Sano ei Ahveniston muovipuistolle!


Vieras

/ #104

26.05.2015 14:45

Nämä tilapäisesti pystytettävät rakennelmat saattavat hyvin aiheuttaa pidempiaikaisia seuraamuksia, kuin vain tuon 2kk ajaksi kesäisin. Lisääntyvä meteli melkovarmaan vaikuttaa alueen linnustoon ja jo alkaneen pesinnän onnistumiseen. Myös pohjan varjostus vähentää pohjakasvien kasvupinta-alaa.

Lisäksi suunnitelmissa oli myös köysiratojen kiinnittäminen luonnonpuihin. Mitenköhän tämä saadaan muutenkin kuin paperilla puita vahingoittamattomaksi rakennelmaksi esimerkiksi myös tuulisina päivinä kun puut heiluvat toisiinsa nähden eri suuntiin?

Arvioisin, että muovikrääsästä ja toimintapuistoista nauttiva kohdeyleisö on myös suurelta osin erilaista kuin luonnonhelmaan rauhoittumaan ja luonnontöllötyksestä virkistymään hakeutuva porukka. Jos luulette, ettei  roskien määrä dramaattisesti lisääntyisi, niin voitte käydä etukäteen tarkistamassa vaikka sen puuhamaan pusikoita. Nämä ihmiset luulevat, että kun kerran sisäänpääsy on maksullista, niin heillä on suorastaan velvollisuus roskata, koska paikkojen siivoamiskulut oletettavasti kuuluu hintaan. Taloudellisesti kannattavalla siivousmäärällä tämmöinen alue ei tulisi pysymään luonnontilaisena. Ei kukaan voi olla niin sinisilmäinen, että luulisi ettei tämmöisellä olisi myös pidempiaikaisia vaikutuksia alueeseen.

Roskat tupakannatsoja myöten ympäristössä eivät koskaan ole ok, mutta eikö tätä hanketta voisi suunnitella jollekin toiselle vesistölle, jossa nämä roskat aiheuttaisivat huomattavasti vähemmän mielipahaa?