Konemusiikki kiellettävä

Sakari S.
Helsinki

/ #62

18.07.2008 01:33

Te ihmiset ette nyt oikein ymmärtäneet. Sakarias ei tietenkään tarkoittanut konemusiikilla kaikkea musiikkia, jonka tuotannossa on jossain vaiheessa käytetty koneita, vaan pelkästään koneilla tuotettua teknoa, trancea, housea ja muuta vastaavaa elektronista musiikkia, joka varmaan monen korvaan (minunkin) kuulostaa luotaantyöntävän epäinhimilliseltä, oudolta sekä toistuvuudessaan ja kappaleiden samankaltaisuudessaan pitkäveteiseltä.
Sakarias ikävä kyllä pilaa hyvän asian (huumeita vastaan taistelemisen) ylimitoitetulla vihanpurkauksellaan adressissaan, jossa hän on tehnyt hieman liian pitkälle vietyjä johtopäätöksiä. Ainakin toivon ettei se ole hänen koko rehellinen kantansa, nimittäin (minkään) musiikin kuuntelun kieltäminen ei tule ikinä onnistumaan missään demokraattisessa valtiossa tällä planeetalla.
Sen sijaan näkisin järkevämpänä vaihtoehtona paljon entistä tiukemman huumevalvonnan kaikilla Suomen festivaaleilla ja muissakin massatapahtumissa, joissa on pienintäkään aihetta epäillä huumeita esiintyvän (assembly ei kuulune näihin, uskon ja toivon) ja huumeita koskevan lainsäädännön tiukentamista, jotta kaikki huumeiden käytöstä kiinni jääneet ohjattaisiin ensimmäisellä kerralla pitkään pakkovieroitukseen ja toistuvista kiinnijäämisistä (esimerkiksi kolmannella kerralla) heidän rangaistuksensa olisi oleva niin ankara, etteivät he enää ikinä käyttäisi huumeita; huumeiden tuottajat ja myyjät taas pitäisi suoraan tuomita kuolemaan rikoksista ihmiskuntaa vastaan.
Tällainen olisi hieman realistisempaa, kuin musiikin kuuntelun kieltäminen, joskaan en usko tämänkään toteutuvan tässä laeiltaan niin kovin lepsussa maassa, vaikka sitä toivon.
Jos huumeettomien festivaalien toteuttaminen osoittautuisi mahdottomaksi, voisi minun puolesta moiset tapahtumat lakkauttaa kokonaan ikuisiksi ajoiksi. Samoin kaikki haitallista riippuvuutta aiheuttavat aineet: huumeet, alkoholi ja nikotiinivalmisteet pitäisi kieltää, niiden valmistus Suomessa lopettaa, varastot tuhota ja maahantuonti kieltää ankaran rangaistuksen uhalla. Myöskin kahvia ja kolajuomia saisi myydä ainoastaan kofeiinittomina ja riippuvuutta aiheuttavat energiajuomat pitäisi kieltää kokonaan.
Minkään musiikin kuuntelu ei suoraan aiheuta riippuvuutta huumeisiin, vaikka jotkin kappaleet saattavatkin kehottaa kokeilemaan huumeita (moiset ovat hyvin paheksuttavia). Jos kuuntelija jää koukkuun itse musiikin kuunteluun, se on hänen oma asiansa, kunhan se ei häiritse muita. Jos kuuntelija ajautuu musiikin takia käyttämään huumeita, on se joko hänen omaa tyhmyyttään tai hyväuskoisuuttaan ja hän on ansainnut rangaistuksensa.