Taidepoliittisen asiantuntijaryhmän hallitusohjelmatavoitteet

Markku Laitinen
Vieras

/ #30 Adressin laatijoille ja allekirjoittajille tiedoksi!

21.03.2015 09:11

Jatkaisin vielä vähän näistä minun sydäntäni lähellä olevista asioista, eli Ihmis- ja Perusoikeuksista. Mielestäni on hyvin erikoista että -Taidepoliittinen asiantuntijaryhmä- joka koostuu eri alojen taiteilijoista ja taidealalla työskentelevistä on lähtenyt mukaan Ihmis- ja Perusoikeuksien vastaiseen toimintaan laatimalla tällaisen adressin ja tukemalla adressia omilla nimillään. Tällainen toiminta tuskin on kenenkään taiteilijan tai taide- ja kulttuurialoilla työskentelevän oikea tarkoitus?

Samoin olen seurannut näitä tehtyjä adresseja ja allekirjoittanut itsekin monia adresseja, enkä koskaan ole törmännyt aikaisemmin adressiin joka on tehty puolustamaan Ihmis- ja Perusoikeuksien vastaista toimintaa. On itseasiassa hyvin erikoista että adressin voi edes tehdä tällaista toimintaa varten.

Jokaisen joka on adressin laatimiseen ja allekirjoittamiseen osallistunut, olisi syytä tiedostaa että samalla he tukevat Ihmis- ja Perusoikeuksien vastaista toimintaa ja jokaisen olisi syytä lukea hyvin tarkkaan omat viestini tässä adressiin liitttyvässä kommenttiosuudessa. Kertomani asiat voi jokainen taiteilija tai taide- ja kultttuurialoilla työskentelevä tarkastaa hyvin helposti sillä samalla koneella jolla näitäkin kommentteja lukee.

Eli jokainen voi tarkastaa mitä sanovat ammatillisen järjestäytymisen perusoikeudesta ja -vapaudesta YK:n maailman laajuinen ihmisoikeuksien julistus, Euroopan Unionin Perusoikeuskirja, maamme solmimat Ihmis- ja Perusoikeussopimukset, maamme Perustuslaki ja maamme Yhdenvertaisuuslaki. Ja koska maamme taiteilijajärjestöt rikkovat tätä ammatillisen järjestäytymisen perusoikeutta ja -vapautta, ovat kaikki taiteen julkista rahoitusta puolustavat toimet, samalla Ihmis- ja Perusoikeusrikollisuuden puolustamista.

Ja kun nämä asiat on tarkastettu, voi jokainen adressin laatimiseen ja allekirjoittamiseen osallistunut miettiä mielessään haluaako hän oikeasti tukea toimintaa jolla kannatetaan edellämainittujen lakien ja sopimusten vastaista toimintaa!? Sivistysvaltion tai omasta mielestään itseään sivistyneenä pitävän ihmisen ei tulisi missään muodossa tukea Ihmis- ja Perusoikeusrikollisuutta, eikä sellaisen tukeminen pitäisi olla edes -Adressit.com- sivuston tarkoitus.