Tienaatko alle 2600e/kk? Allekirjoita siis.

Lottovoittoa odotellessa

/ #499 Opiskelija ja tulorajat

23.08.2014 15:00

Aloittelen pian viimeistä vuotta yliopistossa ja oman alan työllisyysnäkymät muuttuvat koko ajan heikommiksi, joten tulevaisuudessa palkka tuskin yltää tuon yli. Opintotuesta jää tällä hetkellä käteen noin 80€/kk, jonka pitäisi riittää ruokaan, bussilippuihin ja puhelinlaskuun yms, joten jään joka kuukausi reilusti miinukselle. Lainaa en halua ottaa, koska sen takaisinmaksu olisi todennäköisesti hankalaa tulevaisuuden epävarmuuden takia.

No, onneksi on kesätyöt. Paitsi niitäkään ei saa tehdä määräänsä enempää, koska muuten opintotuen tuloraja ylittyy, ja tuokin tuloraja muuten lasketaan brutto- eikä nettotuloista. Tämän vuoksi en voi tehdä töitä opintojen ohella muuten kuin kesäisin, joten loppukeväästä (ihanat ja rakkaat, pian molemmat eläkkeellä olevat) vanhempani salaa sujauttelevat kylässä käydessäni laukkuni sivutaskuihin seuraavan viikon ruokarahoja (eivätkä suostu pitämään niitä lainoina vaikka niin haluaisin).

Voisivatko hyvä(t) ministeri(t) nyt ottaa asiakseen koittaa elää vaikkapa tuolla alle 2600€/kk, toimeentulotuella tai jopa opiskelijan tuloilla edes kuukauden? Saattaisi hieman muuttua ääni kellossa.