YLEn mediamaksu

Mikko Kaarto
PORI

/ #58 ei ei ei... ei tällälailla...

01.05.2009 04:19

Ok, eli jos omistat edes puhelimen, jossa sinulla näkyy värit, tulee sinun maksaa tv-kanavista, joita et edes katso? Veron ei tule olla missään nimessä kotitalouskohtainen, vaan laite ja palvelukohtainen.

Sen sijaan että yleisesti veroitettaisiin ihmisiä, niin tulisi tv-lupamaksu maksaa siten, että se sidottaisiin maksukorttiin, eli kun digiboxilla käyttää maksukorttia, siihen tulevien kanavien mukaan verotettaisiin ihmisiä.

Peruskanavien näkyvyydestä maksaisi verollista hintaa, mutta nuo mainoskanavat tulisi olla ilmaisia ja VEROVAPAITA, nämä saavat tulonsa muuta kautta ja niillä näkyy tästä syystä jo turhan paljon chattia tai telkkupelejä... Maksullisista kanavista, jotka ovat ylellä, kuten +kanavat, voisi sitten erilaisesti vetää lisäveroitusta jne jne... Mutta koska itsekin katson lähinnä mainoskanavia, niin miksi hemmetissä nyt sitten ylen kanavat ylipäätänsäkin ovat tälläisellä tavalla? Jos minulta kysyttäisiin niin saisivat tulla lopetetuiksi, koska eivät tarjoa minulle mitään. Vaihtoehtoiseksi tilattaviksi kanaviksi conax-kortille, jolloin yle voisi kokonaan poistaa tv-maksun ja maksuttaa normaalisti sitä haluavia ihmisiä. Sama juttu ylen radiokanavien kanssa. Ei kiinnosta, älkää tarjotko minulle ja vetäkö minulta lupamaksuja.

Eli, sanoisin että veroituksen sijaan siirrytään siihen, että tv-lupamaksu sidottaisiin katselukortteihin ja siihen montako ja mitä kanavia korttiin tulee. Tai vaihtoehtoisesti yle siirtyy mainostamaan niinkuin kaikki muutkin ja hankkii tulonsa tätä kautta.

En suostu alkaa maksamaan "tv-veroa" sen takia että minulla ei tv:tä ole... PISTE. Olen jatkuvasti tapellut tv-tarkistajan kanssa siitä, että pöydälläni oleva passivoitu tv on monitori, jolla katson tietokoneelta tulevaa nettiä tai dvd elokuvia.

jyrkkä ei tv-verolle.