Rikollisten ulkomaalaisten karkoittaminen

Lauri Pitkäjärvi
Pirkkala

/ #99 Karkoituksesta

13.02.2009 17:33

Tässä keskustelussa on usein tullut esiin se, että miksei suomalaisia rikollisia voida karkoittaa vaan heitä hyysätään. No, otetaan seuraavan kaltainen "entä jos"-esimerkki:

Jokainen toistuvasti rikokseen syyllistyvä kärsii rikoksesta annetun vankeusrangaistuksen, jonka jälkeen hänet karkoitetaan kotimaahansa.
Otetaan esimerkkitapauksiksi kolme rikollista, vaikkapa tanskalainen, irakilainen ja suomalainen. Tai ihan mistä maista tahansa olevat, sillä ei ole väliä.
- Tanskalainen kärsii rangaistuksensa ja hänet lähetetään Tanskaan.
- Irakilainen kärsii rangaistuksena ja hänet lähetetään Irakiin.
- Suomalainen kärsii rangaistuksensa ja hänet lähetetään... No tietenkin Suomeen!

Jokainen maa huolehtikoon itse omista rikollisistaan, ei toisten rikollisista.

Toinen asia, mikä suuresti ihmetyttää on se, että monet ovat sitä mieltä, ettei ulkomaalaisia rikollisia saa karkoittaa, koska itse tuntee paljon kunnollisia, ahkeria, mukavia, työtätekeviä ulkomaalaisia. Asia ihmetyttää, sillä eihän kukaan näitä kunnon ihmisiä ole karkoittamassa. Sen sijaan jos rikolliset karkoitetaan, on myös näillä kunnon ihmisillä paljon parempi olla.

Ulkomaalaisten rikollisten hyysäämisestä on mielestäni haittaa kaikille paitsi rikolliselle itselleen. Onko meidän todella laitettava vaikkapa ulkomaalaisen raiskaajan etu kaikkien muiden edun edelle, myös ulkomaalaisten maassamme asuvien kunnon ihmisten?