Ajetaan kilometrivero alas!

Pettynyt

/ #11 Osittain oikea suunta

21.12.2013 16:40

Odottelin positiivisilla mielin näitä ehdotuksia, koska mielestäni käytön mukaan tapahtuva verotus on parempi kuin kaikilta saman verran perittävä. Erityisesti harrasteautojen kohdalla nykysysteemi pissii pahasti. Toki käyttöön perustuvassa verotuksessa pitääkin olla jotkin kompensaatiot niille, jotka asuvat syrjässä, tarvitsevat autoa ammatissaan jne. Helppoa moisen järjestelmän miettiminen ei ole ja taatusti aina löytyy joku osapuoli, joka on tyytymätön. Mutta nyt on kyllä ollut taas melkoinen harrastelijaporukka hääräämässä. Luinpa kaverin facebook-seinältä tämmöisen: "Aamulla ministeri Kyllönen sanoi tv:ssä, että "maahan autolla tuleville turisteille annetaan autoon vuokralaite." Haastattelija totesi siihen, että "Se on sitten toinen asia kuinka moni turisti sen jälkeen haluaa suomeen autolla tulla!"." Siis... oikeesti? Turisteja verotettaisiin samalla tavalla? Eihän niitä nykyäänkään veroteta kuin polttoainetta ostaessa. Ja kun kuulemma edes tuo polttoainevero ei poistu, niin mitä pirua?

Oikea systeemi olisi tämän suuntainen; autovero pois (eli auton ostossa pelkkä alv), polttoaineessa sama, käyttövoimaverot pois ja kaikki verotus käytön mukaan. Millä tuo seuranta sitten toteutettaisiin? Tuo GPS-seuranta on ihan ok ajatus, koska olettaakseni Suomen perustuslaki rajoittaisi tuota valvonnan käyttöä, taitaisi vaatia perustuslain muutoksen jo ihan tuon seurannan sallimiseksi. Ongelma on tuon GPS:n toimintavarmuus vielä tässä vaiheessa; se on riittävä navigointiin jne, mutta riittääkö näin isoon asiaan? Jos katsotaan, että riittää, niin eihän noiden laitteiden tarvitse tehdä sitä raportointia mihinkään ulos, laitteeseen mahtuisi aivan riittävästi dataa, jotta tarvittavat tiedot saataisiin talteen. Katsastuksessa ulos ja sen mukaan verotus (eli aina vuoden jäljessä verotus). Toki tarkoittaisi sitä, että myös uusien autojen pitäisi poiketa katsurilla (mikä nyt ei olisi pelkästään huono asia, uusissakin autoissa niitä vikoja yhtälailla on, jospa vaikka katsastushintoja alemmas tuolla konstilla).

Eli oikeaa ajatusta hommassa on ollut, mutta lopputulos ei toimi. Siksipä tuomio; ei jatkoon.

P.S. Niille, jotka ovat huolissaan tuosta seurannasta, niin kyllä teitä sen teidän kännykkänne ja netinkäyttönne perusteella on helpompi seurata ja vakoilla. Sitäkin rajoittavat Suomen lait, mutta vain Suomessa. Tuo GPS-seuranta taas olisi vain suomalaisten viranomaisten hyppysissä, olitpa missäpäin tahansa (olettaen, että sieltä ei lähetetä mitään dataa, vaan se tallennetaan laitteeseen... varmasti jonkin sarjanumeron ym. saa sieltä aina irti, mutta niillä tiedoilla ei yksistään tee oikein mitään).