi. Kuitenkin kyseessä on kuitenkin vain mäki, ulkoilualue, eikä mikään vuori jonka laen saavuttaminen olisi mitenkään erikoista.

KuoSi Freestyle ry. voi olla konsultoivana apuna, mikäli Antikkalaa ryhdytään kehittämään freestyle-laskemisen näkökulmasta, tai olisi kysyttävää kehitysehdotuksista.

Riku Tuutti (pj.)
KuoSi Freestyle ry.

Vieras

#19 Golfkenttä Matkukseen (tosi vetovoimaista olisi)


Golfkentän laajennuksen yhteydessä mainitaan aina, että kyse olisi yhden prosentin valtauksesta golffaajille. Mutta onko esitetty kokonaissuunnitelma? Parkkipaikat? Taukotuvat? Konesuojat, missä kalustoa säilytetään? Jne. Mitä nämä kaikki merkitsisivät tavalliselle kulkijalle? Kuinka liikkumista rajoittaisivat?

Toisekseen: tuo yksi prosentti on juuri parhainta Puijon aluetta mitä kaupungin läheisyyteen tulee. Sitä voisi verrata rantarakentamiseen. Jos maata on sata hehtaaria, niin silti sinne yhden prosentin ranta-alueelle halutaan mökki pystyttää. Prosentti onkin tärkein ja "kaikki", tietyissä tapauksissa.

Kentän läheisyyteen ei tekisi mieli mennä kävelemään. On kuin onkin olemassa vaara, että saa kovan pallon kasvoilleen ja pahimmassa tapauksessa silmilleen.

Kuopion Luonnonystävien suunnitelma on ehdottoman hieno. Siinä nykyinen golfkenttä jäisi kaikille avoimeksi harjoittelupaikaksi eikä mitään laajennuksia tarvittaisi.

Kuopio hamusi itselleen Nilsiän ja Tahkon. Eikö olisi aiheellista pitää kuopuksesta huolta ja kehittää sitä. Golfjunarata Kuopiosta Tahkolle! Ja samalla kaupunkijunayhteys Kuopiosta Matkukseen.

Ja jos Kuopion lähelle golfkenttää - sitä isoa ja ehkä vieläkin isompaa - halutaan rakentaa, Matkus olisi todella oiva paikka. Samalla tulisi parkkiongelmat ratkaistuksi kun rakennettaisiin kunnon pysäköintihallit niin golfkentän kuin IKANON/IKEAN asiakkaille. Jo nyt on nähty, mikä vetovoima ja taloudellinen merkitys Matkuksella on. Puijon golfkenttä siinä kalpenee ja aiheuttaa vain turhaa kitkaa. Puijoa voitaisin kehittää Kuopion Luonnonystävien suunnitelmien mukaisesti. Olen onnellinen, että Kuopiolla on laaja pinta-ala, minne kansainvälisen tason gonfkenttä voidaan suunnitella eikä kuopiolaisten rakastamaan Puijoon tarvitse kajota.

Kiitos. Rakastan Kuopiota.

HESE

#20 MATKUS GOLF


Lisääntyvän golf harrastuksen takia kannattaisi Kuopioon ehdottomasti rakentaa kerralla laadukas ja kansainväliset mitat täyttävä golfkenttä ja sen vaatimat lisätilat sekä rakennukset.
Siihen tarkoitukseen matkuksen alue olisi poikkeuksellisen hyvä paikka, kun tilaa olisi pihistelemättä riittävästi, eikä tarvitsisi asettaa vastakkain eri harrastajien etuja tai harvinaisen luonnosuojelualueen arvoja. Samalla voitaisiin yhdistää moottoriratojen ja ampuma-alueen sekä golfkentän vaatimat vedenjakelu ja viemäröinti sekä paikoitus. Paikoitus tarve kasvaisi kuitenkin moninkertaisesti järjestettäessä alueella eri lajien kilpailuja, mitä puijolle ei voida järjestää pilaamatta lisää alueen luonnonarvoja.


Vieras

#21 Re: MATKUS GOLF


#20: HESE - MATKUS GOLF

Niin, miksi yrittää rakentaa golfkenttää Puijon alueelle, mistä kuitenkin syntyy valituskierre, koska ymmärtääkseni suurin osa kuopiolaisista sitä vastustaa. Monta kertaa parempi vaihtoehto on ryhtyä suunnittelemaan hienoa golfkenttää (ja monikerroksista parkkitaloa) Matkuksen alueelle ja lyödä kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Nyt valitetaan, ettei Matkuksessa ole tarpeeksi parkkipaikkoja, onpa jopa epäilty, että kävijämäärä alkaa hiipua, kun sesonkiaikana ei ole varmaa, saako autonsa pysäköidyksi sinne. Tällöin ei viitsitä lähteä ollenkaan ostosparatiisiin. Se olisi todella vahinko.

