Pro Hepokullan Puisto

Kalle Heinonen
Turku

/ #2 Erinomaista kansalaisaktiivisuutta! Kalle Heinonen - 505

13.10.2008 23:54

'Puollatko rakentamista Hepokullan puistometsään eli
liikuntapainotteisen Niitunniskan päiväkodin opetus- ja
liikuntametsään, jota käytetään myös Suomen Ladun Metsämörri-
varhaiskasvatusprojektissa?'

-Olisi poliittinen itsemurha vastata tuohon kysymykseen positiivisesti. :)

Haaste: Miten voimme luoda lisaa asumistilaa Turkuun rikkomatta toimivia lahioymparistoja ja etenkaan tuhoamatta kuntalaisten aktiivisessa kaytossa olevia viheralueita?

Ratkaisu: Tahan haasteeseen on monia ratkaisuja. Turussa on useita taysin hyodyntamattomia rakennuksia ja joutotontteja, jotka ei jostain kumman syysta kiinnosta rakennuttajia (niille on kallis rakentaa, varsinkin jos jotain muuta taytyy ensin kokonaan purkaa). Turun kaupungin tulisi priorisoida nykyisen kaavan mukaisesti alueet, joille tulisi ensisijaisesti harkita vastaavanlaisia kaavamuutoksia ja tarjota toisenlaisia hyvia vaihtoehtoja rakennuttajille. Olennainen haaste tassa tapauksessa on myos se, etta isot rakennuttajat auttavat meita kehittamaan infrastruktuuriamme ja talloin Kaupungin tulisi loytaa keinoja houkutella rakennuttajia, mutta ei kuitenkaan aktiivisesten tai 'suojeltujen' viheralueiden kustannuksella.

Ratkaisu 2: Valtava muuttopako Turusta Piikkioon, Lietoon, ja muihin lahikuntiin on osoittanut, etta niiden asuntojen ei tarvitse sijaita keskustan lahituntumassa. Turun reunoilla on huomattavasti mahdollisia rakennuskohteita kunhan vain niita aletaan ihan oikeesti selvittamaan. Mielestani maanostaminen lahikunnilta ei ole myoskaan taysin poissuljettu ajatus.

Tassa vain yhden ehdokkaan muutamia aatoksia. Uskon, etta hyvia ratkaisuja loytyy kunhan niita pohditaan tovi.

p.s. Taman kaltaisista paatoksista puuttuu liiketoiminnallinen neuvottelukyky ja strateginen harkintakyky. Naissa haiskahtaa fiilispohjainen toiminta joka lyhyen tahtaimen liiketoimintaratkaisuna saattaa kuulostaa hyvalta, mutta pitkalla tahtaimella ei toimi.

Yst.terv,

Kalle Heinonen - 505