KPAMK:n Ylivieskan yksikköä EI SAA lopettaa

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista KPAMK:n Ylivieskan yksikköä EI SAA lopettaa.


Vieras

#26

10.10.2011 17:22

Ylivieska is the best place to study. University is giving a lot to the region.

Vieras

#27

10.10.2011 20:07

Ei missään tapauksessa. Sehän vähentäisi Ylivieskan kaupungin statusta...
entinen KPAMKn opiskelija

#28 ei henkilkohtaista Ylivieskaa kohtaan

10.10.2011 21:36

On totta, että Ylivieskan yksikkö on onnistunut yllättävän hyvin. On kuitenkin fakta, että aloituspaikkoja Suomessa on nyt liikaa koulutukseen tuleviin ikäluokkiin suhteutettuna. Joten on kaksi vaihtoehtoa: 1. Pienentää kaikkia aloitusryhmiä. 2. Säilyttää järkevät koot ja lopettaa tiettyjä aloitusryhmiä. Jälkimmäinen on mielestäni järkevämpi. Sitten kun yhdistetään tarvittavat säästötoimet vielä edelliseen. Silloin jo tarvii lopettaa yksiköitä, että säästöjä tulee riittävästi.

Kuitenkin vielä kun otetaan maalaisjärki kehiin, niin kaikkialla ei voida järjestää kaikkea koulutusta. On luotettava, että fiksut suomalaiset muuttavat sinne missä töitä on. Keskittämällä saadaan säästöjä ja opiskelijoille tasavertaisemmat palvelut. Koulutus ei välttämättä parane, mutta suurella paikkakunnalla esim. pätevien sijaisten saaminen mahdollisissa sairastapauksissa on helpompaa. Kannatan Ylivieskan yksikön lopettamista. Tässä ei ole mitään Ylivieskaa vastaan ja toivotan Ylivieskalaisille nyt uusia innovaatioita että rakennukselle keksitään järkevää käyttöä.

ps: KPAMKn hallinnon toimimattomuudesta olen samaa mieltä erään edellisen kirjoittajan kanssa. Mutta siihenkin suurin syy mielestäni on kaikkien paikkakuntien edustajien oman paikkakuntansa etujen puolustaminen. Osakeyhtiölaki edellyttää, esim. että hallituksen jäsen edustaan osakeyhtiötä eikä organisaatiota joka hänet on valinnut. Mielestäni tämä on suurin syy joka hidastaa tai estää päätöksen tekemistä.
Toiminnan puolesta

#29 Syyt Ylivieskan yksikön toiminnan jatkamiselle selkeät

10.10.2011 22:01

KPAMK:n Ylivieskan yksikön alueellinen vaikuttavuus on keskustelussa todettu jo useasti. Huomionarvoisimpana on tuotu esille Ylivieskan yksikön insinööriopintojen tärkeys ja merkitys alueen yritystoiminnan kehittymiselle myös tulevaisuudessa. Tärkeää on muistaa myös Ylivieskassa järjestettävät Sosionomi ja Yhteisöpedagogi -opinnot, jotka tuovat kasvavaan Ylivieskaan sekä lähikuntiin uusia osaajia, joita VARMASTI tullaan tarvitsemaan nuorisotyöhön,päiväkoteihin sekä erilaisiin sosiaaliohjauksen tehtäviin alueelle myös tulevaisuudessa.
Ilman Ylivieskan yksikköä vaarantuisi laadukkaan työvoiman turvaaminen tulevaisuudessa alueella merkittävästi. Vaikutukset alueen yleiselle kehittymiselle olisivat negatiivisessa mielessä kauaskantoisia. Pidetään laiva pinnalla, purjehdus on vielä kesken!
Entinen haapajärveläinen

#30 Maailma muuttuu!

10.10.2011 22:26

#1: -

Re: Ei joka ikisessä maakunnassa tarvitse olla omaa ammattikorkeakoulua, tämä on oikea tie ja tulevaisuudessa malli on tämä, että suositaan isoja yksiköitä. Samat ihmiset vastustavat näitä yhtä lailla, kuin myös kuntaliitoksia. Ei kannata itkeä tällaisista asioista! Samoin kuin Suomen kuntarakenteen, ei myöskään tässä asiassa kannata elää 90-luvulla. Tosin, Suomen kuntarakenne on tälläkin hetkellä 1800-luvulta. Onneksi se muuttuu. Vääjäämättä ihmiset tulevat kuitenkin etelää kohti, joten sama panostaa myös enemmän etelään ja jos ei sinne, niin ainakin suurien kaupunkien opiskelukampuksiin. Maailma muuttuu, mutta kepulaiset eivät tässä asiassa sitä kykene tajuamaan! Ja täytyy sekin todeta, että totta kai lama-aikana aina nipistetään, mistä pystytään ja korkeakouluja voidaan kyllä karsia.

