Homoavioliitto lailliseksi maistraatissa

Mietos

/ #116 Tasa-arvoa kaikille

03.03.2013 13:31

Nykyinen avioliittolaki on jo tasa-arvoinen - ei missään kysytä sukupuolista suuntautuneisuutta.

Se, että varmaan joistain tuntuu pahalta, kun ei saa mennä haluamansa/rakastamansa henkilön kanssa naimisiin, on tietysti tunnetasolla ikävä kokemus ja sinänsä ihan ymmärrettävää. Asiatasolla taas huomaamme, että avioliitto on globaalisti yhden miehen ja yhden naisen välinen juttu, eikä se ole siis uskonto- eikä kulttuuririippuvainen (alunperin), eikä myöskään suunniteltu muiden oikeuksia rajoittamaan tai kieltämään eikä muutenkaan kielteiseksi asiaksi.

Meidän on nyt syytä osoittaa kunnioitusta myös niille konservatiivisesti ajatteleville, jotka haluavat säilyttää avioliiton perinteisenä. Väitän, ettei pääosalla heistä ole motiivina homojen tai muidenkaan oikeuksien rajoittaminen, eikä lainkaan kaikilla myöskään uskonnolliset motiivit, joita varmaan voi myös suvaita.

Pitää etsiä muu ratkaisu kuin avioliittolain muuttaminen, voisko vaikka asenteissa aidosti suvaita konservatiivejakin ja erilaiset ihmiset hyväksyä itsensä sellaisena kuin on, niin toi tunnepuoli tulis hoidettua. Lakipuolella taas voi katsoa, saako parisuhdelakia laajennettua vai mitä - ei kai aktivistienkaan päämäärä ole ensisijaisesti avioliiton uudelleenmäärittely (vaan tunnepuolen huomiointi ja joidenkin laillisten oikeuksien saaminen)?