Visuveden koulun ja Ryhmäperhepäivähoidon lakkauttamista vastaan


Vieras

#1

28.05.2014 11:29

Jos koulu ja ryhmis loppuu, loppuu pian koko kylä...murr!!
Kirsi

#2 Ei varaa

28.05.2014 13:44

Kunnalla ei ole varaa luopua yhdestäkään elävästä kylästä. Juuri niistä tulevat kuntamme iloisimmat ja sitoutuneimmat asukkaat   <3

Pia Mäkelä
Adressin tekijä

#3

28.05.2014 13:58

Asuvatko kummatkaan, Kunnanjohtaja tai Sivistystoimenjohtaja Ruovedellä? ;)

Vieras

#4

28.05.2014 16:55

On aika lopettaa haja-asuttujen alueiden autioittaminen.

Vieras

#5

28.05.2014 18:16

Säästetään nämä pienet, inhimilliset ja turvalliset kyläkoulut!
Outi

#6

28.05.2014 18:30

Rohkenen edelleen haaveilla asumisesta pienellä kylällä, eikä täällä keskustassa. Jos nyt uhkana oleva lakkautus tapahtuu, taitaa samalla torpedoitua sekin haave. Voi p****le, jos suoraan sanotaan.

Vieras

#7

28.05.2014 19:40

Olen käynyt koulua,Visuvedellä pitää olla oma koulu,ei kaikkia pidä hävittää.

Vieras

#8

28.05.2014 19:40

ehdottomasti ei saa lakkauttaa!paras paikka kaikin tavoin,lämmin ilmapiiri,lapsen ehdoilla toimitaan ja hyvällä kasvatus/opetus menetelmillä,ei mitään niin hienompaa ole kuin kyläkoulu,lapseni oli siellä aikanaan ja piti kovasti.Nyt olemme tampereella ja täällä ei ole sellaista päiväkoti/koulu ohjausta mitä visuvedenpäiväkodissa on..visuvedenpäiväkotia eikä koulua saa lopettaa!

Vieras

#9

29.05.2014 06:22

Pienessä koulussa lapsi saa yksilöllistä opetusta ja ympäristö on tuttu ja turvallinen.Ei lakkautukselle!!!

Vieras

#10 Ei aina niin hyvä

29.05.2014 07:03

Pienessä koulussa kun oppilasmäärä laskee niin 2 opettajaa opettaa kaikkia luokkia eikä 3-6 luokan opettaja pysty keskittymään samaan aikaa usean eri asian opetukseen.

Vieras

#11

29.05.2014 07:55

KYLLÄ Ammattitaitoinen opettaja pystyy keskittymään usean asian opettamiseen, kautta aikain on pystynyt. Kuka on sanonut että oppilasmäärä laskee, se on arvio, jota ei voi kukaan päätellä millään tilastolla.

Vieras

#12

29.05.2014 08:55

Jo nyt tuntuu Ruoveden ala-asteella olevan aika ahdasta ja osa lapsista liiankin villejä, mitenköhän käy jos sinne tulee kymmeniä oppilaita lisää... En yleistä, mutta päättäjät vois tulla seuraamaan vaikka kirkonkylän ala-asteen tunteja/välitunteja ja pohtia asiaa sen jälkeen, lapsien kannalta. Jostainhan pitää säästää, mutta mistä?

Vieras

#13

29.05.2014 11:56

Mitä siellä päättäjien mielessä nyt oikein pyörii? Onko iso koulu mielestänne lapselle parempi kasvuympäristö? Ei kaikesta voi säästää!!!!Maksaahan ne kuljetuksetkin jotain! Järki päähän nyt!

Vieras

#14

29.05.2014 16:51

Näen lastenlasteni kasvun ja kehityksen kannalta pienen kyläkoulun tuovan parhaat edellytykset lasten kehitykselle ja sosiaaliselle elämälle, koska pienemmässä ryhmässä opettaja kykenee heti antamaan apua ja neuvoja ongelmiin . Lisäksi pienessä koulussa voidaan valvoa kiusaamistilanteta ja puuttua niihin heti.

Vieras

#15

29.05.2014 16:55

lähistöllä asuvien lasten oma koulu

Vieras

#16

29.05.2014 18:29

Pienten koulukkaiden matka pitenee ja sitä myöten myös päivät jo ensimmäisestä luokasta lähtien, jos Visuveden kyläkoulu lopetetaan.
Raija Johanna

#17 Ahaa, Visuvesi ja Jäminkipohjan ympäristö halutaan ajaa alas. Blogissa näkemyksiä.

