Joensuun Perhos-Botania säilytettävä!

Markku A. Huttunen, Botanian intendentti
Adressin tekijä

/ #78 Re: Kasvitieteellinen?

28.11.2011 09:17

#71: Jesse Kamila - Kasvitieteellinen? Taidan viilata pilkkua, mutta mitä tarkoittaa lause "useita ulko-osastoja on jouduttu joko jättämään heitteille tai uhraamaan tutkimusalueeksi." Miten niin uhraamaan tutkimusalueeksi? Tutkimuksen tekeminen on tiedekunnan alaisen erillislaitoksen päätehtävä - ainakin yksi niistä. Nämä tutkimusalueet tarjoavat myös opiskelijoille mahdollisuuden suorittaa esimerkiksi gradututkimusta tai Tutustuminen tutkimusryhmään ja Työskentely tutkimusryhmässä -opintojaksot.

Kiitos tarkkaavaisuudesta, Jesse!  Muotoilin uudelleen: "...useita ulko-osastoja on jouduttu jättämään heitteille ja yksi keskeiseltä paikalta uhraamaan tutkimusalueeksi."

Ymmärrämme hyvin tutkimuksen tärkeyden. Tässä yhdessä tapauksessa kuitenkin kyse oli isosta uhrauksesta.

Muttinen to 24.11. klo 15:15 / YLE Pohjois-Karjala Kasvititieteellinen puutarha pilattiin jo viime vuotena, kun alueen parhaalle paikalle aidattiin katiskaverkolla muka tutkimuskoivikko. Työntekijät varmaankin tekevät parhaansa, mutta jossain kirjoituspöydän ääressä mättää suunnittelijoilla ja rahoittajilla. Enää ei vieraita ilkeä viedä raiskatulle alueelle...