KPAMK:n Ylivieskan yksikköä EI SAA lopettaa

Ajatelkaaseurauksia

/ #54 Valtio EI omista Keski-Pohjanmaan Ammattikorkeakoulua

13.10.2011 19:05

Keski-Pohjanmaan Ammattikorkeakoulun(KPAMK) omistaa ammattikorkeakouluosakeyhtiö, jonka osakkaita ovat Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Kalajokilaakson koulutuskuntayhtymä, Pietarsaaren kaupunki, Raudaskylän Kristillinen Opisto ry. ja Keski-Pohjanmaan konservatorion kannatusyhdistys ry.

Eli toisin sanoen, vaikka Opetus- ja kulttuuriministeriö voi esittää leikkauksia KPAMK:n toimintaan ja vaikka valtio supistaisikin KPAMK:n tukia, ei se voi yksipuolisesti päättää, että Ylivieskan yksikkö lopetetaan.

Kyllä se on silti huolestuttavaa, kun valtio leikkaa opetusta ja keskittää lähes kaiken suurempiin kaupunkeihin. Jos tämä uudistus tulisi käytäntöön:
1. Opiskelija-asunnoista olisi valtava pula ja niiden hinnat nousisivat -> Opiskelijoilla ei välttämättä olisi varaa maksaa vuokraa, opiskelukuluja, elämiskuluja, ja muita kuluja
2. Työttömyys nousisi Kokkolassa
3. Pitkällä tähtäimellä se vaikuttaa Ylivieskan yrityksiin(esim. opiskelija-asuntojen välittäjät),mikä vaikuttaa verotukseen ja ihmiset eivät välttämättä enää muuta Ylivieskaan, joka on tunnettu hyvistä toisen ja kolmannen asteen kouluista.
3. Opetuksen laatu laskisi(vähemmän opettajia, enemmän oppilaita tai saman verran opettajia, pienemmät tilat)
4. ja niin edelleen