LINTUNEVAN PELASTAMINEN TURVETUOTANNOLTA / Help us to rescue a Lintuneva!

Krista Hakala

/ #294 Re: Re: ihmettelee

18.04.2011 13:21

#293: vieras - Re: ihmettelee

No kyllä voin ihan puhtaalla omallatunnolla sanoa (eikä edes hävetä sanoa!), että onhan tässä omakin lehmä ojassa (joskaan en lehmiä omista, joten miten sen asian nyt ajatteleekin ;D ). Tai siis oikeastaan on kylän lehmä ojassa ;D (pitääkin mennä pelastamaan,ettei vaan huku ;D ).

Minä ajattelen tässä asiassa nyt pitkälle tulevaisuuteenkin, en vain tätä hetkeä tai parin vuoden päähän. Lintuneva kun on täysin pohjavesialuetta, kumpikin puoli, ja sen myönsi myös kokouksessa ollut vesiasiantuntija.Myönsipä myös senkin, että kyllä se vesistöihin vaikuttaa.

Ja kaikki, jotka ovat yhtään Lintunevalla kulkeneet, tietävät,että pohjavettä se on. Lain mukaankaan pohjavesialueita ei saa pilata (joten miksi muka Vapo saisi kiertää lakia).

Mistä sitten tulevaisuudessa me tulevat vanhukset, lapsemme, lapsenlapsemme jne. saavat puhdasta vettä, jos noin iso ja arvokas pohjavesialue tuhotaan. Vettä Lintunevalta menee siis jurvaankin, joten sielläkin on tulevaisuudessa hätä käsillä puhtaan veden suhteen, jos Lintuneva tuhotaan.

Ja ajatelkaas asiaa näin: jos joku tavallinen tallaaja haluaisi nostaa ihan pikkasen turvetta alueelta, jossa on pohjavettä, niin ihan varmasti asia ei pääsisi edes ensimmäisestä vaiheesta läpi, ja vastustajia löytyisi niistäkin, jotka nyt täällä Vapon suunnitelmaa puolustavat. Kateus senkin suurimmaksi osaksi aiheuttaisi, mutta kuitenkin.

Niin,ja jos olisit kokouksessa ollut (oletan että et ole ollu, koska et näytä tietävän mitä siellä puhuttiin) niin tietäisit, että kyllä ne tutkimukset, joita Vapo oli teettäny, olivat aika potaskaa. Etenkin juuri eläimistön kohdalla, mutta eipä ne muutkaan täysin paikkaansa pitäneet. Suurin osa oli keskiarvoja, käsittääkseni (siis kun minulle viisaampi asiaa selitti) vielä ihan muualta päin jotkut keskiarvot. Ei siis ollenkaan Lintunevalta.

Ja oletteko te todella valmiita uhraamaan arvokkaan ja tulevaisuuden kannalta tärkeän pohjavesialueen? =O

Juuri on täälläkin kylässä valitettu siitä, että kun ei meinaa vesi riittää.