Hallitus ei saa leikata valtion osuuksia kansalaisopistoilta!


Vieras

/ #8

28.10.2013 13:28

Täältä Joensuustakin kuuluu kummia:

Joensuu kustantaa k-opiston toiminnasta vain puolet siitä mitä muut kunnat keskimäärin. Vastaavasti kurssilaiset maksavat tuplahintoja muihin kuntiin verrattuna.

Jns:n kunnanisät ovat ilmoittaneet tavoitteena olevan luopua koko rahoituksesta parin vuoden sisällä. Lisäksi kansalaisopiston tilat on jo meiltä käytännössä suurimmaksi osaksi viety (2/3 atk tiloista, puutyötilat meni, lukio vei päivätilat, jne...). Kaupunginisiin ei ole tehnyt vaikutusta se, että toiminta on ollut tehokasta ja volyymi suuri.

Vuoden mittaan kurssilaisia on n 20 000 henkilöä. Minunkin kurseilla on ollut ihmisiä, joille esim atk taidot on tosi tärkeitä (esim eräs näkövammaisen pojan äiti, uuteen amm. koulutukseen lähtevä kotiäiti jne...) ja jotka ei voi näitä taitoja muuten saada kuin k-opiston kautta. Entä missä muualla voit aikuisiällä opiskella esim kieliä?!

Myös itse olen vapaalle sivistystyölle sydämeni velkaa, sillä aikusiällä aloin opiskelemaan avoimen yliopiston kautta kunnes sain tarpeeksi opintoja päästäkseni yliopistoon.

Mielestäni k-opistoa voi verrata lähinnä kirjastolaitokseen ja matalan kynnyksen edullisena oppilaitoksena se on eräs tasa-arvoisen kansalaisyhteiskunnan peruspilareita.