KPAMK:n Ylivieskan yksikköä EI SAA lopettaa

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista KPAMK:n Ylivieskan yksikköä EI SAA lopettaa.

Puolesta

#51 Re: Re: ei henkilkohtaista Ylivieskaa kohtaan

13.10.2011 11:47

#49: - Re: ei henkilkohtaista Ylivieskaa kohtaan

Kyllä nykyiset opiskelijat ovat yhtä oikeutettuja lausumaan mielipiteensä tässä asiassa kuin kuka tahansa henkilö!!!!


Vieras

#52 Re: vai että pätevätahahahahahahaha a

13.10.2011 11:59


Vieras

#53 Re: Re: ei henkilkohtaista Ylivieskaa kohtaan

13.10.2011 15:12

#49: - Re: ei henkilkohtaista Ylivieskaa kohtaan

Käytännössä ministeriö esittää Ylivieskan yksikön sulkemista. Palautteessa todetaan mm. " Keski-Pohjanmaan
ammattikorkeakoulun toiminta nykyisessä monipisteisessä toimintarakenteessa ei koulutustarjontaan
ja määrärahoihin tehtävien leikkausten myötä ole opetus- ja kulttuuriministeriön näkemyksen mukaan mahdollista. Toiminta tulisi keskittää Kokkolaan." ja "Erityisesti Pietarsaaren ja Ylivieskan yksiköiden vetovoima on heikko." sekä "Ammattikorkeakoulun tulee vakavasti harkita, onko sillä voimavarojen pienentyessä mahdollisuuksia jatkaa toimintaansa
kolmella kampuksella."

Ajatelkaaseurauksia

#54 Valtio EI omista Keski-Pohjanmaan Ammattikorkeakoulua

13.10.2011 19:05

Keski-Pohjanmaan Ammattikorkeakoulun(KPAMK) omistaa ammattikorkeakouluosakeyhtiö, jonka osakkaita ovat Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Kalajokilaakson koulutuskuntayhtymä, Pietarsaaren kaupunki, Raudaskylän Kristillinen Opisto ry. ja Keski-Pohjanmaan konservatorion kannatusyhdistys ry.

Eli toisin sanoen, vaikka Opetus- ja kulttuuriministeriö voi esittää leikkauksia KPAMK:n toimintaan ja vaikka valtio supistaisikin KPAMK:n tukia, ei se voi yksipuolisesti päättää, että Ylivieskan yksikkö lopetetaan.

Kyllä se on silti huolestuttavaa, kun valtio leikkaa opetusta ja keskittää lähes kaiken suurempiin kaupunkeihin. Jos tämä uudistus tulisi käytäntöön:
1. Opiskelija-asunnoista olisi valtava pula ja niiden hinnat nousisivat -> Opiskelijoilla ei välttämättä olisi varaa maksaa vuokraa, opiskelukuluja, elämiskuluja, ja muita kuluja
2. Työttömyys nousisi Kokkolassa
3. Pitkällä tähtäimellä se vaikuttaa Ylivieskan yrityksiin(esim. opiskelija-asuntojen välittäjät),mikä vaikuttaa verotukseen ja ihmiset eivät välttämättä enää muuta Ylivieskaan, joka on tunnettu hyvistä toisen ja kolmannen asteen kouluista.
3. Opetuksen laatu laskisi(vähemmän opettajia, enemmän oppilaita tai saman verran opettajia, pienemmät tilat)
4. ja niin edelleen

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

13.10.2011 22:49



Vieras

#56 Kokemusta

13.10.2011 22:51

Nopeasti kasvavalle alueelle on tärkeää, että tutkimusrahat ja tulokset voidaan hyödyntää paikallisesti! Lähiosaamista!
MIETIN VAIN??

#57 Olisi hyvä miettiä, mistä leikataan!!

