Pääkaupunkiseudulle uusi MTB/BMX/Inline/Skate-halli

Kuisma Lappalainen
Helsinki

/ #6 Tammasaaressa oli kaikki yhtaikaa...

10.11.2009 19:24

... ja sulassa sovussa, mutta ikävä kyllä tuo halli purettiin vuosituhannen vaihteessa. Kun Helsinki järjesti Keksi Oma Keski-Pasila nimisen aloitekilpailun, viittasin tuohon hallinpurkuun ja siihen että monet lajit menettivät katot päidensä päältä. Ehdotin Tammasaarenlaituri 5:stä puretun hallin tilalle, että Pasilassa aseman länsipuolella sijaitseva vanha höyryjunavarikko katettaisiin ja samaan tasoon kuin Pasilansilta tuolle katteelle tehtäisiin katettu halli, joka hoitaisi kaikki samat asiat kuin Tammasaarenlaituri 5 aikanaan. Eli mihin tahansa aikaan pääsee rullaluistelemaan, rullalautailemaan tai polkemaan beeämäksää, eri lajit sulassa sovussa keskenään.

Aloitteeni johdosta Helsingin kaupungissa mietittiin vaihtoehtoiseksi sijoituspaikasi tälle hallille läheisen messuhallin parkkitalon ullakkoa, mutta siihen totesin Helsingin Uutisissa joku aika sitten että sitten pitää huolehtia myös siitä että lämmitys niin hyvin että talvella tarkenee shortseissa ja lyhythihaisessa T-paidassa, jotta tarvittavien turvavarusteiden käyttö onnistuisi ongelmitta.

Asian tämänhetkistä tarkkaa tilannetta en tiedä. Joka tapauksessa on ikävä että liikuntavirasto ei ota omalle kontolleen tätä asiaa vaan sysää sen nuorisoasiainkeskukselle sillä seurauksella että yli-ikäiset rullalautailijat - esimerkiksi minä olen muutamaa kuukautta lajin ikilegenda Tony Hawkia vanhempi - eivät pääse kun nuorisoasiainkeskus vaatii jäsenkortin jota aivan miten vanha tahansa ei saa. Joten korostan että mielestäni tämä asia kuuluu liikuntavirastolle eikä nuorisoasiainkeskukselle!