29.05.2014 20:41


Vieras

#18

30.05.2014 04:59

miksi vain sivukyliltä säästetään muunmuassa jos vanhemmat joutuu viemään lapsen hoitoon ruovedelle käy esim virroilla töissä matka monin kertaistuu. ja kyllä eskarilaisille tulee pitkä päivä jos käyvät ruovedellä.entä matkakustannukset? mihkä päin yht.ko. keittolaa laajennetaan ahdas on jo nyt.
make

#19

30.05.2014 10:03

Olisi kiva nähdä laskelma siitä, paljonko oppilaiden kuljettaminen Ruoveden keskustan koululle tulee maksamaan. Tämä on myös tyypillinen esimerkki siitä, että inhimillisiä tekijöitä ei oteta lainkaan huomioon puhumattakaan vanhempien näkemyksistä. Ruovesi ylpeilee kulttuuripitäjänä, mutta koulujen lopettaminen kertoo todellisen, elävän, jokapäiväisen kulttuurin, mitä kylän koulu edustaa, alasajosta. Kulttuuri ei ole pelkästään sitä, mikä on virallistettu ja nostettu jalustalle ihailtavaksi, kuten edesmenneiden patsaille on tapana tehdä. Lapset elävät sisällä tässä kulttuurissa joka on se mitä me elämme. Koulu on tässä se, mikä tiivistää ja yhdistää ihmiset ympäristössään lasten kautta. Samalla vanhemmat kokevat, että he voivat vaikkuttaa paremmin oman koulunsa asioihin. Vaikka Ruoveden keskusta ei missään nimessä ole kaupunki, lasten siirtäminen suurempaan keskuskouluun etäännyttää vanhemmat ja mukaan tulee kuva hahmottomasta koululaitoksesta, jolla ei ole kosketusta kylän elämään. Lapset puolestaan huomaavat, että aikaisemmassa koulussa opitut tavat toimia eivät päde, koska ympäristö muuttuu ja opettajat muuttuvat. Suhteet opettajiin muuttuvat ja oppilas joutuu kantamaan huolta siitä, osaako hän toimia uudessa koulussa samaan aikaan, kun uusia sosiaalisia haasteita ilmestyy. Toivottavasti kuulemistilaisuus on todellinen eikä vain muodollisuus, joka tehdään koska sellaista vaaditaan, vaikka asia olisi jo päätetty.
On noustava

#20 Keskittävät ne

30.05.2014 18:28

Vallassa olevat poliittiset voimat, kokoomus, sosiaalidemokraatit ja vihreät vannovat keskittämisen nimiin, tuottavuudesta puhuvat, leveisiin hartioihin vetoavat, kestävään kehitykseen ja kestävyysvajeen haltuunotosta puhuvat. Yrittävät viedä kansaa kuin litran mittaa. Meidän, jotka alueiden Suomesta, lähipalveluista, lähiruuasta, välittämisen yhteisöstä ja muutoinkin läheisyhteiöstä huolta kannamme, tulee ryhdistäytyä. On ryhmityttävä puolustukseen yhtenä, tiiviiseen linjaan vaaleissa ja vaalien välissäkin. Yhdessä olemme enemmän ja saamme aikaan vastaiskun viimeitään ensi euskuntavaaleissa. Mutta vaalien välissäkin on oltava herkkänä ja otettva tilannehallinta omiin käsiin. Vieraaseen, ei ieraaseen atteeseenkaan ole luottamista. Alueiden Suomi on vaarassa!
Nykyään tyytyväinen tamperelainen
Vieras

#21 Kunnan alasajo-ohjelma

01.06.2014 15:24

Ruoveden kokoseissa kunnassa vain yksi alakoulu? Koulumatkat ovat lapsille liian raskaita kun ovat pitkiä. aikaa ei jää läksyjen tekoon eikä harrastuksiin, saatika perheelle. Ruoveden kunta ilmeisesti ajaa itseänsä alas, koska tällä tavalla Visuveteläiset lähtevät Virroille, tai jonnekin muualle kun kaikki lakkautetaan! Minä en ainakaan ikinä palaa Ruovedelle, kuntalaisten kohtelu on kaikin puolin kelvotonta.


