KPAMK:n Ylivieskan yksikköä EI SAA lopettaa

entinen KPAMKn opiskelija

/ #28 ei henkilkohtaista Ylivieskaa kohtaan

10.10.2011 21:36

On totta, että Ylivieskan yksikkö on onnistunut yllättävän hyvin. On kuitenkin fakta, että aloituspaikkoja Suomessa on nyt liikaa koulutukseen tuleviin ikäluokkiin suhteutettuna. Joten on kaksi vaihtoehtoa: 1. Pienentää kaikkia aloitusryhmiä. 2. Säilyttää järkevät koot ja lopettaa tiettyjä aloitusryhmiä. Jälkimmäinen on mielestäni järkevämpi. Sitten kun yhdistetään tarvittavat säästötoimet vielä edelliseen. Silloin jo tarvii lopettaa yksiköitä, että säästöjä tulee riittävästi.

Kuitenkin vielä kun otetaan maalaisjärki kehiin, niin kaikkialla ei voida järjestää kaikkea koulutusta. On luotettava, että fiksut suomalaiset muuttavat sinne missä töitä on. Keskittämällä saadaan säästöjä ja opiskelijoille tasavertaisemmat palvelut. Koulutus ei välttämättä parane, mutta suurella paikkakunnalla esim. pätevien sijaisten saaminen mahdollisissa sairastapauksissa on helpompaa. Kannatan Ylivieskan yksikön lopettamista. Tässä ei ole mitään Ylivieskaa vastaan ja toivotan Ylivieskalaisille nyt uusia innovaatioita että rakennukselle keksitään järkevää käyttöä.

ps: KPAMKn hallinnon toimimattomuudesta olen samaa mieltä erään edellisen kirjoittajan kanssa. Mutta siihenkin suurin syy mielestäni on kaikkien paikkakuntien edustajien oman paikkakuntansa etujen puolustaminen. Osakeyhtiölaki edellyttää, esim. että hallituksen jäsen edustaan osakeyhtiötä eikä organisaatiota joka hänet on valinnut. Mielestäni tämä on suurin syy joka hidastaa tai estää päätöksen tekemistä.