Nykyinen KPAMK opiskelija

#31 Pätevyyttä

10.10.2011 22:29

Onhan tuolla monia päteviä opettajia, ja monia jotka ovat ehkä joskus olleet. Toiset käyttää kursseilla 60 luvun kalvoja ja toiset eivät osaa selittää yksinkertaisia asioita. Tosiaankin pitäisi jotain tehdä tuolle hommalle, mutta en tiedä mitä, kun ei nuita epäpäteviä opettajia saada vuosienkaan yrittämisen jälkeen pois.

Yksikön lopettaminen tarkoittaisi sitä, että opiskelijat joutuvat muuttamaan johonkin toiselle paikkakunnalle, mitä muuta?

Alfa

#32 Motiivit esiin

11.10.2011 09:01

OKM:n esittämät koulutuksen karsimisideat perustuvat vanhentuneisiin tietoihin. Ja perusteluista näyttää löytyvän runsaasti asiavirheitä. Mutta maantieteellisesti hanke näyttäisi olevan pahasti ristiriidassa alueellistamisajatusten kanssa, vain 2-3% karsinnat kehä-3:n sisäpuolella. Mitä kauemmas pääkaupunkiseudulta lähdetään, sitä suuremmat prosenttiluvut.

Muutamissa tapauksissa lakkauttamisen motiivi näyttäisi olevan hukassa. Koulutusala, jolla ei ole valtakunnallista eikä alueellista päällekkäisyyttä, pyritään väkisin lakkauttamaan. Suoraan ei kerrota, mikä karsittavista ohjelmista on tähtäimessä. Vinkki: se on yleensä se toimiala, jonka tunnusluvut ovat parhaat näistä lakkautettavista. Vetovoimaisuus, läpäisyaika jne. Tarkoitus lienee tiputtaa k.o. oppilaitos alempaan kastiin jotta pääkaupunkiseutu päräjäisi paremmin ja toinen opilaitos voisi nielaista nämäkin koulutuspaikat itselleen. Valitettavasti yliopistot eivät nykyisellään pysty vastaamaan ammatillisen korkeakoulutuksen laatuvaatimuksiin, joten syntyy epäilys, että saadaanko tulevaisuudessa osaajia näille aloille. Byrokraatteja ja tutkijoita ei ehkä tarvita jos ei ole alan tekijöitä?

Nyt olisi syytä maakuntien ammattikorkeakoulujen lyöttäytyä yksiin eikä taistella keskenään karsittavien koulutuspaikkojen määristä. Neuvottelujen lähtökohdaksi pitäisi ehkä ottaa samankokoiset vähennykset myös kehä-3:n sisälle?
Maalla syntynyt ja kasvanut

#33 Entiselle haapajärviselle

11.10.2011 10:23

Ei se päde enää, että ihmiset haluavat etelään ja suuriin keskuksiin. Viimeisimpien tutkimusten mukaan jo puolet ihmisistä haluaa asua maaseutumaisessa ympäristössä. Miksi me emme kuuntelisi 2,5 miljoonaa ihmistä? Tässä se tutkimus: http://www.ymparisto.fi/download.asp?contentid=123925&lan=FI
Entinen haapajärveläinen

#34 Maalla syntyneelle ja kasvaneelle

11.10.2011 11:45

Ei ole vaikea huomata, että koko ajan ollaan enemmän Helsinki-keskeisempiä. Poliittiset päätökset(valtakunnan politiikka) lyödään lukkoon hyvin paljon ajatellen pääkaupunkiseutua ja sen hyötyjä.(En tarkoita kunnallispolitiikkaa tässä tapauksessa) En kannata sitä, että koko Suomi pidetään asuttuna, enkä myöskään sitä että joka maakunnassa pitää pystyä opiskelemaan AMK:ssa tai yliopistossa. Tulevaisuudessa korkeakoulujen lakkautuksia on varmasti luvassa lisääkin pohjoisessa, koska työpaikatkin siirtyvät vähitellen etelää kohti. Toki esimerkiksi Oulu on jo eri asia, koska Ouluun investoidaan ja kaupunkiin syntyy uusia työpaikkoja vähän väliä.
Maalla syntynyt ja kasvanut

