Raiskauksille kovempi tuomio!

aLEXanteri

/ #373 Tuomiot...

17.09.2013 22:38

Valittevasti en voi allekirjoittaa adressia. Kyseessä on varmasti sinänsä hyvää tarkoittava, mutta fanaattinen ja asiaa syvemmin pohtimatta tehty yksipuolinen näkökanta.

Raiskauksesta voi seurauksena olla tekijälle jopa 10 vuoden vankeustuomio ja seuraus on joka tapauksessa vankeutta. Lisäksi korvaukset uhrille.

Yksipuolisesti en voi kannattaa sitä, että "raiskauksille kovempi tuomio". Joskus luen itsekin tapauksista, joissa voi vain ihmetellä, että miksi tekijä ei saanut enempää. Mutta suurin osa tuomioista on linjassa. Ja huomattavasti suurempia tuomioita, kuin muista väkivaltarikoksista tuomitaan. Vankila tai vankimielisairaala eivät ole mitään "palatsimaisia" paikkoja eikä niissä "eletä herroiksi". Ja se mikä tulee myös aina muistaa, on että vankilassa ollessaan ihminen ei tule paremmaksi ihmiseksi. Yhteiskunnasta eristäminen ja toisenalaiseen "yhteiskuntaan" tottuminen tekevät uudet rikokset tulevaisuudessa huomattavasti todennäköisemmiksi.

Sairaat ihmiset ovat sitten asia erikseen, he tarvitsevat hoitoa. Usein olisin kyllä sitä mieltä, että myös vankeusrangaistuksen. Mutta kyllä heidän vapautensa rajoittuu ihan samoin kuin vankilassa olisi.

Ja vaikkei raha juuri mitään tuossa autakaan, niin uhrien tulisi saada huomattavasti tuntuvammat korvaukset.