Ilotulitteet pois vapaakaupasta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Ilotulitteet pois vapaakaupasta.

Joopajoo hahhah
Hyvinkää

#76 voi luoja ku ne paukut on vaarallisia... -.-

01.01.2010 02:22

Jokavuotiset silmävammat ja muut ikävät kommervenkit johtuvat pääosin tulitteiden väärinkäytöstä. Puhjenneet silmät ovat niiden idioottien omalla vastuulla jotka ovat jättäneet lasit laittamatta tai rakennelleet vaarallisia yhdistelmiä.
Ei koko kansan huvia tulisi kieltää muutaman ajattelemattoman pölvästin takia.

Samalla periaatteella voitaisiin kieltää, vaikka kaikenlaiset liimat ja liisterit. Toki suurin osa niitä osaa viisaasti käyttää, mutta löytyypä niitäkin idiootteja jotka käyttävät niitä imppaamiseen ja ennen pitkää siinä lähtee henki.

Noita esimerkkejä olisi muttei niitä jaksa ruveta tähän listaamaan huomaatte varmasti itsekkin kuinka pelleilyksi tämä homma menisi jos kaikki mistä VOI väärinkäytettynä olla vaaraa, kiellettäisiin kokonaan.
Random Tyyppi
Mikkeli

#77 Miettikää

03.05.2010 22:01

En kyllä ymmärrä millään lailla miksi ilotuliteet pitäsi kieltää. Mukamas vaarallisia, eipä ole tainnut yksikään ihminen suomessa koskaan kuolla niin että syynä on ollut Ilotulitteet? Ja muistakaa, ilotuliteet on eri asia kuin räjähteet. Ja montakohan ihmistä on kuollut alkoholin vaikutuksesta? Niin verratkaapa, mikä on vaarallista ja mikä ei.

Ja toinen täysin käsittämätön asia on se, että sanotaan että ne rakkaat-hani-pupu-karva-säkki-joka-nurkkaan-p*skovat-ja-k*sevat-ja-haisevat-ja-öisin-kerrostalossa-haukkuvat-mutta-eihän-se-haittaa-kun-ne-on-niin-ihania-eläimet eli koirat kärsii näistä. Noi voi hellan lettas sentään. Kärsii kerran vuoteen, siis ihan kauheaa, hyvä etten itkemään rupea.

Siis jos ne koirat ei kerran vuoteen kestä paukuttelua niin kyllä on herkkiä koiria. Ja eikö yhtenä ainoana päivänä koko vuodessa voi pitää sitä rakkia sisällä ja käyttää tarpeillaan vain siinä kotipihalla? Vai pitääkö oiken lähteä kävelemään kaduille että koira saa pelkäämisen aihetta ja sitten voi valitella että voivoivoi... Ja antakaa niille koirille vaikka rauhottavia. Ja eihän se meidän ampujien vika ole että ne koirat pelkää! Kyllä se taitaa olla koirien (ja mahdollisesti omistajien, jos tekevät n
Random Tyyppi
Mikkeli

#78 Miettikää

03.05.2010 22:01

En kyllä ymmärrä millään lailla miksi ilotuliteet pitäsi kieltää. Mukamas vaarallisia, eipä ole tainnut yksikään ihminen suomessa koskaan kuolla niin että syynä on ollut Ilotulitteet? Ja muistakaa, ilotuliteet on eri asia kuin räjähteet. Ja montakohan ihmistä on kuollut alkoholin vaikutuksesta? Niin verratkaapa, mikä on vaarallista ja mikä ei.

Ja toinen täysin käsittämätön asia on se, että sanotaan että ne rakkaat-hani-pupu-karva-säkki-joka-nurkkaan-p*skovat-ja-k*sevat-ja-haisevat-ja-öisin-kerrostalossa-haukkuvat-mutta-eihän-se-haittaa-kun-ne-on-niin-ihania-eläimet eli koirat kärsii näistä. Noi voi hellan lettas sentään. Kärsii kerran vuoteen, siis ihan kauheaa, hyvä etten itkemään rupea.

Siis jos ne koirat ei kerran vuoteen kestä paukuttelua niin kyllä on herkkiä koiria. Ja eikö yhtenä ainoana päivänä koko vuodessa voi pitää sitä rakkia sisällä ja käyttää tarpeillaan vain siinä kotipihalla? Vai pitääkö oiken lähteä kävelemään kaduille että koira saa pelkäämisen aihetta ja sitten voi valitella että voivoivoi... Ja antakaa niille koirille vaikka rauhottavia. Ja eihän se meidän ampujien vika ole että ne koirat pelkää! Kyllä se taitaa olla koirien (ja mahdollisesti omistajien, jos tekevät niin kuin aiemmin mainitsin) vika. Itsehän ne pelkäävät ei kukaan pakota niitä pelkäämään?!