#35 Entiselle haapajärveläiselle

11.10.2011 13:23

Ei koko Suomi pysy asuttuna, maatilojen määrä vähenee nopeaa vauhtia ja uusia työmahdollisuuksia ei synny samaan tahtiin, se on selvä. Mutta Kalajokilaakso on varsin vireää seutua ja tuskin asutus täältä häviää ihan heti oli täällä AMK tai ei. Otit esille Oulun ja siitä voisi keskustella pitempäänkin. Minusta Oulu on jonkinlainen kupla, joka puhkeaa ennen pitkää. Oulu mainostaa itseään osaamiskeskuksena, mutta samaan aikaan nuorisotyöttömyys on maan korkeimpia. Yhtenä syynä tähän on, että Oulussa on työpaikkoihin nähden liikaa koulutuspaikkoja ja nuoret valmistuttuaan eivät saa töitä eivätkä halua lähteä enää muuallekaan. Esim. konepajateollisuutta on Kalajokilaaksossa monin verroin enemmän kuin Oulussa, mutta sitä ei näissä laskelmissa oteta lainkaan huomioon. Oulun työpaikat syntyvät palvelualoille ja jonkin verran tietotekniikkaan.
minä vain

#36 Ainutlaatuista!

11.10.2011 13:31

Ylivieskan yksikössä on humanistisen ja kasvatusalan koulutusohjelma, joka on ainutlaatuinen koko Suomessa, kyseisenlaista koulutusohjelmaa ei täysin samanlaisena löydy mistään muualta! Raaudaskylän Kristilinen Opisto on täydellinen opiskeluympäristö tuleville nuorisotyönohjaajille, se tarjoaa kaiken tarvittavan. Ei ole mitään järkeä yrittää ykspäistää koko ammattikorkeaa Kokkolaan, Ylivieska on muuttovoittoinen ja voimakkaasti kasvava paikka, se hyötyy ammattikorkean vaikutuksesta.


Vieras

#37

11.10.2011 15:40

Oppilaitokset tulee arvioida laajemmin perustein.
Veronmaksajien rahojen käytön tulee olla perusteltua ja tuotos/panos-suhde tulee ottaa huomioon aina.
Tehostamista tarvitaan, mutta ei lopettamista.

Vieras

#38

11.10.2011 17:33

Ylivieskan kasvulle, että sen yrityksille erittåin tarpeellinen opin ahjo. Pankaapas päättäjät puntariin kuinka monta työpaikkaa se on seutukunnalle luonut. Käsittämätöntä touhua koko lopetus hanke. Tämä jos mikä edistää taantumaa ja työttymyyttä!!
kukako?

#39 Re:

11.10.2011 17:38

#38: -

Joopa joo,näinhän se on!!


Vieras

#40

11.10.2011 19:41

Haluaisin muistuttaa niitä, jotka meinaavat Ylivieskan yksikköä Kokkolan yksikköä tärkeämmäksi.

Kokkolan ranta, mukaanlukien Pietarsaari ja Vaasa on täynnä teollisuutta, joka tarvitsee nyt ja tulevaisuudessakin osaavaa työvoimaa. Rannan tehtaat ovat vientipainotteisia, joka taas lisää rahaa valtion kassaan. Muistuttaisin kuitenkin että allekirjoittanut ei ole kummankaan yksikön lopettamisen kannalla. Ylivieskan seutu on vilkkaampi kauppapaikkana mitä Kokkola, mutta ulkomaanvientiä ei alueella juuri ole.

Mutta joka tapauksessa, maakunnat on pidettävä elinvoimaisena!!


Vieras

#41 ylivieskan yksikkö

11.10.2011 23:24

on siksikin tärkeä, että Kokkolassa on jo nyt huutava pula opiskelija-asunnoista. Miten ministeriö taikoo lisää satoja asuntoja Kokkolaan? Kokkolan vuokra-asuntojen hinnat ovat jo nyt valtaosaltaan liian kalliita opiskelijoille. Nostaako ministeriö opiskelijoiden tukia, että he pystyvät maksamaan jopa yli 600 € kaksiosta? Ylivieskan vuokrataso on huomattavisti alhaisempi ja Ylivieskasta löytyy oppilasasuntoja niitä tarvitseville.

Vieras

#42 Facebook ryhmään

12.10.2011 03:56

martta0

#43 Teknikan opetus Ylivieskaan?

12.10.2011 09:42

Onko kukaan tullut ajatelleeksi, että KPamk:n toiminta myös Ylivieskan kampuksella saattaisi ehkä jatkua, mikäli Ylivieskan yksikköön siirrettäisiin amk:n kaikki tekniikan koulutus (plus ehkä Raudaskylä jatkaisi)? Sosiaali-ala ja liiketalous siirrettäisiin vastineeksi Kokkolaan. Samalla tietenkin keskityttäisiin raakasti vain muutamaan tärkeimpään koulutusohjelmaan, esimerkiksi Sähkö, energia- ja prosessitekniikka (60 ap), ICT/media (60 ap) ja "jokin muu" (60 ap). Näin Ylivieskassa olisi kohtuullisen laaja tekniikan alan koulutuskampus ja osaamiskeskittymä. Kokkola tietenkin vastustaa tätä ajatusta, mutta Kokkola kyllä pärjäisi kaiken muun koulutuksen ansiosta...