Vieras

#22

04.06.2014 16:22

Pieni kyläkoulu paras vaihtoehto, siellä opettaja tuntee oppilaansa ja oppilaiden vanhemmat.Pitkät matkat Ruoveteen tai jospa vaikka Tampereelle saakka kuskattaisiin. Siitä vaan päättäjät alaluokalle ja istumaan seitsemän jälkeen bussiin ja koulumatkalle ja sitten josku iltasella takaisin. Ei varmaan kivaa syyspimeällä. Itse olen saanut käydä aikoinaan kyläkoulua 6 luokkaa ja vain kivoja muistoja niiltä ajoilta. Silloin oli tietty lapsiakin enemmän, mutta tuskin ne säästöt niin suureksi jää. Maksaahan se kuljetuskin ja pitäisi niitä pieniä koululaisiakin ajatella. Kotikylässäni Virroilla pennut kuljetetaan Liedenpohjaan taksilla ja taksi suhaa kai useamman kerran päivässä välin Tuppukylä-Nyyjook;) Että sillee...........
Eero Pekkanen

#23

04.06.2014 21:09

Olisko kunnan päättäjien mietittävä Visuveden kylässä olevien esim.vuokra asuntojen laittamista asumiskelpoiseen kuntoon saadakseen kylään muuttajia , hoitaessani näitä kerrostaloja täällä kävi lapsiperheitä Tampereelta katsomassa asuntoja muuttoaikeissa muuttaa Visuvedelle kyläkoulun takia,muutto tyssäsi huoneistojen huonoon kuntoon,saman syyn takia PALJON asunnon katsojista ei muuttanut tänne asumaan.(Tämä on tosi!)Seuraukset näkyy nyt on jo yksi kerrostalo purettu ja toista suunnitellaan purettavaksi.Tässä vain yksi esimerkki sivukylien kohtelusta Ruoveden kunnassa.Koulussakin voisi olla enemmän oppilaita jos olis toimittu toisin.Olisikohan Visuveden siirtäminen Virtain kaupunkiin ajankohtaista,siellä ainakin kaupungin vuokra-asunnot pidetään kunnossa ja vuokrattuina , 20 v. Virroilta veromarkat Ruovedelle hakeneena tiedän.Ei koulujen lakkauttamiselle koska se vaikuttaa koko kylään,säästöjä löytyy kyllä muualtakin!
Arto Merisalo

#24 Pekkalan ja Visuveden kyläkoulut säilytettävä

05.06.2014 06:42

Synnyinkotikuntani Ruoveden kunnan virkamiehet aikovat lopettaa kunnan ja kahden sen suurimman taajaman viimeiset kyläkoulut. Pekkalan ja Visuveden koulut. Vastustan lopettamista ankarasti. Etsikööt virkamiehet ja poliitikot säästöt muualta, mutta antakaa Ruoveden lapsille rauha käydä koulunsa leppoisissa kyläkouluissa ja antakaa näille kyläyhteisöille heidän identiteettinsä iso osa, jota kyläkoulut edustavat. Toivotaan, että poliitikot käyttävät järkeä ja valtuuksiaan eikä kouluja ja niiden oheistoimintoja lakkautettaisi. Mukavaa kesää kaikille !
Havukka-aho

#25 Muutama ajatus

10.06.2014 17:46

Ihmetyttää, että kirkonkylän koulu nähdään ikäänkuin mörkönä, johon "joudutaan"? Mitä tällaisesta ajattelumallista ajattelevat kirkonkylän koulua käyvien lasten vanhemmat? Ovatko heidän lapsensa joutuneet johonkin kamalaan paikkaan? Eivät varmasti. No entä ne monet kylät, joista koulu on lakannut jo ajat sitten -mikä tekee näistä jäljellä olevista kylistä niitä parempia, että näissä koulu pitäisi väkisin säilyttää? Kunnan tilanne on todella vaikea ja on selvää, että säästöt kirpaisevat kaikkea, myös koulutointa, joka lienee n. 40% kunnan budjetista. Lopuksi vielä kysymys kirkonkylällä ja muissa kuin näissä po. kylissä asuville kuntalaisille: olisiko oikein, että kaksi kyläkoulua olisi erityisasemassa ja ne ylläpidettäisiin väkisin teidän(-kin) verovaroin -ja tällä tavoin horjutettaisiin koko kunnan taloutta ja tulevaisuutta? Eikö asiaa kuitenkin pitäisi ajatella koko kunnan edun näkökulmasta? Vieläpä, kun lapsilla on hyvä paikka kirkonkylässäkin.