Uutta kallista mopokortti uudistusta ei saa toteuttaa

Matti Jortikka
Perseenreikä

/ #43

18.02.2010 13:21

Jos yhtään viitsisit tarkastella funktiota ihmiskunnan kehityksessä ja koulutusjärjestelmässä, huomaisit, millaista vauhtia teknologia on menny eteenpäin viimeisen sadan vuoden aikana (kiitos hyvän koulutuslaitoksen).
Ehkä sinua ei kiinnosta toimia toisten ihmisten kanssa, rakentaa tulevaisuutta vaan elää keskiajalla ilman hajuakaan kielistä ja käytännönopista. Kansan valitseman tasa-arvon nojalla jokaisella (kyllä, myös sinulla) on mahdollisuus päästä päättämään asioista ilman mitään koulutusta (kansanedustajalla ei ole oppivaatimuksia).

Toimivaa järjestelmää ei synny kaatamalla vanha järjestelmä ja koittamalla uutta, toimivuuten päästään keskustelun, kehityksen, asiantuntemuksen ja yleisen mielipiteen avulla, niikun globalisaatio toimii. Turhalla itkemisellä ei ole mitään apua, jos ei ole itse raaskinut pistää tikkuansa ristiin.

Vaikka olen EU-asian kanssa samaa mieltä, tulee huomata, että meillä on aina mahdollisuus sieltä myös erota. Niin kauan, kun euroopan kauppa toimii, tulee meidän tanssia vahvempien (EU päättäjien) kanssa ja nuoleskella näitä, Suomella kun ei satu olemaan omaa maata (Amerikka), mittavaa maantieteellistä aluetta (Venäjä) taikka voimakasta sotavoimaa (lukuisat kommunistimaat). Ei kenenkään täällä ole kuitenkaan pakko asua, mutta paha tosiasia on, ettei pahuus ole maailmasta vieläkään hävinny, eikä tule koskaa häviämäänkään.