Adressi Israelin tueksi!

Tarja Järvi
Helsinki

/ #113

22.01.2009 23:24

Maan hallinnoinnissa ei tarvita ainoastaan järkeä, vaan myös tarmokkuutta sekä halua nähdä vaivaa yhteiseksi hyödyksi. Vasta kun juutalaiset palasivat takaisin omaan maahansa, siellä alkoi tapahtua kehitystä. Palestiinalaiset olivat vuosisatojen ajan vain tyytyneet vallitseviin olosuhteisiin. Sellaisella asenteella ei luoda mitään uutta.

On hyvä myös ottaa huomioon se tosiasia, että on kysymys Uudenmaan läänin kokoisesta maa alueesta. Siinä ei ole enää mitään jakamista. Aikoinaan kun juutalaisille annettiin kansallinen kotimaa Lähi-Idästä, siihen sisältyi myös nykyisen Jordanian alue. Sitten se päätettiin jakaa juutalaisten ja arabejen kesken. Juutalaiset saivat tämän pienemmän alueen ja tyytyivät siihen. Mutta arabit eivät tyytyneet osaansa. Israel tarjosi alueelleen jääneille arabeille kansalaisuutta, mutta suurimmalle osalle se ei kelvannut, ne joille kelpasi joutuivat toisten palestiinalaisten hampaisiin. Kuitenkin heillä, jotka ottivat kansalaisuuden, on paremmat oltavat Israelissa kuin arabeilla on ympäröivissä arabimaissa. Mielestäni Israelin olisi silloin pitänyt olla tiukkana, että joka ei ota kansalaisuutta, muuttakoon Jordaniaan ja pysyköön siellä. Mitään pakolaisleirejähän ei olisi jos Jordania asiaankuuluvalla tavalla olisi asuttanut palestiinalaiset, mutta olen kuullut heidän, kuten muidenkin arabejen itseasiassa halveksivan palestiinalaisia ja pitävän heitä rupusakkina.

Ei Jumala ole hyljännyt kansaansa, jonka hän on edeltä tuntenut, sanoo Paavali Roomalaiskirjeessä ja jatkaa, että Israelia on osaksi kohdannut paatumus, hamaan siihen asti, kunnes pakanain täysi luku on sisälle tullut, ja niin kaikki Israel on pelastuva.
On todella onnetonta jämähtää pakkomielteen omaiseen ajatukseen Raamatun ristiriitaisuudesta, kun selvästi voi havaita tuhansia vuosia sitten ilmaistujen asioiden toteutuvan ajassamme. Eikä tarvitse kuin hiukan pysähtyä miettimään kaiken olevaisen käsittämätöntä rakennetta, kun ymmärtää ettei sellaista voi syntyä sattuman valintana, vaan sellaisen aikaansaamiseksi tarvitaan todellista älykkyyttä.

Kommentoi adressia




Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…