Karjala takaisin!/Return Karelia!

Marco Tinell
Adressin tekijä

/ #26 Ja niin..

27.10.2008 05:07

MItä tulee siihen, että olisi jo liian myöhäistä, niin ei tulisi etukäteen luovuttaa. Luovuttamista sitä harrastettiin silloinkin kun parhaimmat mahdollisuudet oli saada neuvottelemalla Karjala takaisin. Ja huom. juuri se, että parhain mahdollisuus, ei ainoa.

Vaikka poliittinen tilanne Venäjällä on nykyään hyvinkin synkän näköinen, ei se tarkoita etteikö se koskaan tulisi toteutumaan. Se on varma, että jonakin päivänä Karjala vielä palautetaan, sillä ei se noin vain hälvene ihmisten mielistä. Aina tulee joillakin olemaan oikeudentajua sen verran, että kannattaa palautuksen neuvotteluita.

Myös sekin tulee ottaa huomioon, että vaikka ei aika näyttäisikään otolliselta, on silti hyvä juuri sen vuoksi osoittaa tukensa tälle, jos todella haluaa nähdä Karjalan ja muut pakkoluovutetut alueet jälleen osana Suomea. Koskaan ei tukea voi olla liikaa ja se ylipäätänsä tapahtuuko asian tiimoilta mitään riippuu pitkälti meistä, Suomen kansasta. Jos emme koskaan tee minkäänlaista aloitetta, ei Venäjä koskaan tule siitä kanssamme neuvottelemaankaan. Sekin on toiveunta, että Venäjä tekisi tästä aloitteen koskaan piakkoin, ellei poliittinen tilanne muutu radikaalisti. Mitä pikemmin tälle kuitenkin rakennamme pohjaa, sitä paremmin asian suhteen pystytään jatkossa etenemään. Ei tulisi jäädä tuleen makaamaan, vaikka kuinka vaikuttaisi epätoivoiselta.