Vantaan suunnittelemat varhaiskasvatuksen leikkaukset peruttava

Lastenhoitaja vanhempi

/ #62 Vantaako taaperoiden paratiisi?!

16.11.2015 08:20

Elina Lehto-Häggroth vastasi valtuuston infossa, että Vantaa pystyy jatkossa kilpailemaan lastentarhanopettajista suunnitellun 16lasta/2kasvattajaa+16/2 ryhmillä joihin taataan 1 lastentarhanopettaja. Tässä mallissa opettajan vastuulla on siis 32 lapsen pedagoginen kasvatus, erityistarpeiden huomioiminen ja tukeminen sekä varhaiskasvatussuunnitelman teko. Kun taas Helsingissä opettajalla on vastuullaan huomattavasti vähemmän (max.21). Helsinki myös maksaa lastentarhanopettajille parempaa palkkaa (mm.esiopetuslisä). Lisäksi tuossa mallissa opettajan/hoitajan vastuulla on 16 lapsen turvallisuus yksin aamun ja iltapäivän viimeisinä tunteina (pk. on auki klo.6-18)! Kuinka ihmeessä siis Vantaa tällä huomattavalla heikennyksellä voisi koskaan kilpailla pätevistä lastentarhanopettajista?!

Pääkaupunkiseudulle muuttoa harkitsevien lapsiperheidenkin valinta asuinkunnasta tulee olemaan helppo, kun verrataan vaihtoehtoa Vantaan ja Helsingin välillä. Helsinki kun panostaa lasten hyvinvointiin ja lapsen turvallisuus päivähoidon aikana on paremmin taattua, sillä siellä yhdellä kasvattajalla on jatkossakin vähemmän lapsia vastuullaan (1/7 vs. !/8)!

Ja kuinka käy jo olemassa olevissa päiväkodeissa? Näitä esitettyjä 16/2 malilla toimivia päiväkoteja ei vielä edes ole, vaan vasta suunnitteilla (ensimmäinen valmistuisi v.2017)! Vanhoissa taloissako ryhmäluku kasvaa siihen 24, jota itse Elina Lehto-Häggroth ei pitänyt perusteltuna tai toiminnankannalta hyvänä!