Konemusiikki kiellettävä

Pekka Vuori
Jyväskylä

/ #107 Laitetaanpas tänne vielä tämä

18.04.2009 12:17

Kirjoitin jo asianomaiselle sähköpostia asiasta, mutta laitanpa kirjoitelmani tännekin kaikkien nähtäväksi.

"Sinä olit ilmeisesti laatinut adressin konemusiikin kieltämiseksi Suomessa? Satuin vain googlen kautta tämän löytämään ja lukaisin läpi mielipiteesi.
Maailmahan on täynnä musiikkia ja on mielipiteitä puolesta ja vastaan aina. Mutta, että oikein lailla pitäisi kieltää konemusiikki =D. En tiedä mitä humppaa sinä kuuntelet vai kuunteletko yhtään mitään, mutta tiesitkö, että tänä päivänä tietokoneet esittävät todella suurta osaa musiikin tuottamisessa, vaikka ei puhuttaisikaan "konemusiikista". Levyn tekeminen on jokaisen orkesterin kohdalla instrumenttien miksaamista yhteen ja sitten äänen laatua muokataan koneellisesti hyvän lopputuloksen saamiseksi. Tämä pätee mm. iskelmämusiikkiin, rokkiin ym. Konemusiikkia tehdään samalla tavalla; miksataan instrumentteja yhteen. Ääniä vain muokataan usein epäluonnollisen kuuloiseksi, mikä tekee siitä mielenkiintoista (kaikkien ei tarvitse siitä pitää!). Monesti koneellisesti tuotetun musiikin taustalla on loistavia ammattitaitoisia artisteja, joiden laulua tai soitantaa on yhdistetty teknosaundeihin.

Ja pieni sananen huumeista. Kyllä tekno-kulttuuriin on varmasti aina liittynyt mieltä nostavien päihteiden käyttö. Mutta, edelleen eniten rikoksia, väkivaltaa yms. aiheuttava päihde on suomessakin alkoholi (tämä on fakta). Ja sitähän vedetään joka saamarin humppailloissa ja rock-festareilla täysin laillisesti. Että, siinä miettimistä päihteiden suhteen. On todella harvinaista, että konemusiikkikansan keskuudessa syntyisi esim. tappeluita. Sen sijaan riehumista ja tappelemista näkee mm. ravinotoloissa, joissa ihmiset ovat muka pitämässä hauskaa. Eihän konemusiikin kieltämisessä mitään järkeä olisi. Ennemmin kieltäisin mm. itseään toistavan iskelmämusiikin, joka aiheuttaa alkoholin suurkulutusta ja perheriitoja!

Terveisin: Pekka Vuori, Jyväskylä, spekula@hotmail.com