Muutos Suomen maahanmuutto- ja rikoslakiin.

Oikeusvaltio - mikä ihana haavekuva

/ #19

13.05.2011 10:43

32 artikla, Maastakarkoitus

1) Sopimusvaltio älköön karkoittako alueellaan laillisesti oleskelevaa pakolaista muista kuin kansalliseen turvallisuuteen tai yleiseen järjestykseen perustuvista syistä.

2) Pakolainen voidaan karkoittaa ainoastaan täytäntöönpanemalla laillisessa järjestyksessä annettu päätös. Mikäli eivät pakottavat kansalliseen turvallisuuteen perustuvat syyt toisin vaadi, on pakolaisen sallittava esittää todisteita syyttömyytensä tueksi sekä ajaa kannetta ja sellaista tarkoitusta varten olla edustettuna asianomaisen viranomaisen tai yhden tai useamman viranomaisen erityisesti määräämän henkilön tai määräämien henkilöiden edessä.

(Lähde: Finlex, Pakolaisten oikeusasemaa koskeva yleissopimus)

Eli, suokaa anteeksi, mutta adressi on nykymuodossaan täysin merkityksetön, sillä yllä mainittu laki on olemassa. Mahdollinen kansan mielenilmaus tulisikin kohdistaa lain täytäntöönpanon tiukentamista kohtaan. Lisäksi tällaiset populistiset, pohjatyötä vailla olevat "möläytykset" tulisi pukea vakuuttavampaan muotoon (aloittaen ensinnäkin kieliasun tarkistamisesta), jos niillä halutaan aikaansaada muutoksia. Jos adressin kirjoittaja kokee jonkinlaista suurta sydämen paloa aihetta kohtaan, hänen kannattaa tutustua ennakkotapauksiin onnistuneesta päättäjiin vetoamisesta, eli ns. lobbauksesta. Internet on täynnä ilmaisia foorumeita, joissa ihmiset saavat huudella mitä lystäävät, eikä tämä nyt varsinaisesti erotu joukosta tai ole kovinkaan vakavasti otettava, etenkin kun pohjatutkimus on tällä tasolla.