Taidepoliittisen asiantuntijaryhmän hallitusohjelmatavoitteet


Vieras

#26

20.03.2015 12:51

ilman taidetta ei voi puhua hyvinvoinnista

Vieras

#27 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Täyttä roskaa koko adressi!

20.03.2015 14:14

#25: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Täyttä roskaa koko adressi! 

 No tiedätkö edes mikä toi kyseinen laki on?  Helpotan sua "Vammaislaki"  ;-)


Vieras

#28

20.03.2015 14:55

Itse monialaisena taiteilijana näen kulttuurin merkityksen keskeiseksi tulevaisuutta rakennettaessa. - Pauli Heikkilä

Vieras

#29 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Täyttä roskaa koko adressi!

20.03.2015 16:49

#27: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Täyttä roskaa koko adressi! 

 "No tiedätkö edes mikä toi kyseinen laki on?  Helpotan sua "Vammaislaki" "

Ilmankos sinä sen tiesit ja minä en! DDD

Markku Laitinen
Vieras

#30 Adressin laatijoille ja allekirjoittajille tiedoksi!

21.03.2015 09:11

Jatkaisin vielä vähän näistä minun sydäntäni lähellä olevista asioista, eli Ihmis- ja Perusoikeuksista. Mielestäni on hyvin erikoista että -Taidepoliittinen asiantuntijaryhmä- joka koostuu eri alojen taiteilijoista ja taidealalla työskentelevistä on lähtenyt mukaan Ihmis- ja Perusoikeuksien vastaiseen toimintaan laatimalla tällaisen adressin ja tukemalla adressia omilla nimillään. Tällainen toiminta tuskin on kenenkään taiteilijan tai taide- ja kulttuurialoilla työskentelevän oikea tarkoitus?

Samoin olen seurannut näitä tehtyjä adresseja ja allekirjoittanut itsekin monia adresseja, enkä koskaan ole törmännyt aikaisemmin adressiin joka on tehty puolustamaan Ihmis- ja Perusoikeuksien vastaista toimintaa. On itseasiassa hyvin erikoista että adressin voi edes tehdä tällaista toimintaa varten.

Jokaisen joka on adressin laatimiseen ja allekirjoittamiseen osallistunut, olisi syytä tiedostaa että samalla he tukevat Ihmis- ja Perusoikeuksien vastaista toimintaa ja jokaisen olisi syytä lukea hyvin tarkkaan omat viestini tässä adressiin liitttyvässä kommenttiosuudessa. Kertomani asiat voi jokainen taiteilija tai taide- ja kultttuurialoilla työskentelevä tarkastaa hyvin helposti sillä samalla koneella jolla näitäkin kommentteja lukee.

Eli jokainen voi tarkastaa mitä sanovat ammatillisen järjestäytymisen perusoikeudesta ja -vapaudesta YK:n maailman laajuinen ihmisoikeuksien julistus, Euroopan Unionin Perusoikeuskirja, maamme solmimat Ihmis- ja Perusoikeussopimukset, maamme Perustuslaki ja maamme Yhdenvertaisuuslaki. Ja koska maamme taiteilijajärjestöt rikkovat tätä ammatillisen järjestäytymisen perusoikeutta ja -vapautta, ovat kaikki taiteen julkista rahoitusta puolustavat toimet, samalla Ihmis- ja Perusoikeusrikollisuuden puolustamista.

Ja kun nämä asiat on tarkastettu, voi jokainen adressin laatimiseen ja allekirjoittamiseen osallistunut miettiä mielessään haluaako hän oikeasti tukea toimintaa jolla kannatetaan edellämainittujen lakien ja sopimusten vastaista toimintaa!? Sivistysvaltion tai omasta mielestään itseään sivistyneenä pitävän ihmisen ei tulisi missään muodossa tukea Ihmis- ja Perusoikeusrikollisuutta, eikä sellaisen tukeminen pitäisi olla edes -Adressit.com- sivuston tarkoitus. 

Markun ystävä

#31 Re: Adressin laatijoille ja allekirjoittajille tiedoksi!

21.03.2015 14:05

#30: Markku Laitinen - Adressin laatijoille ja allekirjoittajille tiedoksi! 