Ylivieskan yksikössä opiskeleva

#44 Opetusministeriön argumentit

12.10.2011 11:52

Opetusministeriön mukaan kemiantekniikka ja matkailuala ei vedä tarpeeksi hakijoita. Liäksi lakkautettavaksi on kaavailtu kulttuurialaa. Tiedoksi opetusministeriöllekin, että näiden kyseisten alojen koulutus on Kokkolassa, matkailualan koulutuksen ollessa Pietarsaaressa. Lisäksi Ylivieskan tekniikan yksikössä on enemmän opiskelijoita, vaikka Kokkolan tekniikan yksikössä on yksi koulutusohjelma enemmän. Laatua ei voida mitata pelkästään hakutilastojen perusteella: mikä tahansa AMK saadaan tässä valossa näyttämään heikolta kun aloituspaikkojen määrää nostetaan tarpeeksi.

Olen ehdottomasti Ylvieskan yksikön säilyttämisen puolella, jo pelkästään siksi, koska olen nähnyt kuinka paljon se on vaikuttanut alueeseen. Ilman sitä Ylivieska tuskin olisi kasvava kaupunki. Kasvu on ollut viimeisten kymmenen vuoden ajan samaa luokkaa kuin esim. Oulussa.

Vieras

#45 Re:

12.10.2011 12:30

#6: -

Voin entisenä Ylivieskalaisena kertoa että tää Kokkola on vielä enemmän surkea!


Vieras

#46

12.10.2011 12:39

Idiootit, jotka puskevat rahaa ulkomaisten pankkien pelastamiseen elämisen ehtona eivät tajua millaista vahinkoa he maakuntiin tekevät ajamalla alas kaiken. Siis KAIKEN.

Vieras

#47

12.10.2011 14:43

YLIVIESKA ON KOKKOLAA TÄRKEÄMPI! Lisäksi yleisesti opiskelupaikkoja pitäisi siirtää pääkaupunkiseudulta ja rannikolta sisämaahan päin
opiskelija

#48 Ylivieskan yksikön matkailun aikuiskoulutus vetää

12.10.2011 22:08

Matkailu-ja palvelualan osaamista tarvitaan myös Pohjois-Suomessa. Palvelualan restonomit sijoittuvat hyvin päällikkö-ja esimiestehtäviin, yrityksiin, julkiselle sektorille ja koulutusorganisaatioihin.

Vieras

#49 Re: ei henkilkohtaista Ylivieskaa kohtaan

13.10.2011 10:08

#28: entinen KPAMKn opiskelija - ei henkilkohtaista Ylivieskaa kohtaan 

 

Haluaisin kuulla perustelusi, miksi olisi järkevämpää lopettaa jotkut aloitusryhmät sen sijaan, että kaikkia - etenkin eniten lisähakuihin turvautuvia - ryhmiä supistettaisiin? Sen verran tätä adressia pitäisi korjata, että Ylivieskan yksikköä ei olla lopettamassa. Todennäköisempää on, että aloitusryhmien kokoa supistetaan, ja jos joku lopetusuhan alle joutuu, se on Pietarsaari. Kannattaa nykyisen opiskelijan huomioida ennen allekirjoitusta myös se, että tämä ei koske nykyistä opiskelijaa, vaan ainoastaan parin vuoden päästä aloittavia ryhmiä. Mikäli oman alasi opiskelijoita vähennetään, vähenevät myös työnhakijat, mikä parantaa omia työnsaantimahdollisuuksia. Toinen tärkeä seikka on se, että Suomessa koulutusta ei enää arvosteta. Kaikilla on mahdollisuus lähteä, ja aloituspaikkojen runsaus takaa sen, että lähes kuka tahansa vähänkään yrittävä pääsee korkeamman asteen koulutuspaikalle. Jos korkeakoulupaikkoja vähennetään, on myös loogista odottaa, että koulutuksen arvostus nousee. Ylivieskan yksikkö on todella hyvä, arvostan sitä. Oma mielipiteeni on, että pienempi yksikkö toimii paremmin opiskelijan kannalta. Toivon, että toiminta jatkuu, mutta kannattaa pohtia asiaa pidemmällä ajalla kuin vain muutaman hassun vuoden päähän.

Vieras

#50 Re: Maailma muuttuu!

13.10.2011 11:36

#30: Entinen haapajärveläinen - Maailma muuttuu!

No, sittenhän kannattaa nipistää suurista yksiköistä, koska niistä on enemmän varaa ottaa pois kuin pienistä. Näin saadaan kokoeroja tasoitettua eikä mitään koulua tarvitse lopettaa.