13.10.2011 23:08

Ongelmana on siis valtion talous. VeroEUROt eivät riitä valtion menoihin. Leikkauksia ei tulisi kohdistaa sellaisiin toimiin, jotka lisäävät valtion tulonmuodostusta eli verotuloja. Koulutus sekä tutkimus- ja kehitystoiminta vaikuttaa myönteisesti tulonmuodostukseen eli kilpailukykyyn. Hallitus toimii typerästi, kun se leikkaa näin raakasta ammattikorkeakoulutoimintaa. Suomen hyvinvointi riippuu viennistä, siis teollisuusosaamisesta ja insinööritaidosta. TÄTÄ TULISI KOROSTAA ja MM. KEHITTÄÄ INSINÖÖRIKOULUTUSTA YLIVIESKASSA!!
entinen KPAMKn opiskelija

#58 Re: Re: ei henkilkohtaista Ylivieskaa kohtaan

13.10.2011 23:21

#49: - Re: ei henkilkohtaista Ylivieskaa kohtaan

Se, että jos aloitusryhmiä supistetaan niin kustannukset / opiskelija kasvavat koska kiinteät kulut pysyvät kuitenkin samana. Eli mielipiteeni perustuu siis ihan vain siihen.

Mutta itse olisin valmis näin kärjistetysti lopettamaan vaikka mitä. Mutta ihan vinkkinä teille Ylivieskan yksikön puolustajille, että miettikään nyt oikeasti kaikki vaihtoehdot. Kuten tuossa aiemmin hyvin tuli yksi vaihtoehto, jossa tekniika jäisi ja muut alat lähtisi. Nyt on viimeinen mahdollisuus tehdä päätöksiä ja mikäli haluatte pelastaa yksikön, niin kaikkien pitää vetää yhtä ja kaikkea ei voi saada. Eli jostain pitää luopua, kuten kaikkien ammattikorkeakoulujen koko Suomessa. Jopa Helsingistä paikat vähenee (toki vähän mutta kuitenkin).

Seuraava on henkilökohtainen mielipiteeni, mutta parasta mitä Ylivieskan yksikölle olisi voinut / voi tapahtua on, että yksikönjohtaja eroaisi. Edelleen oma henkilökohtainen mielipiteeni, mutta mielestäni hän on aina sanonut mitä on olettanut kohderyhmän haluavan kuulla. Lisäksi, mielestäni hän ei ole koskaan joustanut missään asiassa ja tästä syystä moni hyvä muutos on mielestäni jäänyt tapahtumatta.

Uusi Insinööriliitto (ent. Insinööriliitto) on jo monen vuoden ajan vaatinut aloitusryhmien pienentämistä, ja ihan siitä syystä kuten mainitsit. Eli jos insinöörejä olisi vähemmän ja jäsenistöllä olisi paremmat mahdollisuudet työllistyä ja tästä johtuva mahdollinen koulutuksen arvostuksen nouseminen koska koulutukseen on vaikeampi päästä. Ihan luonnollista AY-liikkeltä, koska heidän tulee ajaa jäsenistönsä etua, ei tulevan jäsenistönsä.

Olen kuitenkin kanssasi eri mieltä siitä, että koulutusta ei enää Suomessa arvosteta. Koulutusta arvostetaan edelleen. Suurin ongelma on, että palkkaavasta tasosta on edelleen suurin osa tiedekorkeakoulujen puolelta valmistuneita ja he eivät näin kärjistetysti arvosta ammattikorkeakoulun myöntämiä tukintoja. Tietenkin he arvostat omaa koulutustaan tiedekorkeakouluissa enemmän kuin muiden koulutusta. Tämäkin on luonnollista, koska kuten Uusi Insinööriliitto he ajavat tietysti omaa etuaan. Tyhmäähän se olisi jos näin ei olisi. Aika korjaa tämänkin, koska ammattikorkeakouluista valmistuneita nousee tulevina vuosina päättäviin asemiin.