 Niinpä! samaa vetoan minäkin ja syy on tämä:  Koska Markku Laitinen ei ole lukuisista hakemuksista huolimatta päässyt alansa "ammattiliittoon" eli taidemaalariliittoon jäseneksi koska hän on ammattitaiteilija. Ei ole päässyt myöskään taiteilijamatrikkeliin puhumattakaan taiteilijaseuraan jäseneksi johon hänen kuuluisi päästä jo senkin vuoksi että hänellä on kuvataiteilijan opinnot takanaan ja hän on toiminut jo vuosikausia kuvataiteilijana jopa niin vakuuttavasti että hänen taidettaan on hankittu jopa maamme presidentille. 
Toivottavasti nyt ymmärrätte miksi vetoamme näihin lakeihin: ammatillisen järjestäytymisen perusoikeus- ja vapaus YK:n maailman laajuinen ihmisoikeuksien julistus, Euroopan Unionin Perusoikeuskirja, maamme solmimat Ihmis- ja Perusoikeussopimukset, maamme Perustuslaki ja maamme Yhdenvertaisuuslaki. Asiaan on tultava korjaus!


Vieras

#32 vasemmiston nepotismia

21.03.2015 14:46

Taide-apurahat on perinteisesti kulkeneet vasemmistolaisen jakajan kädestä vesmmistolaisille "taiteilijoille". 


Vieras

#33 Re: Re: Adressin laatijoille ja allekirjoittajille tiedoksi!

21.03.2015 16:32

#31: Markun ystävä - Re: Adressin laatijoille ja allekirjoittajille tiedoksi! 

 :)  :D  XD Johan selkis!  Siis Jos tämä Laitinen pääsisi "ammattiliittoonsa" ;) tulisi taidealalle rauha ja tämäkin Adressi olisi ihan ookoo, käsitinkö nyt ihan oikein? Ja ihan "sydäntä lähellä".  ;)

Markku Laitinen

#34 Re: Re: Adressin laatijoille ja allekirjoittajille tiedoksi!

21.03.2015 17:26

#31: Markun ystävä - Re: Adressin laatijoille ja allekirjoittajille tiedoksi! 

 No niin nimimerkki -Markun ystävä-, ensinnäkin ystävät kirjoittavat aina omalla nimellä eivätkä panettele niitä joita väittävät ystävikseen.

Toiseksi olet oikeassa, minua on syrjitty kohta kymmenen vuotta virallisen taidekentän toimijoiden tahoilta. Tämä juttu on monimutkainen tarina josta olen kohta saamassa kirjan valmiiksi. Mutta kaikki alkaa siitä että minut huijattiin Alfa-art taidekouluun, joka mainosti olevansa koulu joka valmistaa Kuvataiteilijan ja Kuvataitajan ammattiin ja että sieltä saa virallisen taidealan tutkinnon.

Todellisuudessa koulu ei valmista yhteenkään ammattiin, eikä sieltä saa virallista taidealan tutkintoa. Kun opettajat huomasivat että olen oikeasti tullut kouluun hankkiakseni tutkinnon ja valmistuaksi virallisesti taiteilijaksi, kuten koulu oli mainostanut. Alkoivat koulun opettajat järjestämään ennestään koulussa iltaoppilaana opiskelleen oppilaan kanssa laittomia kokouksia minua vastaan. Näissä kokouksissa minua vastaan esitettiin törkeitä syytteitä, jotka salattiin minulta ja joihin minulla ei ole ollut koskaan minkäänlaista mahdollisuutta puolustautua.

Kyseessä oli psykologisen koulutuksen saaneen Taideterapeutti Maarit Björkmannin minua vastaan kohdistama murhayritys. Psykologista väärinkäyttöä koskeva kirjallisuus kertoo kyseessä olevan toiminnan jolla pyritään tuhoamaan ihmisen ammatillinen ura, pilaamaan hänen elämänsä, aiheuttamaan hänelle pahat psykologiset traumat ja pahimmassa tapauksessa ajamaan uhri itsemurhaan. Kirjassani kerron tapahtumat tarkemmin ja yksityiskohtaisemmin ja jos sinä joka esiinnyt ystävänäni, kirjoittaisit omalla nimelläsi voisin lähettää kirjani sinulle luettavaksi, vaikka se hieman keskeneräinen onkin. Samoin jos joku adressin laatijoista tai allekirjoittajista haluaa kirjan luettavaksi, niin tunnistettavalla omalla nimellä pyytämällä, sen saa vaikka heti paikalla.

