Ilotulitteet pois vapaakaupasta

Random Tyyppi
Mikkeli

/ #78 Miettikää

03.05.2010 22:01

En kyllä ymmärrä millään lailla miksi ilotuliteet pitäsi kieltää. Mukamas vaarallisia, eipä ole tainnut yksikään ihminen suomessa koskaan kuolla niin että syynä on ollut Ilotulitteet? Ja muistakaa, ilotuliteet on eri asia kuin räjähteet. Ja montakohan ihmistä on kuollut alkoholin vaikutuksesta? Niin verratkaapa, mikä on vaarallista ja mikä ei.

Ja toinen täysin käsittämätön asia on se, että sanotaan että ne rakkaat-hani-pupu-karva-säkki-joka-nurkkaan-p*skovat-ja-k*sevat-ja-haisevat-ja-öisin-kerrostalossa-haukkuvat-mutta-eihän-se-haittaa-kun-ne-on-niin-ihania-eläimet eli koirat kärsii näistä. Noi voi hellan lettas sentään. Kärsii kerran vuoteen, siis ihan kauheaa, hyvä etten itkemään rupea.

Siis jos ne koirat ei kerran vuoteen kestä paukuttelua niin kyllä on herkkiä koiria. Ja eikö yhtenä ainoana päivänä koko vuodessa voi pitää sitä rakkia sisällä ja käyttää tarpeillaan vain siinä kotipihalla? Vai pitääkö oiken lähteä kävelemään kaduille että koira saa pelkäämisen aihetta ja sitten voi valitella että voivoivoi... Ja antakaa niille koirille vaikka rauhottavia. Ja eihän se meidän ampujien vika ole että ne koirat pelkää! Kyllä se taitaa olla koirien (ja mahdollisesti omistajien, jos tekevät niin kuin aiemmin mainitsin) vika. Itsehän ne pelkäävät ei kukaan pakota niitä pelkäämään?!

Sitten puhutaan näistä jotka ampuvat ilotuliteitta vastoin sääntöjä. he ovatkin se ongelma, jonka itsekkin totean. Joten, voitaisiin ottaa käyttöön tälläinen "ilotulitekortti" joka suoritettaisiin tuksein valvonnassa. Niin sillon tällaiset itseni kaltaiset ilotuliteharrastajat, jotka ampuvat asiallisesti eikä omatekoisi pommeja saisivat ampuilla. Tuo kortti pitäisi myös näyttää jos ostaa raketteja. Joku voi sanoa että eihän se kortti taskussa estä niitten omien pommien ja muun väärinkäytön harjoittmaista, mutta eihän ajokorttikaan estä ylinopeutta ajamista.

Ja sitten myös itketään siitä kuinka näihinkin menee rahaa. No, kuinkas paljon ihmisillä menee rahaa esim. alkoholiin, tupakkaa, tai muuhun vastaavaan vuodessa? Niin verratkaa. Jos polttaa askin päivässä niin se on semmoset 1800+ euroa vuodessa. Tai jos juo sikspäkin kaljaa joka viikonloppu niin sekin tekee 300e+jokainen suomalaine juo varmasti enemmän. Itse käytin viime uutenavuotena rahaa raketteihin tasan 100e. Kuulostaa paljolta, mutta jotkut koira-ihmiset käyttävät noihin elukkoihinsa varmasti enemmän rahaa vuodessa.

Niin tossa on niille kaiken maailman rakettivalittajille vähän miettimistä! Kiitos kun sain purkautua

Nimimerkillää rakettien asiallinen ampuja ja niiden harrastaja, ei todellakaan koiraihminen.