Tienaatko alle 2600e/kk? Allekirjoita siis.

Sampo

/ #178 Sosiaali- ja terveys

23.08.2014 07:44

 Pikkuisen menee nyt oftopikin, mutta kuitenkin.

Kuulimpa kerrassaan hienon jutun Jyväskylän sosiaalitoimen johtoryhmän palautteesta, joka jaettiin sähköpostitse sosiaalityöntekijöille. Hyvä ja onnea kaikille etuuskäsittelijöille ja muutenkin toimeentulotukeen osallistuville työntekijöille. Saimme taas (niin kuin edellisvuonnakin 2013) säästettyä toimeentulotuki rahoista, joten tarjoamme kakku kahvit henkilöstölle!!!!! Voi viineri sanon minä. Jyväskylä on saanut ministeriöstä asti pyyhkeitä siitä, ettei ole jakanut harkinnanvaraisia tukia, jotka ovat budjetoidut ko. vuodelle.

Nyt ne rahat, jotka on lain mukaan säädetty toimeentulotuki asiakkaille menee työntekijöiden kahvikakku tilaisuuteen ja eriarvoisuus ja huono- osaisuus jatkuu. Eihän tässä ole taas mitään järkeä! Näitä epäkohtia pitää nostaa esille, ettei kaikkia huonompiosaisia tai muuten vaikeassa elämäntilanteessa olevia vallan pylly raiskata kunnan tai valtion tasolta. Tässä vaan yksi esimerkki sosiaalitoimen vallankäytöstä, eikä Jyväskylä ole varmaan ainot kunta mikä näin tekee.

Lisäksi on vastoin lakia leikata opiskelijoiden toimeentuloa opintojen edetessä sovitusti. Niin ja sellainenkin on lain vastaista, että asiakkaan ollessa ainoastaan toimeentulotuen varassa elävä ja saa jollain ilveellä siitä säästettyä, että se laskettaisiin tuloksi seuraavassa laskelmassa. Näistä on ennakkopäätös hallinto- oikeudesta, eli lain vastaista toimintaa harjoitetaan viranomaisten taholta Jyväskylässä.