2005 hain Taidemaalariliiton jäsenyyttä ja jouduin selvän ammatillisen syrjinnän kohteeksi, koska tiedän ainakin kolme taiteilijaa jotka pääsivät jäseneksi minua pienemmillä meriiteillä. Tämä syrjintä voidaan koska tahansa todistaa, ei tarvitse kuin avata syksyn 2005 Taidemaalariliiton haku ja tutkia asia. Samalla toiminta oli YK:n maailmanlaajuisen ihmisoikeusjulistuksen, Euroopan Unionin Perusoikeuskirjan, maamme solmimien Ihmis- ja Perusoikeuksien, maamme Perustuslain ja maamme Yhdenvertaisuuslain vastaista. Joten en paljon ylpeilisi asialla siellä taiteilijajärjestöissä!

Taiteilijana vertaan teoksiani ihan kenen tahansa toisen taiteilijan kanssa maailmassa, minulla ei ole siihen taito- eikä ideaesteitä. Joten jos sinäkin ystävänäni esiintyvä tai joku muu haluaa esittää miten paljon parempi minua olet taiteilijana, niin minä olen valmis avoimeen ja rehelliseen vertaamiseen. Minun teoksiiani on kaikilla suomalaisilla nettitaidepalstoilla joilla olen niitä esitellyt, väitetty väärennöksiksi, kymmenet taiteilijat ovat väittäneet ettei sellaisia teoksia kuin minä maalaan, kukaan pysty käsin maalaamaan. Näin minun syrjintäni johtuu ylivoimaisuudesta ja ylivertaisuudesta taiteilijana. Virallinen taidekenttä ei kestä itseään parempia suorituksia, siksi se onkin täytetty lastentason tekijöillä jotka syrjivät todellisia osaajia ja kohtelevat heitä Ihmis- ja Perusoikeuksiien vastaisesti!


Vieras

#35 Re: Re: Re: Adressin laatijoille ja allekirjoittajille tiedoksi!

21.03.2015 21:43

#34: Markku Laitinen - Re: Re: Adressin laatijoille ja allekirjoittajille tiedoksi! 

 Ja vain paranee! Huhhuh kun minulla on jo maha kipee! Lopeta jo toi naurattaminen!

Markku Laitinen

#36 Re: Re: Re: Re: Adressin laatijoille ja allekirjoittajille tiedoksi!

22.03.2015 06:10

#35: - Re: Re: Re: Adressin laatijoille ja allekirjoittajille tiedoksi! 

 Sinua varmaan naurattaa se kun voit esiintyä nimimerkkiesi suojasta raukkamaisesti, jos joutuisit esiintymään omalla nimelläsi tulisi ilmi myös ne henkilökohtaiset motiivit minkä takia juokset minun perässäni palstalla ja silloin tuskin olisimme tässä keskustelemassa.

Mutta tuki taiteelle on tuki ihmisoikeusrikollisuudelle, joten älä tue taidetta niin tuet ihmisoikeusrikollisuuden vastustamista.


Vieras

#37 Re: Re: Re: Re: Re: Adressin laatijoille ja allekirjoittajille tiedoksi!

22.03.2015 15:15

#36: Markku Laitinen - Re: Re: Re: Re: Adressin laatijoille ja allekirjoittajille tiedoksi! 

 Lopeta jo toi lässytys "nimimerkin suojasta"! Se on valintakysymys ja tässä ei ole rekisteröintipakkoa! Vain idiootti vaatii paljastamaan vastakirjoittajansa nimen. Ei ole meidän muiden kirjoittajien vika jos teet itsesi naurettavaksi omalla nimelläsi. Nuo sinun päätelmäsi "ihmisoikeusrikollisuudesta" ovat pähkähulluja ja suorastaan idioottimaisia. Olet kai sen jo itsekin huomannut. 

