Heinolan Reumasairaalan konkurssi estettävä!

Anita Laine
Adressin tekijä

/ #6 Arvostusten tulee muuttua

24.03.2010 17:12

Kyllä tämä on sairasta aikaa, jossa raha menee aina edelle ihmisten hyvinvoinnin. Raha on saanut suorastaan jumalaisen roolin, säädellessään kaikkea inhimillistä toimintaa, jossa voidaan jättää lasten ja sairaidenhoito markkinavoimien armoille.

Sosiaali- ja terveyspalveluita ja hoitoja sopeutetaan kaikenlaiseen kilpailuun ja rahantekokoneiksi muodostuneiden liikeyritysten tarpeisiin ja liikeideoihin. Kuinka moni on tullut ajatelleeksi, että raha on vain paperia ja siinä olevia musteläikkiä, mutta sille on annettu suorastaan jumalainen voima, joka ajaa ohi kaiken inhimillisen hädän.

Arvostusten tulee muuttua! Yhteiskunnassa ensisijaiseksi tulee nostaa inhimillinen hyvinvointi ja kansansairauksien estäminen. Vain se on ainoa keino estää tulevaisuudessa sosiaali- ja terveyspalveluiden kohoavat kustannukset. Hoitamaton potilas on kaikkein kallein potilas. Varhaisessa vaiheessa tunnistetut kroonistavat sairaudet on nykytietämyksen mukaan usein jopa voitettavissa kokonaan. Tai ainakin hyvällä hoidolla pystyään tekemään sairastuneiden elämästä siedettävää.