Piikkiön seurakunnan säilymisen puolesta


Vieras

/ #21

14.04.2016 09:56

Olen kotoisin Piikkiöstä ja kohta paluumuuttaja. Mielestäni on tärkeää pitää seurakunnan toiminta läheisenä, helposti lähestyttävänä ja ns. matalan kynnyksen toimintana. Mitä etäisempiä ovat päättäjät, ties minkä himmeli-tittelin alla, sitä vähemmän koen itselläni olevan vaikutusmahdollisuuksia, saati kiinnostusta.

Piikkiön srk:n toiminta on vireää ja uskon että päätöksenteon mennessä kauemmas mahdollisuudet uusiin ideoihin, paikkojen hyödyntämiseen ja muuhun tekemiseen pienenevät. Tekijät saattavat myös ajatella etteivät enää viitsi nähdä vaivaa yhteisen edun hyväksi, kun joku muu, joka ei asioista mahdollisesti edes niin tiedä, päättää / torppaa kaiken. Vaikkei tämä olisikaan totta, niin helposti voi tulla sellainen mielikuva.

Sen sijaan kannatan seurakuntien yhteistyötä. Mahdollisia sääntöjä, jotka estävät yhteistyötä, pitäisi purkaa. Pitäisi pitää pieniä seurakuntia joissa ihmiset kokevat olevansa osa yhteisöä ja joihin on helppo mennä. Pienet seurakunnat voisivat olla isomman kokonaisuuden alla, kuten nytkin on.