Ilotulitteet kiellettävä yksityishenkilöiltä

Eva Date
Espoo

/ #20

20.01.2007 22:09

Tässä nyt ensin lainaus Turun sanomista liittyen ko. saastuttamiseen.

"Turun Sanomat:

Ilotulituksista luontoon tonneittain raskasmetallia

Vuodenvaihteen juhlallisuuksissa luontoon joutuu Suomessa tuhansia kiloja erilaisia raskasmetalleja. Eniten maahan sataa luontoon hajoamatonta lyijyä, ja päästöjen joukossa on myös kuparia, kromia, arsenikkia ja kadmiumia. Lyijyn osuus, ympäristöministeriön arvion mukaan noin 2 000 kiloa, on jo niin suuri, että se ylittää lentoliikenteen vuosittaiset lyijypäästöt."

Sen jälkeen sanoisin, että ihmiset, jotka kantavat huolta kotimaansa saastumisesta kantavat myös yleensä huolta asiasta globaalisella tasolla. Kannatko sinä Tiina ja jos teet niin mitä olet tehnyt asian hyväksi?

Ja se räiskyttelyhän ei todellakaan rajoitu vain yhteen päivään. Olisikin niin. Se räiskyttely alkaa jouluaattona ja loppuu hyvässä lykyssä tammikuun puolessa välissä. Kysehän ei ole ainoastaan raketeista silloin kun puhutaan ilotulitteista vaan myös kiinan pommeista, paukkupatruunoista, papattimatoista tms.

Tässä maassa on niin paljon perheitä, joissa eläimet kärsivät kauheita traumoja tämän jatkuvan tavan vuoksi, että siinä on jo varteenotettava osuus maamme väestöstä jotka toivoisivat, että tämä tapa jäisi historiaan. Jos ilotulitteet on hienoja katsella, niin jokainen joka niitä haluaa nähdä voisi hyvinkin mennä katsomaan virallisia ilotulituksia, joita kaupungit voisivat edelleen järjestää.

Toivon, hartaasti Tiina hyvä, että ette koskaan itse vammaudu raketeistanne tai aiheuta sitä jollekin toiselle ja toivon myös, että käytte sen jälkeen siivoamassa jälkenne.
Sehän olis aika reilua, eikö niin.


Kommentoi adressia

Facebook