Mopon viritys lailliseksi suomessa

suzukiii

/ #204 pV

18.08.2013 08:42

Nyt jumalauti kuunnelkaas vanhukset ja tietämättömät nulikat..
Lueskelin täsä näitä kirjotuksii ja selvis että täällähän ei edes puolet omista mopoa tai sitten omistavat mutta eivät tiedä siitä mitään.
Meikäläisellä on suzuki pv joka kulkee sen 70km/h ja ikinä en oo kolaria/ulosajoa tehnyt sen vuoksi että jarrut olisivat olleet syypäät siihen.
Kyllä se mopo hyvin jarruttaa! Kuskista kiinni! Joku reagoi hitaasti ja toinen nopeasti... järkevät käyttävät molempia etu sekä takajarrua.
Ja sitä paitsi kaikille ketkä kuvittelee et rumpujarru on iha täyttä kuraa nii ei se kylläkään ole.
Lövyjarrussa riskinä on se että nestettä joutuu lövylle joskus liikaa , jolloin jarrutus on lähes mahdotonta koska palat eivät nappaa kiinni lövyyn .
Lövyjarru myös aiheuttaa lukittumisen todennäkösemmin kuin rumpujarrut.
Ja siitä metelistä vielä... Se meteli mikä mopoista aiheutuu nii ei kyllä oo niin kova ett pitäis mopot kieltää melun takia tai tehdä vastaavia toimenpiteitä. Moposta saa lähteä sallittu desibeli määrä joka on kyllä todella hiljainen eikä sen pitäisi haitata asukkaita mitenkään.. vaikka se db raja ylittyisikin 10dbllä. En tunne ketään ketä mopojen ääni haittaisisi?
Ja oma mielipide mopon virittämiseen olisi se että suomen lain mukaan mopot saisivat kulkea 65km/h. Tuo nopeus siksi että liikenteessä ei tapahtuisi ruuhkia --> vaaratilanne , tai ohituksia--> vaaratilanne.
Siinä kuulitte 16 vuotiaan mopoista kiinnostuneen, mopon omistavan ja järkevän kuskin mielipiteen asiasta.
Ja toivoisin ett jokane joka tulee tänne irjottelee nii ottais selvää edes asiasta. Meinaaku tuntuu et osa ei ees tiedä mikä on mopo tai luulee että mopo tarkoittaa 530cc ääneksä vehjettä millä saa ajaa vain 45km/h...