 

 

 


Vieras

#59 Kyllä voi

14.10.2011 09:04

" #54 Valtio EI omista Keski-Pohjanmaan Ammattikorkeakoulua13.10.2011 19:05
Keski-Pohjanmaan Ammattikorkeakoulun(KPAMK) omistaa ammattikorkeakouluosakeyhtiö, jonka osakkaita ovat Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Kalajokilaakson koulutuskuntayhtymä, Pietarsaaren kaupunki, Raudaskylän Kristillinen Opisto ry. ja Keski-Pohjanmaan konservatorion kannatusyhdistys ry. Eli toisin sanoen, vaikka Opetus- ja kulttuuriministeriö voi esittää leikkauksia KPAMK:n toimintaan ja vaikka valtio supistaisikin KPAMK:n tukia, ei se voi yksipuolisesti päättää, että Ylivieskan yksikkö lopetetaan."

Tiedoksi kirjoittajalle, että jatkossa valtio voi lopettaa ihan mitä itse tahtoo. Rahoitus siirtyy valtiolle. Nyt kannattaisi yhteistuumin esittää ministeriölle järkeviä uudistuksia. Muutoin se tehdään väkivalloin valtion taholta, se sattuu paljon pahemmin.
Ärjysmurffi

#60 Re: Kyllä voi

14.10.2011 14:18

#59: - Kyllä voi

Olen samaa mieltä.

Ammattikorkeakoulu-uudistuksessa:

  • Vastuu ammattikorkeakoulujen perusrahoituksesta siirretään kokonaan valtiolle ja ammattikorkeakouluista tehdään itsenäisiä oikeushenkilöitä.
  • Puretaan ylläpitäjäjärjestelmä ja luovutaan ammattikorkeakoulujen toimilupakäytännöstä. Jatkossa ammattikorkeakoulut luetellaan laissa.
  • Rahoitus uudistetaan tukemaan nykyistä paremmin koulutuksen tavoitteita, kuten opetuksen ja tutkimuksen laadun parantamista.
  • Nykyistä toimipisteverkkoa kootaan riittävän laajoiksi, laadukkaiksi ja innovatiivisiksi osaamisympäristöiksi

Tämä tarkoittanee, että se toimilupa, jonka KPAMK on joskus saanut, voidaan tässä ministeriön taholta arvioida uudelleen ja sitten katsoa mitkä amk:t sinne lakiin merkitään. Uskoisin, että nyt jos koskaan kannattaa päättäjien yksissätuumin hioa todella hyvä strategia siitä, mitä on uhrattava, jotta toiminta voi jatkua mahdollisimman hyvin koko aluetta palvelevana.Tämän lisäksi osakeyhtiö varmaankin päättää suurelta osin toiminnastaan, mutta kyllä sen kanssa joka antaa rahat kannattaa olla hyvissä väleissä.

Amkin kotisivuilta voi päätellä, että TKI-toiminnasta on aika suuri osa Ylivieskassa. Tuolla näkyi olevan ainakin kaikenlaisia testauspalveluja ym insinäärikoulutusta tukevaa. En osaa sanoa voiko koulutusta tukevaa TKI-toimintaakaan jatkaa jos koulutus lopetetaan/siirretään muualle, mutta toivottavasti ainakin jossain määrin se on mahdollista.

 


Vieras

#61

14.10.2011 17:41

I visited your university as a guest lecturer. I really appreciated your warm welcome as well as interesting exchange of experiences and expertise with your staff in my areas of interest.
Sivusta seurannut

#62 Valtataistelu

14.10.2011 19:17

Nyt olisi syytä nostaa pöydälle vuosia kestänyt valtataistelu Ylivieskan yksikönjohtajan ja ammattikorkeakoulun rehtorin kesken. Kinastelu on estänyt yhteistyön käytännössä kokonaan ja tuskin nytkään löytyy yhteistä tahtotilaa, vaikka samassa veneessä ollaan. Paras viesti mininisteriöön on, että kumpikin hyllytetään välittömästi.
Pitkään asiaa seurannut

#63 Ikävää kuultavaa...??