Markku Laitinen

#38 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Adressin laatijoille ja allekirjoittajille tiedoksi!

22.03.2015 16:22

#37: - Re: Re: Re: Re: Re: Adressin laatijoille ja allekirjoittajille tiedoksi! 

 Oho! Väitätkö siis ettet kirjoittele nimimerkin suojasta ja juokse ikäänkuin puskasta ampuen minun perässäni palstalla, aivan kuten raukkikset tekevät? Enkä minä ole vaatinut sinua paljastamaan nimeäsi, vaan kertonut että jos kirjoittaisit omalla nimelläsi, motiivisi juosta perässäni palstalla paljastuisivat. Ne mitä ilmeisemmin ovat henkilökohtaiset.

Mitä tulee vapaaseen ammatilliseen järjestäytymiseen perustavaa laatua olevana oikeutena, jokainen voi tarkastaa mitä asiasta sanovat YK:n maailmanlaajuinen ihmisoikeuksien julistus, Euroopan Unionin Perusoikeuskirja, maamme solmimat Ihmis- ja Perusoikeussopimukset, maamme Perustuslaki ja maamme Yhdenvertaisuuslaki.

Näin ollen koska maamme taiteilijajärjestöt rikkovat edellämainittuja lakeja ja sopimuksia räikeästi, estämällä taiteilijoilta ammatillisen järjestäytymisen ja järjestäytymisen muiden etujen valvomiseksi omilla käytännöillään, on jokainen taiteelle annettu julkinen tukieuro, myöskin julkinen tukieuro Ihmis- ja Perusoikeuksien polkemiselle. Näin jokainen joka on ollut laatimassa tätä adressia tai allekirjoittanut adressin, osallistuu Ihmis- ja Perusoikeuksien vastaiseen toimintaan, koska adressilla pyritään kasvattamaan taiteen julkisia tukia.

Asia voi olla sinun puolestasi vaikka kuinka naurettava, mutta se että minä kirjoitan omalla nimelläni ja sinä raukkamaisesti nimimerkkiesi suojasta, kertonee kaiken. 


Vieras

#39 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Adressin laatijoille ja allekirjoittajille tiedoksi!

22.03.2015 21:30

#38: Markku Laitinen - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Adressin laatijoille ja allekirjoittajille tiedoksi! 

 Niin, se olet juuri sinä joka tuosta kirjoitat ja se on onni! Normaalit ihmiset täällä kyllä ymmärtävät tuon paradoksin. Tuo häpeä on pelkästään sinun Markku, miksi aloit kirjoittamaan omalla nimelläsi noin hulluja.

Markku Laitinen

#40 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Adressin laatijoille ja allekirjoittajille tiedoksi!

22.03.2015 22:38

#39: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Adressin laatijoille ja allekirjoittajille tiedoksi! 

 Aivan on kaikkien taiteilijoiden onni, että heillä on juuri minunlaiseni Ihmis- ja Perusoikeuksien puolestapuhuja. Huippulahjakas joka uskaltaa laittaa itsensä peliin näiden oikeuksien puolesta, huippuosaaja jonka kanssa nämä virallisten piirien Ihmisoikeusrikolliset taiteilijat eivät kykene kilpailemaan teostensa tai niiden ideoiden kanssa. Näin jokainen normaali ihminen näkee miten yksi huippulahjakas taistelee virallisia lastentason taiteilijoita vastaan ennennäkemättömällä rohkeudellaan kirjoittamalla omalla nimellään.

Samoin nämä normaalit ihmiset näkevät miten nämä viralliset Ihmisoikeusrikolliset taiteilijat kirjoittelevat nimimerkkiensä suojasta, uskaltamatta laittaa itseään peliin omien mielipiteidensä taakse, jotteivat paljastaisi itseään ja teostensa laatua. Koska jos he kirjoittaisivat omilla nimillään, olisi kaikkien hyvin helppo verrata millä lihaksilla siellä pullistellaan ja silloin huomattaisiin se valtava ero huippulahjakkaan ja lastentason taiteilijan välillä.

