Protesti KANSANEDUSTAJIEN 8,1% Palkankorotusta vastaan!

Paulina Eklöf, Helsinki
Vieras

/ #595 Kansanedustajathan ovat jäävejä omissa palkka-asioissaan

29.09.2010 16:06

Että palkkataso olisi todella kansan palkkatason kehityksen kanssa samalla tasolla, tulisi kaikkien huomioida, että edunsaajahan on jäävi palkankorotuksen tapaisissa asioissa. Jos kansamme valitut edustajat kokevat, etteivät ansiot ole sopivia, kenties heidän pitäisi kansanäänestyksen muodossa tiedustella työnantajiltaan, eli meiltä maan matosilta, onko se meidän mielestämme ok, että keskivertoedustaja saa enemmän rahaa työstä jonka hoitaa usein puolivillaisen oloisesti, kuin keskivertoperhe tienaa yhteensä bruttoa kuussa. Epäilen, että kansa äänestäisi vaihtoehtoa "lasketaan palkkoja 10% ja lisää sitten, kun edustajien jupina on hieman vähentynyt"...

http://web.eduskunta.fi/ukk/Main.phx/showQuestion?id=106

Eduskunnan kotisivut olivat tyhjät googlettamani sopeutumiseläkkeen kohdalla, mutta kyllä sitä jotain artikkelia siitäkin löytyy... Herää kysymys, tarkastavatko viranomaiset varmasti, josko edustaja työskentelee jossain vai ei, esimerkiksi verotietojen mukaan. Lisäksi en huomannut, mainitaanko mitä veroa tästä sopeutumiseläkkeestä maksetaan, jos maksetaan ollenkaan. Ei ihme, että moni nuorehko naisedustaja palvelee sen seitsemän vuotta ennen kun rupeavat kotiäideiksi.

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/75229-kansanedustajan-hurja-elake-totta

Koska lakialoitteen voi tehdä vain kansanedustaja, valitettavasti ei tule tapahtumaan lähiaikoina niin, että joku ehdottaisi, että "hei, tipautetaanpas palkkamme keskimääräisen terveyskeskushoitajan tai bussikuskin tasolle, että saadaan kansaa edustettua myös kukkaromme puolesta."