Vesistöjen puolesta - Stop Talvivaara


Vieras

/ #11 Re:

18.07.2013 21:12

#2: -

Hei meinaatko liuskekaasun tuotannolla "fracking'iä" ?  Jos, niin Saksassa ei tämä tule kysymykseen jo väestöntiheyden vuoksi.

Saksassa päätettiin "von heute auf morgen" ydinvoimaloiden sulkeminen Fukushiman jälkeen. Normaalisti muiden mielipiteitä odottava Angela Merkel tässä tapauksessa sinetöi AKW:iden  (ydinvoimaloiden)  sulkemisen todella nopeasti. Kansa ei enää halua ydinvoimaloita ja sulkeminen on laissa taattu.

Suomen Talvivaaran katastrofia ei ymmärrä kukaan. Kuinka tällaista voi tapahtua ns. oikeistovaltiossa? Ja valtio ostaa vielä lisää osakkeita  ja tukee myös sillä Talvivaaran jatkumista. Vihreä ministeri V.N. pitää korvansa ja silmänsä kaikelta kiinni. EUn ympäristölaki on kaikkea muuta kuin sitä mitä Talvivaara noudattaa. Eikö olisi viisasta tehdä Talvivaarasta rikosilmoitusta EU:hun? In Deutschland wäre ein Staatsanwalt (yleinen syyttäjä)  schon längst tätig gewesen?  EU:n ympäristölait ovat kansallisten ymp.-lakien yläpuolella. Eikö esim Greenpeace Finland voisi tehdä  rikosilmoitusta? En myös ymmärrä, että Suomessa ihmisille tapaus näyttää olevan ihan mitätön. Heille on samantekevää mitä ympäristölle tapahtuu, tuntuu siltä kuin he eivät osaisi ajatella asiaa yhtään pitemmälle. Vai pelkäävätkö monet ilmaista mielipidettään, koska ovat muutenkin tottuneet olemaan ilmaisematta sitä?

Raili Steiner, München