Tokihan kaikki normaalit ihmiset tietävät että se kuka kirjoittelee nimimerkin suojasta, sillä on jotain salattavaa. Ja se salattava asia on juuri teosten ja lahjakkuuden laatu. Varsinkin jos kirjoittelee nimimerkin suojasta mustamaalaten sellaista joka kirjoittaa omalla nimellään. Tällaista on peli taidealalla, alan suurimpia lahjakkuuksia vastaan, näiden virallisten lastentason taiteilijoiden puolelta.

Adressit.com- käyttäjä

#41 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Adressin laatijoille ja allekirjoittajille tiedoksi!

23.03.2015 05:01

#40: Markku Laitinen - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Adressin laatijoille ja allekirjoittajille tiedoksi! 

 Voi Markku, se ole juuri sinä itse joka mustamaalaat täällä itseäsi ja vielä omalla nimelläsi! Eikä kysymys ole kenenkään teosten laadusta!  Kukaan ei ole täällä esitellyt teoksiaan....et edes sinä!  Lahjakkuudesta...ja varsinkin sinun lahjakkuudesta kyllä jokainen lukija täällä osaa tehdä omat johtopäätöksensä kun lukee näitä kirjoituksia täällä. En halua lisätä painolastiasi kertomalla siitä omaa mielipidettäni.

Sinä olet itse kääntänyt puheenaiheen itseesi joka selvinnee sinullekin kun vain viitsit selailla näitä viestejä taaksepäin. 
Vielä kerran, tässä ei ole kysymys sinusta, ei sinun- eikä kenenkään taiteen laadusta vaan keskustellaan kyseisestä adressista, joten jos sinulla on tarkoitus jatkaa osallistumista keskusteluihin niin jättäisit ainakin tuon itsesi ympärillä pyörimisen ja ryhdy kirjoittamaan asiaa!  Ja Markku hyvä, täällä on jokaisen kirjoittajan lupa kirjoitta nimimerkillä tai ilman, joten jättäisit jo tuonkin puheenaiheen!

Markku Laitinen

#42 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Adressin laatijoille ja allekirjoittajille tiedoksi!

23.03.2015 05:32

#41: Adressit.com- käyttäjä - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Adressin laatijoille ja allekirjoittajille tiedoksi! 

 Aivan, jokainen lukija voi miettiä miksi sinä juokset palstalla minun perässäni mustamaalaten minua nimimerkkiesi suojasta päiväkausia, etkä keskustele adressin tarkoittamista asioista. Kyseessä on henkilökohtainen kateus ja vainoaminen jota olet täällä suorittamassa ja jos tekisit toimintaasi omalla nimelläsi, niin voisin kertoa kaikille mikä on syy tähän päiväkausia tekemääsi selkäänpuukotukseen ja mustamaalaukseesi.

Jokainen tukieuro taiteelle on samalla tuki Ihmis- ja Perusoikeusrikollisuudelle ja siksihän olet kääntänyt keskustelun koskemaan minua joka uskallan tämän tärkeän asian ottaa esille. Juuri siksi et keskustelekaan adressin sisältämistä asioista, vaan olet kääntänyt keskusteluun koskemaan minua. Koska asiakeskustelussa et pärjää, teet mustamaalauksesi ja selkäänpuukotuksesi nimimerkkiesi suojasta, jos tekisit ne omalla nimelläsi, voisivat kaikki verrata meitä taiteilijana keskenään!

Mutta ei mitään, jatka mustamaalaustasi ja selkäänpuukotustasi nimimerkkiesi suojasta mahdollisimman pitkään, jotta kaikille selviää mistä on kyse. Ei minulla mitään sitä vastaan ole, pääasia että kaikille lukijoille tulee selväksi se peli jota tällaisessa maassa käydään virallisen taidekentän toimijoiden puolelta, sellaisia taiteilijoita vastaan ketkä yrittävät saada alan oikeat epäkohdat korjatuksi, eikä vain kerjätä rahaa Ihmis- ja Perusoikeuksien vastaisille taidealan toimijoille.

 

Sama

#43 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Adressin laatijoille ja allekirjoittajille tiedoksi!

