Allerin TOP-model lehti ei kuulu Suomeen

T.M Reinikka
Vieras

/ #28

14.02.2011 13:19

Hei!

Tosiaan mitään rajaa sille kuinka monta allekirjoitusta toivotaan saatavan kasaan ei ole, koska en osannut odottaa minkälaista huomiota adressi tulisi saamaan osakseen. Myöskään mitään aika rajaa ei vielä ole. Toiveenani olisi, että saisimme mahdollisimman monta allekirjoitusta, jotka voisimme lähettää Sekä Pauli Aalto-Setälälle, että TOP-Modelin valitulle päätoimittaja Antti Arolle, kun yhtiö ilmoittaa lehden julkaisemis-aikataulusta. Tietenkin olisi ihanteellista, että he peruisivat koko lehden, mutta koska se on hyvin epä-todennäköistä, on adressin tarkoitus herättää lehden toimitus näkemään mitä mieltä me kuluttajat olemme heidän uudesta konseptistaan.

Aalto-Setälä on uutisesta noussutta kohua kommentoinut mm. sanomalla että konseptia täytyy vielä kehittää ja miettiä kohde-ryhmää tarkemmin. Pessimistinä siis uskon, että jonkinlaisen lasten lehden he kyllä tulevat julkaisemaan, mutta toivonkin että Aller hylkäisi Top-Modelin tyyppiset muoti ja ulkonäkö keskeiset konseptit ja sarjakuva-hahmojakin miettiessään eivät kelpuuttaisi näitä mangamaisia ja seksualisoituja nais-hahmoja lasten lehteen. Myös selvä ero ks. lehden ja paljon kohua aiheuttaneen Mottön Top-Model nettisivuston välille on tehtävä. Mikäli Allerin uusin tuotos ei tue tätä nettisivustoa, on ero tehtävä niin selväksi, etteivät lapset ja vanhemmat voi erehtyä ja sekoittaa niitä keskenään.

Adressin tehtävänä on myös herättää meidät kuluttajat miettimään mitä kaikkea me sallimme yhteiskuntaamme tuotavan ja miten vapaat kädet me medialle annamme. Ja myös muistuttaa mediaa sen vastuusta osana yhteiskuntaamme ja sen rakentumista. Kaikkea vastuuta ei voi eikä pidä sysätä ainoastaan kuluttajalle.