Sitten puhutaan näistä jotka ampuvat ilotuliteitta vastoin sääntöjä. he ovatkin se ongelma, jonka itsekkin totean. Joten, voitaisiin ottaa käyttöön tälläinen "ilotulitekortti" joka suoritettaisiin tuksein valvonnassa. Niin sillon tällaiset itseni kaltaiset ilotuliteharrastajat, jotka ampuvat asiallisesti eikä omatekoisi pommeja saisivat ampuilla. Tuo kortti pitäisi myös näyttää jos ostaa raketteja. Joku voi sanoa että eihän se kortti taskussa estä niitten omien pommien ja muun väärinkäytön harjoittmaista, mutta eihän ajokorttikaan estä ylinopeutta ajamista.

Ja sitten myös itketään siitä kuinka näihinkin menee rahaa. No, kuinkas paljon ihmisillä menee rahaa esim. alkoholiin, tupakkaa, tai muuhun vastaavaan vuodessa? Niin verratkaa. Jos polttaa askin päivässä niin se on semmoset 1800+ euroa vuodessa. Tai jos juo sikspäkin kaljaa joka viikonloppu niin sekin tekee 300e+jokainen suomalaine juo varmasti enemmän. Itse käytin viime uutenavuotena rahaa raketteihin tasan 100e. Kuulostaa paljolta, mutta jotkut koira-ihmiset käyttävät noihin elukkoihinsa varmasti enemmän rahaa vuodessa.

Niin tossa on niille kaiken maailman rakettivalittajille vähän miettimistä! Kiitos kun sain purkautua

Nimimerkillää rakettien asiallinen ampuja ja niiden harrastaja, ei todellakaan koiraihminen.
nipsu
Vieras

#79

26.07.2010 21:47

Ei tarvi vittu alkaa urputtamaan saatana kaljaa viinaa ja tupakkaa saa koko vuode ympäri ja ne aiheuttavat ihan tolkuttomasti vahinkoa mutta kun uusvuos on kerran vuodessa nii tarvii siitäki sitte alkaa urputtamaan helvetti.

mia
Vieras

#80 Re:

17.10.2010 13:24

#79: nipsu -

niiii juuri ;s

Teemu Pee
Vieras

#81 haha

09.11.2010 00:05

Ei helvetin kukkahattutäti mummot ja puunhalaajat, ottakaa kaikki kisumirrit ja hauvelit turvaa vaikka kellarii ja evakoitukaa sinne neljäks päiväks jos se tulittelu on niin kauhea asia. Ketä ensinnäki kiinnostaa mennä kattoo jotai kaupungin ilotulituksia, missä populaa on paikalla enemmänku virossa asukkaita.
Toiseksi ei se ilotulitteiden katsominen ja paikallaa stogeeminen ole se hauska juttu, vaan se että saa itse ampua niitä, päättää mitä ampuu ja millon. Ei voi muuta sanoa ku aiheenalottaja vois vaikka lopettaa tän internetin saastuttamisen näil aiheilla, ku internet saastuu, niin saaste leviää koko planeetalle.

Saatte katella te reilut 1000 pässinpäätä tätä pauketta vielä kymmenisen vuotta, tehkää sitten adressi, jos nyt olette hengissä enään, kun veikkaan että nää kuolemaatekevät vanhukset tekee näitä adresseja että saisi jonkun sortin kunniamaininnan sitten kun on kuollut. "TÄMÄ HENKILÖ PELASTI MAAILMAN, ELÄKÖÖN!!!"

Vittuun koko sakki.
Eriksson
Vieras

#82 Huoh -.-

14.11.2010 02:13

On vaikeata kestää 8 tunnin tulitusta -.- ja kaikki mikä tulee ennen tai jälkeen tämän ammunta ajan luokitellaan normaaliin ilkivaltaan, jota poliisi valvoo normaaliin tapaan. Mutta Koirien räksytystä saa kuulla usein aikaisin aamulla. tai vaikka viiden koirien kilpajuttelua samaan aikaan.. Koirat varmaan laittaa omat paskansa pussiin! tämä roskaongelma ei ole jokapaikassa, kyllä ampuja ne kerää tietenki jos joku ne potkii kauemmas lumihankeen, tai jokuhan ne kuitenki poimii pois.
tulittaja
Vieras

