VAADIMME MUUTOSTA SUSIPOLITIIKKAAN: KANSALAISALOITE


Vieras

/ #526 Järki hoi!

29.12.2011 20:02

"Jahti turisti toisi Passimiehet moottorikelkat, maasturit, ja aseet mukanaan!"

Eihän tuo ole enää metsästystä, vaan lahtausta moottoriajoneuvoista.

Jep, lopetetaan luonnonsuojelu, kaikki riistaeläimet vaan lahtiin metsoista hirviin, niin ei mene rahaa turhaan:) Samalla voidaan lopettaa maataloustuet humputuksiin kuten kesantoihin ja suojavyöhykkeiden ylläpitoon, kaikki ympit vaan vesistöihin. Myöskään riistantutkimuksen määrärahat jäihin - kuka nyt haluaa tietää paljonko meillä elukoita on ja millaisia elinympäristöjä ne tarvitsisivat selviytyäkseen, kunhan mututuntumalla ampuu kaikki mitkä näkee.

Tottakai luonnonsuojelu on bisnestä, mikäpä ei olisi? Myös ammattimetsästys ja -kalastus on bisnestä, metsänomistus on bisnestä. Jostainhan se leipä on pöytään raavittava, ja jos tajuaa ekologisia syy-yhteyksiä, niin miksipä ei osallistuisi luonnonsuojeluun. Luulisi historia opettavan, minne ollaan menossa, jos se unohtuu...

3,9 miljoonaa euroa on muuten yksi kärpäsen pieru verrattuna siihen, mitä Suomi on taannut Kreikalle. Mielummin minä maksan omista veroistani vaikkapa niitä petotuhoja huolimattomille (mielestäni korvaus tulisi olla vastikkeellista ennaltaehkäiseviin toimiin nähden) elukoidenomistajille kuin pankkihuijareille.

Minusta on aika surkuhupaisaa, että vieraspedot vedetään keskusteluun mukaan. Itse turkistuottajat ja -metsästäjäthän noita vieraslajeja ovat tuoneet tänne, joten tässä olisi peiliinkatsomisen paikka. "Riistanhoitotyökin" on yleensä saaliseläinkantojen keinoruokintaa, että seuraavalle kerralle löytyy enemmän metsästettävää, eli itsekkäistä lähtökohdista lähtevää "suojelutyötä". Kolmiolaskennoille sen sijaan nostan hattua, vaikka itsekin olen ollut mukana niissä enkä ole edes metsästäjä.

Huoli metsäpeurasta tuntuu myös olevan tilannesidonnaista - Suomenselällä niitä ammutaan joka vuosi vijatuhoihin vedoten, kun puolestaan Kuhmon kantaa voivotellaan, eikä nähdä muuta syytä kannan pienemiseen kuin pedot. Niin, metsätalous, runsas hirvikanta ja peura-aitahan eivät vaikuta sen ekologiaan millään lailla...

Montakohan metsästyskoiraa ihmiset muuten ampuvat "toimimattomana" tai jää auton alle/kuolee metsästysonnettomuudessa? Tästä haluaisin nähdä jotain tilastoja, niin pystyisi suhteuttamaan petotuhot ihmisten aiheuttamiin. Koiran kanssa mennään tappamaan villieläimiä, ja villieläin tappaa koiran, mielestäni kuuluu harrastukseen liittyviin vaaroihin eikä siinä ole mitään epäluonnollista. Ei metsää pidä nähdä vain muutaman intressiryhmän disneylandina, jossa on vain söpöjä tai syötäviä eläimiä. Pedot ovat oleellinen osa metsän toimintaa.