On  hienoa, että IKEAn kylkeen tuli IKANO. Vastaanotto on ollut mahtava. Kuopio kiitää nousuun. Tätä kannattaa takoa, kun rauta on kuumaa. Villeissä unelmissa on jo ajatus Matkuksen alueelle rakennettavasta hotellista, minne myös venäläisturistit saapuisivat - sekä ostoksille Matkukseen että golffaamaan. Hyvä! Ja Kuopion Liikenne voisi sesonkiaikana laittaa Matkukseen tiheämmät bussivuorot, liikennöitsijällekin koituisi monipuolisesta Matkuksen alueesta etua.

 

kokonaissuunnitelman puolesta

#22 Presidentti Martti Ahtisaari ja rouva Eeva Ahtisaari, suojelijat


Kiitos!


i/uutiset/ahtisaaret_suojelemaan_puijoa/6409216

Anu Pöntinen, Yle Savo:
Puijon kehittämissuunnitelmiin on saatu uutta potkua Kuopiossa. Paikalliset kulttuuri- ja luontoalan yhdistykset ovat tehneet oman esityksensä vaihtoehdoksi kaupungin suunnitelmille rakentaa Puijon laelle uusi ja nykyistä suurempi golfkenttä.

Siinä muun muassa Puijon mäkihyppytornit avattaisiin näköala- ja seikkailukäyttöön ja uusia näköalatorneja rakennettaisiin esimerkiksi Puijon nenään ja Julkulanmäen rinteelle. Puijon laelle avattaisiin elämyksellinen kulkuyhteys funikulaarilla eli automaattisella vaijerijunaradalla.

Mäen laella sijaitsevasta Konttilan tilasta tehtäisiin matkailijoita ja koululaisia kiinnostava opastus- ja luontokeskus. Puijon juurella sijaitseva pesäpallostadion otettaisiin talviajaksi luistelijoiden käyttöön, joille rakennettaisiin pitkän matkan rata sekä tekojääkenttä.

Lisäksi Puijon urheilumahdollisuuksia parannettaisiin muun muassa maastopyöräilyn, frisbeegolfin ja geokätköilyn näkökulmasta.

Yhdistysten tavoitteena on tarjota kaikille kuntalaisille alueen luontoarvoja ja historiaa kunnioittava vaihtoehto.

Suunnitelmien suojelijaksi ovat lupautuneet kuopiolaistaustaiset presidentti Martti Ahtisaari ja rouva Eeva Ahtisaari. Kuopiossa on ennestään muun muassa Martti Ahtisaaren nimeä kantava koulu.
HESE

#23 Re: Presidentti Martti Ahtisaari ja rouva Eeva Ahtisaari, suojelijat


Älä riko luonnon rauhaa

#24 Golf Matkukseen ehdottomasti!


Onpa teräviä ajatuksia Golfin siirtämisestä/ rakentamisesta Matkukseen.Puijo on jätettävä rauhaan. mitä merkitystä on kalliilla mielipidekyselyllä, joka pari vuotta sitten tehtiin kuntalaisille? selvä enemmistö vastusti jyrkästi Puijon metsien tuhoamisen jatkamista. prosentti nyt, prosentti kymmenen vuoden kuluttua jne. Siinä se Puijo häviää vähitellen. Eivätkö tämän meluisan maailman ihmiset jo tajua HILJAISUUDEN parantavaa voimaa? Parosen ehdotukset ovat kyllä ihan omaa luokkaansa tyhmyydessään. Tähän on totuttu, vaan ei pidä niitä kuunnella.
Puijo on säilytettävä luonnonmukaisena vaelluspolkuineen. merkityt väylät pyräilijöille, hiihtäjille, myös talvikelillä lenkkeileville. Keski- Euroopan vuorilla on tällainen liikunta ymmärretty ja sinne vaeltavat ihmiset ympäri maailmaa. meillä on tietysti pienimuotoista, mutta pari hyvää ruokapaikka laella juhlistavat liikunnan riemun.
sijainti

#25 näin muualla


Niinpä. Ja Espoossa golfkenttä rakennetaan käytöstä poistetun kaatopaikan paikalle. Eikä kukaan valita :). http://metro.fi/paakaupunkiseutu/uutiset/golfkentta_valmistuu_kaatopaikan_paalle/

Kommentoi adressia