#83 LOL

16.11.2010 18:46

Ilotulitteita on rajoitettu jo aivan liikaa, enää saa ampua 8 tuntia, hintalaatusuhteeltaan parhaat tulitteen on kielletty, ja nyt pommitus muka saisi loppua kokonaan? Tässä ei tosiaankaan olla ajateltu niitä jotka todella pitävät tulitteista. Ja tämä ''koirat kärsii'' valitus on myös aivan naurettavaa, laittakaa radio kovalle ja sulkekaa ne ikkunat ja rauhoitelkaa niitä sessuja. Vaikka oma koiranikin tulitteita pelkää niin ei raketteja silti pitäisi kieltää kokonaan!! Ja todellakaan ei ole sama asia katsoa kaupungin ilotulitusta. Jos tämmönen paska adressi menee joskus läpi niin moni nuori siirtyy viinaan tulitteiden sijasta, kuten varmaan itsekin tekisin.
Tailsthefox
Vieras

#84 rupeaa menemää hermot

22.11.2010 14:20

Ja käyttäjässä se vika on, jos jotain sattuu...

PS. kukkahattutädit ja tiukkapipot, kyllä ne tehtaat ja autot,mopot, saastuttaa, ja jos pieraisettekin, niin se vasta onkin kauhea ilmastonmuutoksen edistäjä!

Eli pitäisikö teidän mielestänne kaikki kieltää? ja V*TUT!

Vieras

#85 tyke

05.12.2010 22:02

Alkoholi ja tupakkakin aiheuttaa monia kuolemia. Ilotulitteet vain muutamia silmävammoja per vuosi suomessa. eikä sitä paukuttelua ole kuin yhtenä päivänä ja muuten satunnaisesti.Sitä paitsi suurin osa ampuu ilotulitteiden ostajista ampuu asiallisesti ja järkevästi.

Vieras

#86 Toisaalta

05.12.2010 22:06

Voisihan ne kieltää suurien kaupunkien keskustoista
Vieras

#87 Re: Kuulehan Tube

05.12.2010 22:08

#9: Mikko Hakonen

AMK
Vieras

#88 Naurettavaa.

06.12.2010 19:56

Ilotulitteiden kieltämiseen ei ole mitään pätevää syytä. Ainoat asiat jotka hyväksyn on myyntiaikojen lyhentäminen.
f.d
Vieras

#89 Ei...

11.12.2010 16:29

Mitä vittua tämä adressin kirjoittaja oikeen luulee?
timo
Vieras

#90

15.12.2010 21:00

Kärsimys kuuluu elämään. Tässä koiria tarvii kieltää pois kaupungeista vaikka kovasti noita päällekarkausilmotuksia ja -uutisia tulee pitkin vuotta. Suhdeluku haavereihin, häiriöön (monet ihmiset ahdistuvat koiran nähdessään ja koiriahan on kaikkialla) ym paskoon taitaa paukkupoliisi olla kuule sua vastaan, meinaan jos tuolle tielle lähretään niin pannaan sitten kaikki tasaseks. Sitä sinäkään tuskin halunnet.

Vieras

#91

24.12.2010 03:39

Meilläpäin tätä sanotaan naurettavaksi adressiksi.
elämän haluinen
Vieras

#92 ?????????????????

24.12.2010 15:56

Tämän adressin tekijällä päässä jotain vikaa????
Vieras

#93 Re: Ilotuliterahat kaupungeilta lasten- ja nuorten mielenterveystyöhön

28.12.2010 16:43

Vieras

#94 Re: Ilotuliterahat kaupungeilta lasten- ja nuorten mielenterveystyöhön

28.12.2010 22:27

#16: Merituuli Salama - Ilotuliterahat kaupungeilta lasten- ja nuorten mielenterveystyöhön 

joo todellaki me ruvettas antaa sulle rahaa  ku et sä kovi terveelt vaikuta menis koko s.atanan suomen rahat siihe et su pää saatas kuntoo ku niitä mielenterveys ongelmia sul näkyy oleva !!!! ei v.ttu hommaa elämä v.tun salama !!!!

12veestä asti ampunut raketteja
Vieras

#95

29.12.2010 21:56

kielletään elämä samalla
Niceone

#96 Ilotulitteiden kieltäminen lisäisi loukkaantumisia

02.08.2011 16:18

Viime uutena vuotena tuli n. 10 ilotulite-vammaa, näistä pari vakavia. Lukema on vain noin kolmannes vuoden takaisesta ja pienin lukema mikä on tilastoitu (tilastot alkavat vuodesta 1995). Lisäksi väärään aikaan ampuminen on lähes kokonaan hävinnyt. Tämä kaikki siitä huolimatta, että juhlimiskelit olivat viime kerralla täydelliset.

