naimalakko

Tomi
Vieras

/ #58 Re: Avioliitto antaa oikeuden adoptioon

26.03.2011 21:54

#39: Justus -

Tässä muutama fakta, miksi homopareilla ei tule antaa adoptio-oikeutta

1. Adoptiotilanteessa lapsen olosuhteet tulee pysyä mahdollisimman samankaltaisina lapsen sopeutumisen ja traumojen ehkäisyn kannalta, joten jos lapsella on ollut äiti ja isä, on hänet parasta adoptoida perheeseen, jossa on äiti ja isä.

2. Homosuhteissa on enemmän väkivaltaa kuin heterosuhteissa (Ylen Silminnäkijä)

3. Kehityspsykologian kannalta oidipaalisessa vaiheessa lapsella tulee olla pysyvä miehen sekä naisen malli. Tämä puute ei näy heti, vaan tulee esille aikuisiällä.

4. Homosuhteessa lapsen saaminen on epäluonnollista, näin myös adoptio on epäluonnollinen asia.

5. Mikäli homoille annetaan adoptio-oikeus, tämä merkitsee sitä, että lapselle isä tai äiti ei ole lähtökohtaisesti välttämätön. Tämän vuoksi ihmettelen, miksi monet heterotkin kannattavat adoptio-oikeutta, tällä tavoin he tunnustuvat, että esim. äitiys ei ole lapselle lähtökohtaisesti paras vaihtoehto

6. Adoptio-oikeutta ei tule käsitellä eikä perustella tasa-arvoasiana, vaan kaikki perusteet tulee lähteä lapsen oikeuksista ja parhaasta. Tämän vuoksi kyseessä ei ole mikään ihmisoikeusasia.

7. Nainen ja mies ovat erilaisempia esim. nainen ja nainen / mies ja mies. Heterosuhde tarjoaa enemmän lapselle erilaisia mahdollisuuksia, toimintatapoja ja virikkeitä.