Kerava: Alikeravantie-Jokimiehentie risteykseen liikennevalot

A

/ #17

14.12.2013 13:31

Ajojärjestys risteyksessä selkeytyisi jos aktiivinen ryhmä/henkilö pyytäisi huoltoaseman kauppiaalta lupaa väistämisvelvollisuudesta muistuttavan kyltin pystyttämiseen. Kylttiin jokin tämän tapainen teksti: "piha-alue päättyy, noudatathan väistämisvelvollisuuttasi yleistä tietä käyttäviin, myös vastakkaisesta suunnasta saapuviin autoihin nähden" tjsp.
Monisanaisen kyltinkin ehtisi lukea siinä vuoroa odottaessaan.

Autoilijoille tulisi selkeä ajojärjestys, Alikeravantie 1. Jaakkolan messualueelta tulevat 2. huoltoaseman pihasta lähtevät 3.

Nyt messualueelta (Jokimiehentieltä) ja huoltamon pihasta tulevat autoilijat tuijottavat toisiaan kumpi lähtee ei lähde ja tärkeään jalankulkijoiden seuraamiseen jää vielä vähemmän resursseja. Nykyinen huoltamon pihassa oleva kolmio vielä heikentää selkeyttä koska osa autoilijoista olettaa olevansa tasa-arvoisessa asemassa vastakkaisesta suunnasta tuleviin nähden, kuten tilanne olisi tavallisessa risteyksessä.

Ja jos valot joskus tulevat niin ei sellaisia läpiyön palavia kuten 50m päässä olevassa "Öljytien" risteyksessä. Tyhjällä tiellä yksittäisen auton pysäyttävät valot vain laskevat liikennevalojen noudattamista.