OPPIKIRJAT TAKAISIN LUKIOON!

Huh huh itsellesi

/ #21 Re:

27.01.2016 17:16

#20: Huh, huh. Lopettakaa realitysarjojen katsominen -  

 Anteeksi nyt vain, mutta opiskelijat viettävät todella paljon aikaa koulukirjojen parissa, kenties jopa enemmän kuin toimistotyöntekijät tietokoneen ääressä, jos läksyjen lukeminenkin lasketaan mukaan. Toimistoissa työskentelevät tarvitsevat työssään paljon tietokonetta, mutta heidän ei tarvitse juurikaan valmistella seuraavaa työpäiväänsä enää kotiin saavuttuaan (käytän esimerkkinä toimistotyöntekijää, sillä se on yksi atk-painotteisimmista ammateista, mitä tuli mieleen). Toisin on lukiolaisten kanssa. Opiskelija joutuu opiskelemaan vielä kotonakin useita tunteja päivässä, riippuen mm. siitä onko hänellä valmisteltavanaan paljon esseitä tai projekteja ja opiskeleeko hän pitkää vai lyhyttä matematiikkaa. Jos siis kirjat sähköistetään täysin, tulee opiskelijoiden tietokoneella käyttämästä ajasta liian pitkä.

Lisäksi tulisi huomioida, että kaikissa työtehtävissä ei TODELLAKAAN tarvita atk-laitteita niin paljon, kuin Sinä annat kommentissasi ymmärtää.

Mielestäni vetoaminen siihen, että koulukirjojen digitalisoimisen vastustajat olisivat vähemmistössä, ja yrittäminen siten saada heidät tuntemaan itsensä typeriksi, on huonoa käytöstä ja varsinkin lapsellisen huonoa argumentaatiota (lapsia loukkaamatta). Vaikka näin olisikin, ei se antaisi sinulle mitään valtuuksia näiden ihmisten halventamiseen. Toivoisin että keksisit muitakin argumentteja kuin toisten loukkaamisen.

Huomioithan vastaisuudessa myös, että nämä vähän yli 300 allekirjoittajaa eivät todellakaan edusta kaikkia perinteisten kirjojen kannattajia, vaan vain murto-osaa heistä. Sitä osaa, joka on sattunut löytämään tämän adressin ja allekirjoittamaan sen.

Peace :)