Pro Lauttasaaren vesitorni


Vieras

/ #81

30.09.2014 08:40

Hienoa, että Lauttasaari Seura on saaneet adressin aikaseksi.
Olen mielenkiinnolla seurannut vesitornin kohtaloa ja niitä lukuisia esityksiä, mitä toimintaa vesitorniin voisi sijoittaa.Se ei todellakaan tarvitse mitään toimintaa. Se on kulttuurihistoriallisesti arvokas ja säilytettävä rakennus! Eikö Museovirasto ole kantaansa lausunut?
Eikö vesitorni voi olla edelleenkin Lauttasaaren maamerkki ja kaupunginosan symbooli.
Sen ympärille voisi kehitella esim. vuotuisen tapahtuman esim.sadonkorjuujuhlan.
Vesitorni on ensimmäinen sienen muotoinen vesitorni Suomessa.Vuodesta 1958 olen lapsuudenkotini ikkunasta Läntiseltä Rantatieltä; nykyiseltä Merikannontieltä saanut sitä ihailla.Samoin mereltä Helsinkiä lähestyttäessä se näkyy pitkälle mereltä. Myös lukuisien vieraiden ja turistiryhmien kanssa sitä on saatu ihailla.Mm.ohilipuvat pienet ja suuret suuret matkustajalaivojen risteilijät sen tuntevat jo vuosikymmeniä. Lauttasaaren vesitorni kuuluu Helsinkiin!
Se on Helsingin kaupunkiin mitä suuremmassa määrin liittyvä merimerkki. Se näkyy Meilahden sairaalarakennusten ikkunoista ilahduttaen piniäkin potilaita. Samoin lähikaupunkienkin korkeilta kallioilta ja kotien ikkunoista.Puhumattakaan Lauttasaaren vanhoista sekä uusista asukkaista. Vesitorni tulee jättää seuraavillekin sukupolville kertomaan, miten kaupungissamme on eletty.
Lauttasaaren vesitorni on kulttuurihistoriallisesti arvokas rakennus, jota tämä sukupolvi virkamiehineen ei saa tuhota.