Oulun tulee luopua Kallioparkista

Juha Tapio
Oulu

/ #39 Keskusta on jo nyt vetovoimainen

26.02.2008 00:09

Ihmettelen kallioparkin perustelua keskustan vetovoimaisuuden lisäämisellä. Keskusta on jo nyt vetovoimainen. Itse viihdyn etenkin kävelykadulla ja keskustan kahviloissa. Myös monet muutkin. Toki sään ja vuodenajan mukaan.

Viime perjantaina keskustassa riitti väkeä kauppojen sulkemiseen saakka. Lauantainakin väkeä oli liikkeellä runsain mitoin vielä neljän jälkeenkin. Kahvilat olivat tupaten täynnä. Ilokseni huomasin, että porukkaa riitti myös ns. ydinkeskustan ulkopuolella.

Keskustan viihtyvyys kohenee, jos kävelykatualuetta laajennetaan, yhä useampi käyttää joukkoliikennettä ja yksityisautot jätetään suosiolla keskustan ulkopuolelle. Kallioparkkia tähän ei tarvita. Kehitystä se on huonokin kehitys, ja kallioparkin rakentaminen edustaisi juuri huonoa kehitystä.

Kallioparkki ei vedä muuta kuin verorahoja ja autoja keskustaan. Uudenkadun ja Hallituskadun kulmauksesta se vasta “vetovoimainen” tulisikin. Tämäkin sillä ehdolla, että sisäänmeno ja ulostulo luolasta ei kovin pahasti takkuihisi.