Muutoksesta voidaan kiittää sääntömuutosta, missä pienimmät tulitteet ja isoimmat keppiraketit kiellettiin..ja toisaalta padoista sai nyt tehdä monta kertaa järeämpiä. Muutoksesta hyötyivät ne jotka eivät pidä ilotulitteista ja ilotulitteiden aikuisemmat käyttäjät. Kärsijöitä olivat lähinnä teinit.

Nyt kun loukkaantumisten määrät on saatu todella alas, niin voidaan esittää väite, että loukkaantumisten määrä UV:na kasvaisi jos ilotulitteet kiellettäisiin:
1) Ihmiset siirtyisivät entistä voimakkaammin nestemäiseen juhlintaan. Toisin sanoen ilotulite-vammojen tilalle tulisi alkoholiin liittyviä vammoja. Valitettavasti jo nyt alkoholi aiheuttaa paljon enemmän vakavaa häiriötä UV:na

2) Ihmiset tekisivät omia räjähteitä UV-juhlintaan. Tällaisia tekijöitä ei tulisi paljoa, mutta vakavien vammojen riski on niin suuri, että vakavia onnettomuuksia sattuisi useita.





Vieras

#97 Voi jumalauta oikeest...

25.11.2011 14:18

Siis, mitä vtun järkee on valittaa ilotulituksista? maailmassa on pahempiaki huolia. annan esimerkin: tupakka. se tappaa satoja tuhansia vuodessa, ja miljoona ihmiset polttaa, ajattele ku ne polttaa koko iän, se on niinku jotai tuhansia tupkoita vuodes, ajattelu ku satatuhatta ihmistä polttaa tuhat tupaakkaa vuodes, siis haloo. älä vttu ilotulitteille rupee valittaa, se kestää vain yhen päivän, ja tupakoisijat polttaa melkein joka päivä. nii vttu rupee protestoimaan niille. ja muutenki valtio saa paljon rahaa siitä kun miljoonat ihmiset ostaa ilotuksia, en usko että ne kieltää sen kokonaan.
Tuomitaan taas metsä puilta

#98 kaupungeissa asuu vain osa ihmisistä

27.12.2011 14:16

Ikäni maaseudulla asuneena en voi yhtyä adressiin. Kaupungeissa jos järjestettäisiin ilotulituksia, niin lähimpiin kaupunkeihin on kuitenkin sen verran matkaa, että tämäkin ehdotus on jo etukäteen susi. Noilla samoilla perusteilla voitaisiin samoin tein lailla kieltää lukemattomia määriä erilaisia mielihyvää aiheuttavia tuotteita/tapoja.
Ikä ei ole tae sivistyksestä

#99 Re: Rajoitukset hyväksyttävä

27.12.2011 14:22

#5: Mikko Hakonen - Rajoitukset hyväksyttävä 

 Hyvä Mikko, vastauksestasi päätellen olet varmaan melko nuori tai ehkäpä liian vähän elämää laaja-alaisesti nähnyt. Tuskinpa kannattaa rakettien ammuntaa kieltää. Suodaan vaan tässäkin ihmisille huvinsa tähän globaalin taantuman keskelle ja siten myös veroeurojen kierrättäminen. Mitä ilmaston muutokseen tulee, niin sitä ei huomaa ikkunasta pihalle katsomalla, ilmastonmuutos on kokonaan eri asia kun sään muutos. Mutta jätetään tämä keskustelu kuitenkin toiseen kertaan.

rauhaa rakastava lemmikeiden omistaja

#100 Re: Vähintään myyntiaika lyhyemmäksi.

28.12.2011 18:22

#1: janne järvinen - Vähintään myyntiaika lyhyemmäksi.

Täysin samaa mieltä. Ilotulitteiden myynti pitäisi lopettaa kokonaan yksityisille ja heti. Niillä on pilattu monen niitä inhoavan rauha  ja peloteltu lemmikit kuoliaiksi.

On se kumma jos muuten tappaa toisen lemmikin joutuu vastuuseen mutta jos peloittelee sen raketeilla kuoliaaksi niin ei välttämättä joudu vastuuseen paitsi jos jää kiinni. Mutta paukuttelijat voitte olla varmoja että jos luulette olevanne laillisilla teillä paukuttaessanne lähiöissä niin omankäden oikeus puhuu.Menkää niin kauas kuin pippuri kasvaa ja laittakaa molemmat kainalot täyteen raketteja ja sytyttäkää ne kerralla niin hemmetin hienoa päästä teistäkin.