23.03.2015 10:37

#42: Markku Laitinen - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Adressin laatijoille ja allekirjoittajille tiedoksi! 

Vaikuttaa niinkuin puhuisin ohjelmoidulle robotille.  :D  Ei mitään, pidä toi lapsenuskosi jos se tekee sut onnelliseksi, mutta sinähän tiedät miten noi hommat kuitenkin menee. Olet tässä "uskossasi" täysin yksin niinkuin näät.  ;) 

Jan

#44 Re: Täyttä roskaa koko adressi!

23.03.2015 10:43

#5: Markku Laitinen - Täyttä roskaa koko adressi! 

 Onko Markku niin, että sinua ei ole hyväksytty jäseneksi johonkin järjestöön? Mitkä ovat olleet perustelut?

Markku Laitinen

#45 Re: Re: Täyttä roskaa koko adressi!

23.03.2015 11:32

#44: Jan - Re: Täyttä roskaa koko adressi! 

 Kerroin jo aikaisemmin tässä keskustelussa 2005 syksyn taidemaalariliiton haussa joutuneeni syrjityksi, tiedän ainakin kolme taiteilijaa jotka pääsivät jäseniksi minua paljon pienemmillä meriiteillä. Samoin toiminta on ollut niin YK:n maailmanlaajuisen ihmisoikeusjulistuksen, Euroopan Unionin Perusoikeuskirjan, maamme solmimien Ihmis- ja Perusoikeussopimusten, maamme Perustuslain ja maamme Yhdenvertaisuuslain vastaista. Koska nämä lait ja sopimukset edellyttävät vapaata ammatillista järjestäytymisoikeutta. Tämä minua kohtaan tehty syrjintä on koska tahansa todistettavissa, ei tarvitse kuin avata 2005 syksyn haku. Samoin Ihmis- ja Perusoikeuksien vastainen toiminta on myös todistettavissa, ei tarvitse kuin lukea edellämainitut lait ja sopimukset.

Näin ollen sivistysvaltion ei tule tukea Ihmis- ja Perusoikeusrikollisuutta missään muodossa ja tuki taiteelle on tuki Ihmis- ja Perusoikeusrikollisuudelle. Eikä minua haittaa se että väitetään että olisin yksin taistelemassa taiteilijoiden Ihmis- ja Perusoikeuksien puolesta, koska tiedän minulla olevan asiani kanssa useita tukijoita, jotka eivät vain pidä asiasta vastaavaa meteliä kuin minä. Kun historian valossa asioita katsotaan tarkemmin, joskus vain yksi ainoa -se pyörii sittenkin- on nähnyt totuuden, kaikkien muiden ollessa sokeita.

Mielestäni tässä keskustelussa voitaisiiin nyt unohtaa minut, sillä yritetään vain kääntää tärkeä asia sivuraiteille, koska taiteilijajärjestöt haluavat pitää Ihmis- ja Perusoikeuksien vastaiset käytännöt voimassa. Jokainen julkinen tukieuro taiteelle on tukieuro Ihmis- ja Perusoikeusrikollisuudelle.

Mitä muuten tulee vielä tuohon asiassa yksinolemiseen näissä asioissani, niin valtaosa kansalaisista on sitä mieltä ettei taiteen julkisia tukia tulisi lisätä, vaan niitä tulisi pikemminkin alkaa vähentämään. Joten enköhän ole tässä asiassa aikalailla enemmistön kannalla?


Vieras

#46 Re: Re: Re: Täyttä roskaa koko adressi!

23.03.2015 14:18

#45: Markku Laitinen - Re: Re: Täyttä roskaa koko adressi! 

 Markku olisit voinut vastata ihan vain suoraan esitettyyn kysymykseen....jos siten et itse tehnyt tota kysymystä itsellesi ikäänkuin aasinsillaksi.  Sekin kun sinulta onnistuu tiettävästi ja sut tuntien.  ;)

Markku Laitinen

#47 Re: Re: Re: Re: Täyttä roskaa koko adressi!

23.03.2015 15:24

#46: - Re: Re: Re: Täyttä roskaa koko adressi! 

