Lauritsalan terveysasemaa ei saa siirtää Armilaan!

Entinen Lappeen likka

/ #3 Lauritsalan palvelut säilytettävä

01.10.2011 03:09

Lauritsala, entinen työväestön perustama kauppala, on ollut toimiva keskus perustamisestaan eli 1930-luvulta lähtien. Lauritsala oli nykyaikainen ja moderni, ja sen viihtyisyys sekä palveluiden saatavuus ajoi monesti vanhoillisen Lappeenrannan ohi. Kuntaliitoksen yhteydessä se niveltyi vaivattomasti kaupungin itäiseksi keskustaksi, olihan siellä valmis infrastruktuuri sekä palveluverkosto.
Viime aikoina kaupunki on törkeällä tavalla ryhtynyt ajamaan alas itäisen keskustansa toimivuutta sekä sen palveluja. Suunnitelmat Lauritsalan terveysaseman lakkauttamisesta ovat käsittämättömiä, ja tuskin niillä saavutettaisiin olennaisia säästöjä. Mitä järkeä on siinä, että vanhukset ja huonokuntoiset joutuisivat matkaamaan keskustaan lääkäripalvelujen äärelle? Entä mitä järkeä on lasten neuvolapalveluiden keskittämisessä suurneuvoloihin, joissa flunssakauden aikana jylläävät virukset saisivat entistä otollisemman maaperän levitä ja sairastuttaa mahdollisimman monia?
Taajamissa palveluiden tulisi olla kävelymatkan päässä eli 2-3 km:n etäisyydellä, ja kauempana asuville on turvattava riittävät kulkuyhteydet niiden äärelle!