16-vuotiaan tytön raiskanneen poliisin kuva ja nimi julkisuuteen

Kalle Laukkanen
Helsinki

/ #14

26.02.2010 16:08

Tuosta alkoholiasiasta ei ole epäelvää muuten kuin nimikkeen puolesta, siitä sitten tuomiot vaihtelevat. Mutta vielä tuosta virka-asemasta:

Mielestäni virka-aseman väärinkäytöksi lasketaan vain jos nimenomaan käyttää sen suomia suoria etuuksi hyväkseen. Poliisin imago ei ole tällainen; virkaan ei sisälly se miten ihmiset reagoivat poliisiin. Tuossa on ilmeisesti tulkittu niin että poliisi ei ole käskyvallallaan komentanut alaikäistä. Siis, tuota voisi verrata siihen että jos oletetaan että henkilö suhtautuu kansanedustajiin positiivisesti ja tästä syystä luottaa kansanedustajaan ja tulee huijatuksi niin ei tuota voida virka-aseman väärinkäyttönä pitää.

Tosin tuotakin voidaan tulkita monella tavalla; tietyssä määrin poliisiin pitää voida luottaa. Jos vaikka kysyy ajo-ohjeita virantoimituksessa olevalta poliisilta niin voisi kuvitella että poliisin olisi kykyjensä mukaan neuvottava oikein; jos poliisi väärin neuvomalla saisi jotain omaa hyötyä niin tätä mielestäni voisi pitää virkavallan väärinkäyttämisenä. Mutta sekään ei sananmukaisesti ole sen vallan käyttöä, vaan luottamuksen. Minä luovutan, en tiedä mitä laki oikein sanoo tällaisesta rehellisyydestä...