Ensihoidon, pelastuksen ja poliisin edustajille anonymiteetti todistajina

Sanna Kauppinen

/ #28 Re: Re: Hienoja sanoja edelliseltä.

14.06.2014 08:33

#27: EI PELKO JA HYSTERIA LAKEJA. - Re: Hienoja sanoja edelliseltä.

Tässä kyseisessä adressissa vaaditaan, että ensihoidon, pelastuksen ja poliisin oikeusturvaa ja yksityisyyttä parannetaan, kun he virkatehtävänsä takia joutuvat oikeuteen todistamaan, siellä ei siis olisi sermin takana kukaan random kostonhaluinen naapuri todistamassa,vaan viranhaltija joka on työtehtävänsä takia osallisena kyseisessä oikeudenistunnossa. En siis ole ajamassa sitä, että meitä pitäisi aina kohdella oikeudessa erityisryhmänä, vaan ainoastaan näissä virkatehtään liittyvissä oikeudenkäynneissä.

Mielestäni syytetylle pitäisi riittää, että todistajana on poliisi Matti tai ensihoitaja Sanna, mielestäni syytetyn ei olisi tarpeen saada tietoon koko nimeä, syntymäaikaa tai kotikuntaa. Ehkä me vain tarkastelemme tätä asiaa niin erilaisten silmälasien läpi, ettemme ymmärrä toistemme näkökantoja, mutta onneksi molemmilla on oikeus omaan mielipiteeseensä.

Maailma muuttuu, kyseinen laki on vuodelta 1948, hyvä että aiheesta saadaan keskustelua ja todellakin toivon, että keskustelu johtaa siihen, että myös virkamiesten asema todistajana otetaan pohdintaan ja konkreettisia parannuksia tehdään. Meidän ammattiryhmien työnkuvaan kuuluu ihmisten auttaminen ja pelastaminen, siihen me olemme kouluttautuneet.