14.10.2011 21:56

Niinhän se on, että ongelmien esiityessä haetaan syyllisiä. Ikävää, että jotkut näyttävän syyllistävän tilanteesta Keijo Nivalaa. Surullista!! Hän on kuitenkin kiistattomasti se henkilö, joka on saanut Ylivieskan yksikön kukoistamaan omalla älykkyydellään, oivalluuksillaan ja ennen kaikkea valtavalla sitoutumisellaan ja työllään. Pyydän nyt miettimään ennen kuin syytelette häntä tai asetatte häntä kohtuuttomaan tilanteeseen. Hän, jos kukaan ansaitsee suuret kiitokset. Mutta mistäpä löytyy hänelle työn jatkaja....?

Vieras

#64 Aikansa kutakin

14.10.2011 22:30

Keijo Nivala on todellakin tehnyt mittavan työn Ylivieskan yksikössä, mutta onko hänellä enää paukkuja jatkaa? Eikös ikääkin ala olla jo reilusti yli 60? Ja jos samaa työtä tekee kymmeniä vuosia, niin voiko enää olla potkua ja uusia ideoita? Kukaan ei ole korvaamaton ja uudet miehet/naiset tuovat tullessaa uusia tuulia ja ideoita.

Vieras

#65 Eilistä

14.10.2011 22:33

Ei Keijo Nivala ole enää vuosiin kehittänyt mitään Ylivieskan yksikössä. Ja tottahan "sivusta seurannut" puhui siitä valtataistelusta.
Pitkään asiaa seurannut

#66 Olen vähän eri mieltä

14.10.2011 23:27

nimittäin tuosta Keijo Nivalan energisyydestä. Iästä huolimatta hän on jaksanut tähän saakka todella kehittää yksikköä. Ajatelkaapa vaikka vain yksikön kansainvälisyyttä! En haluaa kuitenkaan enempää jatkaa tätä keskustelua, koska nyt on paljon olennaisempaa varmistaa yksikön tulevaisuus ja siihen tarvitaan meitä kaikkia!

Pohjoisen suunnasta arviointia

#67 ulkopuolinen näkemys

15.10.2011 11:29

Mielenkiintoista lukea noita teidän kommentteja ja eivät ne yllätä. Näyttää siltä, että keskustelunne kääntyy pikku hiljaa toistenne syyttelyyn ja siinä on se vaara, että peli on hävitty. Sanon muutaman sanan johtajuudesta. Kehittyvässä ja innovatiivisessa organisaatiossa on aina menossa valtataistelu. Jos näin ei olisi, organisaatio alkaisia taantua. En tiedä yksityiskohtia Ylivieskan valtataistelusta, mutta etäämmältä katsottuna keskeisintä näyttäisi oleva Ylivieskan yksikön asema organisaatiossanne. Jos se joutuu Kokkolan määräysvaltaan, lopputulos on selvä. Raahe amk-yksikkö menetti johtajuutensa Meskasen lähdön jälkeen ja tulokset ovat siitä oiva esimerkki. Organisaation asema ja organisatoorinen johtajuus kaipaa aina uskottavat kasvot!! Taustalla olevat myötäilijät eivät koskaan pysty saavuttamaan mitään ainutkertaista, jolla pärjätään. Varokaa siis ylivieskalaiset joutumasta tällaiseen asemaan. Hiljaisuus on kuoleman merkki.

Vieras

#68 Pohjoisen suunnalle

15.10.2011 13:05

Esittämäsi näkemykset toimivat ehkä yrityksissä, joissa koko ajan haetaan uusia ideoita ja vallasta oikeasti voi taistella. Toisin on kunnallisissa ja kuntayhtymien organisaatioissa, joissa kerran valittua rehtoria tai yksikön johtajaa ei vain vaihdeta vaikka mitä tapahtuu. Hallituksissa istuu useimmiten kuntien päättäjiä, jotka pelaavat veronmaksajien rahoilla. Yrityksissä on yleensä omat rahat panoksena ja toimitusjohtaja vaihdetaan parempaan, jos tulokset eivät tyydytä. En tässä syyttele ketään, totean vain tilanteen. Jos syyllistä haetaan, niin ammattikorkeakouluosakeyhtiön hallitus ei ole tehnyt osuuttaan riittävän hyvin.
Pohjoisen suunnasta arviointia

