5v. MARIA MYYTY HINTAAN 80.000€


Vieras

/ #101 Keskittykää hieman, ihmiset!

10.08.2015 23:55

Ensinnäkään Suomessa ei ole mitään viranomaisten masinoimaa lapsikauppaa, VALOJA PÄÄLLE NYT VÄHÄN :D Ja ennen kun someraivo saa ihmisessä vallan, niin olisi syytä hetken miettiä mitä lukee. Tässä muutama pointti mitä itselläni tästä jutusta nousi mieleen:

Alkuperäisessä jutussa kirjoittaja antaa kuvan seesteisestä kotielämästä lapsen kanssa, ja toteaa että rikosrekisteri on puhdas. Kuitenkin ilmeisesti tuomioita on tullut ainakin ampuma-aserikoksesta, huumausaineiden käyttörikoksesta sekä rattijuopumuksesta. Se, että tuomiot ovat jo poistuneet rikosrekisteristä, ei valitettavasti todista että ne ovat viranomaisten keksimiä tuomioita.

Itse en ainakaan usko mihinkään suureen salaliittoon jossa koko viranomaiskoneisto olisi masinoitu tuottamaan kärsimystä kansalleen. Lastensuojelussa on aivan valtavat asiakasmäärät, joten heidän ei aivan varmasti tarvitse keksiä itselleen yhtään ylimääräistä työtä.

Aloittaja kirjoittaa asiakassuunnitelman olevan laiton. Kuitenkin aluehallintovirasto toteaa että asiakassuunnitelman laadinta tai seuranta on ollut puutteellista. Tuon kirjoituksen perusteellahan asia voi olla että asiakassuunnitelman päivitys on viivästynyt, eikä siis ole mikään lastensuojelutoimet laittomiksi tekevä virhe.

Lisäksi yhteydenpidon rajoittamisen katsotaan olevan laitonta MIKÄLI se perustellaan siirtymä- tai rauhoittumisajalla. Missään ei kuitenkaan lue että mahdollista yhteydenpidon rajoittamista olisi perusteltu näillä syillä, joten yhteydenpidon toteutumatta jääminen kantelijan toivomalla tavalla on harmillista, mutta ilmeisesti laillista.

Lisäksi aloittaja kirjoittaa sijaisäidin "pyytäneen" lasta nimittämään vain sijaisäitiä äidiksi, mutta asiakirjaotteessa lukee sijaisäidin ehdottaneen tätä. Näiden nimitysten ehdottaminen on kokemukseni mukaan erittäin yleistä sijaisperheessä, ja todennäköisesti parantaa terveen integraation toteutumista perheeseen.

Itselleni tekstin ja siihen liitettyjen asiakirjaotteiden perusteella syntyy tapauksesta kuva, jossa lastensuojelutoimien kohteeksi joutunut ihminen on katkeroitunut koko lastensuojelu- ja viranomaisjärjestelmälle. Tämä skenaario ei sinänsä olisi mitenkään ainutkertainen tapaus. Lastensuojelutoimien kohteeksi joutuminen on erittäin suuri asia ihmiselle, ja se herättää ihmisessä aina valtavasti suuria tunteita. Eteenpäin pääsemiseksi, olisi hyvä tunnustaa tosiasiat, hyväksyä se, että aina lapsen paras ei ole olla vanhempiensa luona, olla kiitollinen siitä että suuri joukko ihmisiä huolehtii minun lapsestani.