Halkian koulun lakkauttaminen

Ajattelija

/ #5

22.10.2014 12:22

Onhan sitä Laukkoskeltakin aikoinaan purettu vanha hirsikoulu pois uuden homekoulun tieltä. Nyt etelästä lakkautetaan 2 koulua. Uusi Mika Waltarin koulu toki saadaan tilalle, mutta kuitenkin. Vanhoissa kouluissa ei ole ollut muistaakseni erillisiä tiloja kuvikselle tai käsitöille, muistaakseni vasta 2000-luvun alussa Laukkoskelle saatiin erillinen puutyöluokka, sitä ennnen höyläpenkit otettiin esiin liikuntasalin varastosta ja käytön jälkeen laitettiin takaisin. Hyvin tultiin toimeen. Liikuntasalit eivät ole kummassakaan koulussa olleet käytössä vuosiin.

Täytyy muistaa, että kuitenkaan kunnan pohjoispäädystä ei ole kokonaan koulu katoamassa, vaan uudehkossa Parkkojan koulussa voivat lapset opintojaan jatkaa. Siellä voidaan tilaratkaisuilla saada lapset mahtumaan, eli ei taida tulla siitäkään ongelmaa kunnalle. Niin, ja joutuvathan nyttenkin pienen kyläkoulun koululaiset siirtymään kolmannella luokalla tuohon "isoon" Parkkojan kouluuun, joten miten ihmeessä voisi olla ihan surkea ratkaisu yhdistää kyseiset koulut?

Voisihan se olla huonomminkin. Tämän kokoisessa kunnassa, jossa välimatkat ovat pieniä, riittäisi nykymittapuun mukaan yksi iso koulu keskellä pitäjää. Sillä eihän Parkkojan perukoilta ole kuin alta 15 km Pornaisten keskustaan, eikä Laukkoskenkaan reuna-alueilta keskustaan ole kuin 10 km.