Säilytetään Kangasniemen kyläkoulut


Vieras

/ #4

04.09.2015 04:52

Elävää maaseutua on menestyksellä kehitetty 10 viime vuotta Kangasniemellä kylien ja kyläkoulujen alueilla. Tämäkin kesä on osoittanut tapahtumineen sen mahtavat tulokset mitä on saatu aikaan verrattuna 10 takaiseen. Henki ja yhteisöllisyys on kasvanut hienosti. Kaikki kylänkoulujen piirit ovat yhteisöllisyyden tae.
Yhteistoiminta élinvoimaisten kylien kesken on kehittynyt samalla esimerkillisellä tavalla. Väki on ollut tyytyväistä. Tästä innostuneinä kylille on saatu muuttamaan miyös uusia asukkaita. Kaikki on näyttänyt tosi hyvältä. Usko elävään ja hyvinvoipaan maaseutuun oli Kangasniemellä palaamassa esimerkillisellä tavalla. Kyläkouluihin oltiin tyytyväisiä. Ne muodostavat Kangasniemen aktivoinnin keskukset, joiden ympärille kuvattu elämän kehitys tapahtuu.
Tätä kaikkea tehdään pääosin vapaaehtoistyönä itsenäisen ja elinvoimaisen Nangasniemen hyväksi.
Sitten tulee outo, palkattu Mikkelin kaupungin valtuutettu tänne muka kehittämään Kangasniemen sivistystointa ja päättää esittää, että kunnan kasvukeskukset kyläkoulut lopetetaan. Tämä ei ole kangasniemeläisten idea eikä aloite. Onko se Mikkelin idea ja tavoite, kun on saatu oma valtuutettu ratkaisevaan virkaan Kangasniemelle.
Ajetaan hyvinvoivan Kangasniemen kehitys alas ja pakotetaan liittymään Mikkeliin. Aloitus kouluverkon alasajosta ja sitä myöten muista palveluista.
Harmittaa myös se, että Kangnasniemelle on valittu ratkaiseviin virkoihin ulkopuolella asuvia henkilöitä, jotka manavat veronsa muualle ja pyöpäivän päätteeksi piut paut välittävät Kangasniemen asioista saati sitten, jos ovatkin kiinnostuneita ajamaan oman asuinpaikkansa etuja.l