 Ahaa, uusi tapa mustamaalata ja selkäänpuukottaa on esittää että minä juttelisin itseni kanssa täällä. Kaikki rumimmatkin keinot ovat käytössä, kun virallisen taidekentän toimijat puolustavat Ihmis- ja Perusoikeusrikollisuuttaan.

Mutta pysytäänpä nyt adressin aiheessa, eikä yritetä ohjata keskustelua sivuraiteille. 

Tuki taiteelle on aina tuki Ihmis- ja Perusoikeusrikollisuudelle ja siksi sivistysvaltion tehtävänä ei ole tukea taidetta julkisista rahoista.

Markku Laitinen

#48 Taiteen julkiset tuet

25.03.2015 14:50

Kun tarkemmin asioita ajatellaan, niin tottakai minäkin taiteilijana haluaisin julkisia tukia itselleni ja taiteelleni. Koska olen tykästynyt maalaamaan maapalloaiheisia teoksia ja minulla olisi hatussani muutamia maapallo aiheisia maalausideoita, niin ilman muuta minä haluaisin julkista tukea ne toteuttaakseni ja tokihan valtion olisi tuet minulle myönnettävä.

Ajattelin hakea apurahaa päästäkseni maalaamaan ideani oikein oikeasta perspektiivistä maapalloa katsellen, eli minun pitäisi päästä jollekin avaruusasemalle maalaamaan päässäni olevat ideat. Tokihan valtion kannattaa antaa apuraha, jotta pääsisin vaikkapa puoleksi vuodeksi avaruusasemalle maalaamaan, eihän projekti maksaisi kuin muutaman satamiljoonaa koulutuksineen päivineen ja saisihan valtion siitä valtavan julkisuuden. Näin olisin ensimmäinen avaruusluokan taiteilija maailmassa.

Voisin myös lahjoittaa avaruusasemalla maalaamani teokset valtiolle Maapallotaide museoon, joka tietenkin pitäisi rakennuttaa vartavasten minun maapalloideataideteoksilleni. Rakentamisen voisi aloittaa mahdollisimman nopeasti, jotta museo olisi valmis kun tulen avaruusasemalta maalausmatkaltani. Museo nimettäisiin tottakai minun mukaani, vaikkapa -Maapallo Markun taidemuseoksi- ja nimeni käytöstä ja teosteni esittelemisestä velottaisin vaatimattomat muutaman miljoonan euroa per vuosi. Samoin museossa voitaisiin myydä teoksieni oheistuotteita, maapallokuvillani varustettuja vedoksia, T-paitoja, teemukeja, kasseja, käsilaukkuja ja muuta vastaavaa, eikä niistäkään minulle tarvitsisi antaa kuin 50% bruttotuloista.

Tokihan jokainen taiteilija tajuaa idean mahdollisuudet, mikä katkeamaton turistivirta museoon johtaisikaan ja kuinka suosittu siitä tulisikaan, sitä voi vain arvailla päiväunissa siihen asti kunnes taide-eliittimme huomaa idean nerokkuuden ja tulee idean taakse kokonaisuudessaan. Ei se että valtio tukisi minua tällaisilla ennennäkemättömillä summilla ja tavalla, olisi keltään toiselta taiteilijalta pois, vaan sehän antaisi muillekin tilaisuuden kehittää vastaavia ideoita. Kyllä valtiolla rahaa riittää ja kyllä taidetta hyvillä ennennäkemättömillä ideoilla olisi syytä tukea.

Adressin psta

#49 Re: Taiteen julkiset tuet

25.03.2015 16:11

#48: Markku Laitinen - Taiteen julkiset tuet 

 No sittenhän sun kannattaisi pistää nimi tohon adressiin!  Aloitetaan siitä ;)

Markku Laitinen

#50 Re: Re: Taiteen julkiset tuet

25.03.2015 19:27

#49: Adressin psta - Re: Taiteen julkiset tuet 

 Ei kiitos, en minä sentään ala ihmisoikeusrikollisuutta kannattamaan, enkä virallisten piirien lastentason taiteilijoiden koulukiusaajaporukalle rahaa työntämään veronmaksajien pussista.