Vaadimme ruoan arvonlisäveron alentamista Saksan (7%) tasolle

Veroja

/ #124 Re: Ei kaikkia veroja...

12.09.2014 11:58

#107: Jeesus on Herra. - Ei kaikkia veroja... 

Mutta odota sitä päivää, kun tupakkaa ei enää myydä, kuka ne verot sitten maksaa? Sinä ja moni muu, jotka parjaatte tupakoitsijoita ja alkoholinkäyttäjiä. Juuri nämä syntiset ihmiset kantavat valtionkassaan enemmän kuin moni osaa kuvitella.

Tupakan verotus tuotti vuonna 2013 Suomen valtiolle verotuloja 852 miljoonaa euroa. 

Se on siis 852 000 000 euroa. Lähes miljardi euroa. Vuoden 2014 verotulot tulee olemaan vielä suuremmat, koska tupakkatuotteiden hinnat on noussut n. 15% vuoden aikana.

Suomessa savukkeiden vähimmäisveron määrä vuonna 2014 on 161,50 euroa 1000 savuketta kohden. Tämä on siis 16,15 euroa 100 savuketta kohden, mikä vastaa viittä tupakka-askia.

Miksi et ole tyytyväinen, että tupakoitsijat maksavat n. 3,23 euroa vitosen tupakka-askista veroja? Euroopassa on vain muutama maa, joissa tupakkaa verotetaan kovemmin kuin meillä.

Alkoholijuomavero tuotti viime vuonna valtiolle vain 1,336 miljardia.

Eikö näillä summilla ole mitään merkitystä? On, jos ei ajattele asioita laput silmillä.

Jos tupakanmyynti Suomessa loppuu vuoteen 2030-40 mennessä, kuten valtio kovasti suunnittelee, tuo miljardi on otettava jostain muusta. Kerro sinä mistä, niin otetaan heti.

http://www.veronmaksajat.fi/luvut/tilastot/kulutusverot/tupakkavero/

 

Hallitus on esitellyt ehdotuksensa valtion ensi vuoden talousarvioesityksestä. Lisärahaa luvattiin muun muassa koulutukseen ja poliisille, mutta veronkorotuksiakin on tulossa.

Esimerkiksi Tupakkaveroa, makeisveroa ja energiaveroja korotetaan sen verran, että niiden arvioidaan lisäävän valtion verotuloja yhteensä 370 miljoonaa euroa.

Ajoneuvoveroa puolestaan nostetaan 180 miljoonan euroa.

Kiristyksiä on luvassa myös pääomatuloverotuksen ylempään verokantaan, ja ylemmän verokannan tulorajaa alennetaan.

Verotuloja aiotaan kartuttaa myös korkovähennyksiin puuttumalla. Opintovelan korkovähennys poistetaan, ja asuntolainan korkomenojen vähennysoikeutta rajataan edelleen.

Lisäksi korotetaan työmatkakulujen omavastuuosuutta.