#69 Edelleen pohjoisesta

15.10.2011 17:19

Tuohon edelliseen kommentiin haluan vain vastata, että näinhan luullaan, että yksityisessä yrityksessä johtoa heitetään kuin säkkiä, mutta se on harhaluuloa. Ehkä jossain pörssiyhtiössä? Kyllä yleensä henkilöstöpolitiikkaa yritetään hoitaa yhteisymmärryksessä. Mitä teidän tapaukseen liittyy, niin kyllä Ylivieskan ammattikorkeakoulutoiminta näyttää niin vaikuttavalta ja laadukkaalta, että on erittäin vaikea uskoa, että sen takana olisi huonoa johtamista, päinvastoin! Sen sijaa näyttää kyllä vähän ihmeelliseltä Ylivieskan kimppa Kokkolan kanssa?? Sille ei taida paljon tulevaisuuden myötätuulet puhaltaa??

Vieras

#70 Pohjoisen suunnalle

15.10.2011 18:10

Valitettavasti tällä hetkellä pitää todellakin olla kimpassa jonkun kanssa. Kuvitellaan, että suuri on kaunista ja tehokasta. Käytännössä mitään synergioita ei saavuteta ollaan sitten kimpassa Kokkolan, Oulun tai vaikka Seinäjoen kanssa. Päinvastoin, kimpassa keskushallintoa paisutetaan opetuksen kustannuksella. Pelottaa vain Raahen kohtalo. Kimppa Oulun kanssa loppui lyhyeen, kun toiminta lopetettiin saman tien. Miksi Ylivieskan tilanne olisi parempi Oulun kanssa?
Kyllä Suomessa pitää syyllinen löytää oli sitten kysymys mistä tahansa. Itsessä harvoin syytä on. Olisiko pohjoisen suunnalla ehdottaa hyvää syyllistä?
Suunta ratkaisee

#71 Miksi niin etäällä??

16.10.2011 11:41

olette Oulusta?? Tästä olemme täällä monesti keskustelleet ja emme tiedä, mihin te haluatte kuulua. Kalajoki ja Sievi näyttää olevan vuoroin siellä ja vuoroin täällä. Teikäläisiä ei juurikaan näy Oulun suunnassa ja olette myös henkilöinä aika vieraita! Tällainen ei lisää luottamusta. Oulu haluaisi varmasti kiinteää yhteyttä Ylivieskan kanssa ja tällä lujittaisimme maakuntahenkeä, mutta kyllä pallo on yksinkertaisesti teillä. Tämä epämääräisyys suunnasta saattaa olla teidän kohtalonne?? Kannattaa miettiä, kuinka pitkään Vaasan ja Seinäjoen suunta haluaa tukea Ylivieskaa ja Oulun Eteläistä?? Olkaa realisteja ja miettikää asiaa pitemmällä tähtäimellä. Ylivieskan yksikkö sinänsä on todella timangi ja kaikki sen haluaisi omakseen!! Jos Ylivieskan yksikkö oleellisesti pienenee tai loppuu, en usko, että Oulun yliopistonkaan alueyksikkö siellä säilyy!


Vieras

#72

16.10.2011 22:37

Hyvähän se on adressikin yhteisenä mielenilmaisuna, mutta se ei riitä hanketta torjumaan. Nyt tarvitaan todella tehokkaita vaikuttamistoimia.

Vieras

#73 Re:

17.10.2011 10:25

#72: -

Mitä nämä vaikuttamistoimet olisivat?


Vieras

#74

18.10.2011 10:18

Alueen julkiset organisaatiot ja teollisuus tarvitsevat osaajia, joita on varminta saada valmistumaan omalta aluieelta.

Vieras

#75

19.10.2011 07:20

Uskon että Ylivieskan talousalueella on satoja Ylivieskan AMK:sta valmistuneita insinöörejä ja koko ajan jää lisää jos niitä vain tulevaisuudessakin valmistuu ! Miksi kaikki valtion virastot ja nyt vielä koulutkin pitäs ruuhkauttaa pääkaupunkiseudulle ja näivettää maaseutu jossa on tilaa elää ja hengittää ?